Bu takintimin asli var midir ?

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
Meraba kizlar ; son gunlerde yine artan huzursuz dusuncelerle karsi karsiyayim.sacma takintilarim var ama bana mantikli geliyor.ornegin bugun oruc tutmazsam sevdigim biriyle kavga edicekmisim ya da basima kotu seyler gelecek ya da isteklerim kabul olmayacakmis geliyo.yani allah beni bir sekilde cezalandiracakmis gibi geliyor.cok rahatsiz oluyorum bu dusunceden.mantikli midir sizede oluyor mu surekli bunu dusununce bu sefer her olumsuzlugu buna bagliyorum ben boyle yaptim ondan boyle oldu diye.mesela birine bisey anlatamam nazar degecek bozulacak korkusuyla.lutfen yardimci olun kendimi yiyorum :(:14:

Meraba kizlar ; son gunlerde yine artan huzursuz dusuncelerle karsi karsiyayim.sacma takintilarim var ama bana mantikli geliyor.ornegin bugun oruc tutmazsam sevdigim biriyle kavga edicekmisim ya da basima kotu seyler gelecek ya da isteklerim kabul olmayacakmis geliyo.yani allah beni bir sekilde cezalandiracakmis gibi geliyor.cok rahatsiz oluyorum bu dusunceden.mantikli midir sizede oluyor mu surekli bunu dusununce bu sefer her olumsuzlugu buna bagliyorum ben boyle yaptim ondan boyle oldu diye.mesela birine bisey anlatamam nazar degecek bozulacak korkusuyla.lutfen yardimci olun kendimi yiyorum :(:14:

yaşınızı öğrenebilirmiyim?

simdi havalar sıcak herkes zorlanıyor oruc tutmada ,siz de tutmak istiyorsanız. hani sudan sebeplerle tutmamazlık yapmamak icin farkında olmadan bilincaltında kendinizi

bu sekilde sartlandırmıs olabilirsiniz.

:49::49:

Dini,baskı ve korkutma yoluyla öğrenen kişilerde,buna benzer korkular olabiliyor.

oruç tutmadınız diye dualarınızın kabul olmayacağı mantıklı değil. eğer dualarımız ibadetimiz için kabul olsaydı kimsenin hiçbir istediği olmazdı sonuça biz hakettiğimiz için değil Allah bize lutfettiği için istediklerimize kavuşuyoruz. biz ibadetimizle hiçbir şeyi haketmiş olmuyoruz ancak inşallah Allah'ın lütfuna layık olmayı umuyoruz

nazar konusunda haklı olabilirsiniz özenilecek şeylere sahipseniz güzel bi hayatınız varsa her yerde anlatmayın boş bi inanç değil insanların sizi kıskanması mutluluğunuzu bozabilir çok anlatmayın herşeyi

hayır ben pdr uzmanıyım..yaşınız itibariyle düşünceleriniz oldukça normal
tipik ergen benmerkezciliği
bende yaşadım
endişelenecek bişey yok
sosyal çevreniz artıp yaşınız ilerledikçe kendiliğinden geçecektir.
son demleri..

Ergen benmerkezciligj olan ne ki ? Nazar filan konusu mu ? Oburu daha cok rahatsiz ediyo beni sunu yapmazsam soyle olcak vs olayi

Ergen benmerkezciligj olan ne ki ? Nazar filan konusu mu ? Oburu daha cok rahatsiz ediyo beni sunu yapmazsam soyle olcak vs olayi

ergenbenmerkezciliği herşeyin sizinle ilgili olduğunu düşünmeniz;
yapmadığınız şeyler yüzünden sevdiklerininizin başına birşey geleceğini düşünmeniz
farklı şekillerde ortaya çıkabilir
çevrenizdeki insanların sizin hakkınızda konuştuğunu düşünebilirsiniz
bana kötü bir şey olmaz başkalrının başına gelir diye düşünebilirsiniz
tüm kötü şeyler sizin başınıza gelir en kötü sıkıntıları siz yaşıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.
yaşınız itibariyle normaldır ve geçicidir.

sizi meşgul eden,oyalayan aktivitelerde bulundukça takıntılarınız zamanla yok olacaktır..

ergenbenmerkezciliği herşeyin sizinle ilgili olduğunu düşünmeniz;
yapmadığınız şeyler yüzünden sevdiklerininizin başına birşey geleceğini düşünmeniz
farklı şekillerde ortaya çıkabilir
çevrenizdeki insanların sizin hakkınızda konuştuğunu düşünebilirsiniz
bana kötü bir şey olmaz başkalrının başına gelir diye düşünebilirsiniz
tüm kötü şeyler sizin başınıza gelir en kötü sıkıntıları siz yaşıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.
yaşınız itibariyle normaldır ve geçicidir.

Yok aslinda Ben boyle dusunmuyorum canim ben kendime bisey olcaginidusunuyorum benim zrar gorecegimi yani.Tesekkur ederim

başka takıntılarınız var mı?

Var mesela tabak alcam 3. Tabagi almazsam bisey olcak vs. Ya da paranoyak dusuncelerimde var biri bisey soyle mutlaka dogrulugunu arastiririm nete girer bakarim.Sinir krizlerimde var kendimi tirnaklamistim mesela ve bunu yaparken aci hissetmedim her tarafim kan olmustu bu olay sirasinda.ortaya cikmasida arkadasim bana tavir koymasiyla olmustu dayanamamistim.

Böyle seylerı bende dusunuyordum onceden , bırıne yada bana bırsey olacakmıs gbı sankı
hatta ben farklımıyım acaba bıle dıyordum kendı kendıme ama gectı bıraz zaman we sabır

Back
X