Bu yapılan çingenelik degil de nedir?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
Kızlar iyi aksamlar. Benim yakın bir arkadasım var, eskiden daha yakındık ama söyle diyeyim birlikte iyi zaman geçirdiğim bir arkadasımdı sadece, hani dost gibi her seyimi paylaştığım ya da oturup birlikte dedikodu yaptığımız derecede asırı bir samimiyetimiz olmadı.
Artık aramızda biraz daha mesafe var cunku onun bazı hareketleri beni gercekten rahatsız etmeye basladı. Ben bu kızın evine girip çıktım, sofrasına oturdum o yüzden arkasından kötü laf etmek istemiyorum.

Bir keresinde ben bu kızın evine yemeğe giderken mezeleri ve tatlıyı da ben yapıp götürmüştüm. Götürürken saklama kaplarına koydum götürdüm, kaplar da öyle plastik ucuz seyler degil bu arada. Kalın kalın cam saklama kapları sağlam seyler. Neyse daha sonrasında bir kere rica ettim vereceğim dedi vermedi. Bu yemek olayının üzerinden neredeyse bes ay gecti baktım vereceği yok bir kere daha istedim "kullanmıyorsan rica etsem alabılır mıyım" dedim ozellıkle ama vermedi. Bugun onun evine yakın bir yere gittim evdeysen uğrayayım sana dedim (amacım gitmişken kapları da almaktı) Sonuc: kapları aldım. Güvenliğe bırakmıs ama iki tanesi eksik.

Bu kız benimle aynı bölümde okuyor (ben mezun oldum gecen sene) benden bazı kitaplarımı ve notlarımı istemisti, hadi notlardan geçtim kitaplarım kaldı ve muhtemelen onları da asla alamayacağım, cunku daha önce ıstedım lazım dıye vermedi.

Bu kızın yan komşusu benim yakın arkadasım, kız kargo geliyormuş komşusuna soyluyor alır mısın alıcı ödemeli kargo komşusu ödüyor ve kız parayı vermiyor. Dısarı yemeğe gidiyoruz zaten hesap muhabbetini açmama gerek yok, 120 lira hesap mı geliyor nakit 100 koyuyorum buradan 60 alın dıye ama o 20 koyuyor bekliyorum üstünü çıkaracak verecek diye garsona tamam tesekkurler diyip garsonu gonderıyor. Ilk dedim ki yanında parası yok herhalde ama bir oldu iki oldu ucuncu olmadı cunku çıkmıyorum onunla dısarı.

Alacağı damacana suyu bile komşusuna gönderiyormus sonra kıza mesaj atıyor sen al ben sana öderim diye ama tabii ödediği falan yok. Ilacını falan ondan istiyor gelirken alır mısın, sunu alır mısın bunu alır mısın migrostaysan sunu alır mısın, degilsen de gelirken uğrar mısın bilmem ne. Kazak bile istedi ben şahit oldum.

Benim icin son nokta su oldu, bir kere arabamı çarpmıştım ben araba serviste bana dedi ki haftasonu ev bakmaya gidecegim birlikte gidelim mi ben de tamam ama benim arabam yok arabayı çarptım serviste dedim. Aa öyle mi tamam neyse ben x e sorayım olmadı onunla gideriz (ben mor tabii). bana dediği sey: "Aa araba serviste mi tamam tamir etsinler bir an önce araba lazım olacak bize ben yazın taşınacağım cunku lazım o" evet ben taşımacılık şirketiyim zaten. Evden eve nakliyat, lojistik hizmetleri.

Yani sonuc olarak kaplar gitti zaten kendi malımı bile isteyemiyorum, eksik verdin desem diyecek ki ben senin kabını ne yapayım sen ne demek istiyorsun üste çıkacak. Yaptıgı sey cok ayıp artık gercekten sinirim bozuluyor. Ne yapabilirim artık alamam herhalde kapları öyle degil mi? Iki kabin pesine düştüğümden de degil, bir kürdanım bile kalsa artık o bile rahatsız eder beni su an. Bu kadar kolay mı ya arkadas ayağına yatıp insanları sömürmek

Son düzenleme:
Kaplara gitti gözüyle bakın bence, üstüne yatmış. Ben de böyleyimdir, bir başkasında malım kalınca deli olurum, muhakak geri almam lazım. Maddi değerinin bir önemi yok, benim olan her şey değerlidir. O yüzden "iki tane eşyanın lafı yapılmaz" diyenleri hiç umursamıyorum ve anlamıyorum. Yapılır, iki eşyanın da lafı yapılır, 5 eşyanın da yapılır. Ödünç almak diye bişey var, insanlık edip vermişsindir herhangi bir şeyini ama geri de alabilmek lazım.

Arkadaşlığınızı da kesin, çıkar ilişkisi kuruyor belli ki insanlarla.

başlıktaki tabir yerine doğru tabir ;aslak olmalıydı bence. kendisinden daha güçlü canlıları emerek onlardan çalarak beslenen türün insanlardaki örneği.. komşusuna daha yazık..

Ne ilginç insanlar var.Bu kadarı da cok fazla yani.Cidden ben bir iki esyam kalsa sesimi cıkarmam begenmistir odur budur sudur yine esyamı düsünürüm de isteyemem cekinirim ama bu kadından sonuna kadar isterim.Bu kadın bilerek yapıyor sanki.İnsan bu kadar mı rahat olur?
En iyisi onun yaptıgını sizde ona yapın.Akıllanır belki

Yanlıs anlaşılma olmasın çingenelik derken ben etnık köken anlamında demedim halk arasında kullandığımız anlamında dedım. Istemeyerek kısmeyı kırmayayım kusura bakmayın

Sizin böyle sorunlu bir arkadaşınız daha vardı aynı kişi mi bilemedim de.çevreniz hep böyle kişilerle mi dolu?
Aynı kısı degıl bu cok sacma sapan davranıyor o kız kötü bır kız degıldı de cımrıydı sadece. Hepsı böyle degıl ama ıkı uc tane var maalesef

Bence arkadaş seçim kriterlerini bir gözden geçirmen lazım. En az 4-5 konu var bdvde arkadaşlarının çıkarcılığıyla samimiyetsizliğiyle filan ilgili.
Dogru dogru bence de öyle benım ıkı uc dostum vardır senelerdir aynı onlar dışında baska kiminle görüşsem bır kazığını yıyorum cunku benım kendı arkadaslarım benı bılır ıyı nıyetımı de bılır kalbımı de bılır onlar da benım gıbıdır hıcbırımız de bırbırımızı kullanmayız ama baska kımınle görüşsem bir cinlik pesınde iyi niyetli olmak Enayilik midir resmen herkes bır cıkar pesınde

Ne ilginç insanlar var.Bu kadarı da cok fazla yani.Cidden ben bir iki esyam kalsa sesimi cıkarmam begenmistir odur budur sudur yine esyamı düsünürüm de isteyemem cekinirim ama bu kadından sonuna kadar isterim.Bu kadın bilerek yapıyor sanki.İnsan bu kadar mı rahat olur?
En iyisi onun yaptıgını sizde ona yapın.Akıllanır belki
Ayyy tövbe ben ondan hıcbır sey ıstemem gercekten. Komsusuyla görüştüm dıye bıle nasıl gözü kaldıysa kızcağız kaza yaptı buluşacağımız zaman...

Aynı kısı degıl bu cok sacma sapan davranıyor o kız kötü bır kız degıldı de cımrıydı sadece. Hepsı böyle degıl ama ıkı uc tane var maalesef
2-3 kişi az değil bence burada hatalı olan sizsiniz arkadaş secmeye daha özen gösterin. Çıkarları için başkalarını kullanan insanlardan nefret ederim.böyle insanlar genelde yüzünüze gülüp arkanızdan neler diyordur kim bilir.iki plastiğin peşine düsmeyin böyle insanların gerçek yüzünü gördüğünüz için sadakam olsun deyin arkanıza bakmadan kaçın

X