Bulaşık Makineleri Bulaşık Makinesi Tavsiyeleriniz

barkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
137
1
Merhaba arkadaşlar,
henüz evli olmasam ve buna daha vakit varsa da artık bulaşık makinesi almak için illa evlenmeyi beklememe gerek yok düşüncesine kapıldım:KK1:
başka bekar bir arkadaşımın bulaşık makinesi almasıyla aklım iyice çelinmiş durumda.
Kullanıp memnun kaldığınız/kalmadığınız modelleri paylaşır mısınız?
Ben bugün Vestel bayiine gidip bir göz gezdirdim. BMJ - L503 X modelinin görüntüsü hoşuma gitti. Ayrıca 15 kişilik kapasitede olması da güzel gibi görünüyor. Daha önce bulaşık makinesi kullanmamış biri olarak şimdilik görüntü ön planda. Sizlerin tavsiyesi nelerdir? :KK3:
(gri renk veya çelik kaplamalar tercihimdir)
 
Son düzenleme:
Daha önceden arçeliğin 6 programlısını kullanmıştım.fonksiyonu çoktu ama ben tek alıştığım programı kullanıyordum.şimdi bazı nedenlerle yeni makina almaya karar verdim.öncelikli tercihim elektirik tasarruflu olmasıydı bu yüzden vario speed yani zaman kısaltmalı olanlar ilgimi çekti.siemens 5 programlıda karar kıldım.araştırmalarım sonucu zaman kısaltma özelliğnin elektirik tasarrufu yapmadığını sadece zaman tasarrufu yaptığını öğrendim ve bosh 3 programlı aldım.zaten satıcılarda 3 programlının fazlasıyla iş gördüğünü çoğu programın gereksiz olduğunu söyledi.
 
evet onu soracaktım aslında. günlerdir internette çeşit çeşit model gördüm. kafama birisi takılıyor sonra biraz daha fazla fiyat farkıyla program sayısı başka makine görüyorum haydi bir daha baştan düşünüp karar ver derken kararsız kalıyorum.
Allah aşkına bu program sayısı, program seçeneği zımbırtısı nedir? Almışken uzun yıllar gidecek sağlam birşey alayım diyorum. Program sayısı arttıkça fiyat da artıyor. Kullanılmayacak programlar için fazla para vermek de istemem açıkçası. Bir de anladığım kadarıyla suyu tam tazyikli veremiyor bazı makineler. bu yüzden bulaşık makinesi kullanıcılarından memnuniyetleri hakkında bilgi edinmek istiyorum.
Evet nedir önerileriniz?
 
benim bulaşık makinem siemens ve çok memnunum canım,
4 programlı ama ben genellikle 2 programını kullanıyorum,
tek sepet yıkama özelliği olan bir model seçersen, benim gb rahat edersin :nazar:
 
benimki gri inoks canım çeliklerden bosh aldım ben 18 gün sonra düğünüm var bakalım kullanmaya başlıycam nasipse çeyizde yıkadık bir kaç sefer memnun kaldım çok tavsiye ettiler bana siemensle özellikleri aynı ben boshu daha çok begendim raflar fln katlanıyor beni cezbetti resmen özlellikleri çok iyi 6 programlı peşin aldık 1400 tl idi bir ay öncesi:KK51:
 
KAmpanyalara aldanıp alma derim bende,ben evlilik kampanyası adı altında vestel almıştım 1 yıldır kullanıyorum hiç memnun değilim.Güzel yıkamıyor çiziyor leke bırakıyor.PArana kıy ve aldığından pişman olmayacağın bir ürün al derim.
 
KAmpanyalara aldanıp alma derim bende,ben evlilik kampanyası adı altında vestel almıştım 1 yıldır kullanıyorum hiç memnun değilim.Güzel yıkamıyor çiziyor leke bırakıyor.PArana kıy ve aldığından pişman olmayacağın bir ürün al derim.





evet benımkıde vestel bende memnun değilim acaba cok mu dolduruyorum://///ayrıca kasıklarımın ustu falan da bi tuhaf oldu o zamanlar ailem 300 lira az ödemek ıcın beko almamıslardı:KK43:(((
 
arkadaşım bundan bir ay önce Siemens SN26M282TR Bulaşık Makinesi bu makineyi aldım. aldığım günden bu güne kadar, yıkama bittikten sonra detarjanını kalıp şeklidne 2 rafın tutmak için olan yerine bırakıyor. (toplamda 3 raflı, bulaşık sepeti üste )

Söylemesi ayıp 1200 TL de para verdim.

sakın bu makineyi alma derim.
 
Benımkıde bosch bende cok memnunum hıc cızmıyor leke bırakmıyor
 
Samsung aldı bir tanıdığımız biz de alacağız Samsung. Şahane bir şey. Son modellerinden. Hem su hem de elektrik yönünden çok ideal. Ayrıca çok güzel yıkıyor.
 
benim bulaşık makinemde bosch
5 programlı kısa program haricinde memnunum
 
benim makinem ariston idi

11 yıl gayet memnun kullandım...tık demedi...
ama geçenlerde bozuldu ve servisi tamir ücretini baya istedi 250 tl
bizde yenisini alalım diyoruz
şuan bende araştırma içindeyim

kızkardeşime de almıştı babam benimkiyle beraber
evlendikten sonra kullandı ama hiç randıman alamadı ariston dan
geçen sene bosch aldı ve oda çok memnun
bana da kesinlikle tavsiye ederim diyor

şuan kafamdaki bosch ama hala farklı seçeneklere bakıyorum
 
bence kesin profilo almalısın en son modeli sahane ben 5ay oldu alalı iyiki almısım
 
snıyorum 3 programlını üzerne çıkmam

satıcı bile 3 programlıları öneriyormuş...

hal bakıyorum...net karar vermiş değilim

bu arada birde beyaz mı yoksa inox grimi ona da karar vermiş değilim
 
bence gri nedenine gelince bikaç yıl sonra beyaz olanlar sararma yapıyor benim çamaşır makinammın kenarları sarardı bundan sonra beyaz eşya almam gri eşya alrım:):KK51:
 
Bosch tavsiye edilmiyor artık. Şu an Samsung teknolojide çok öne çıkmış. Biz üçlü set aldık Samsungtan. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buz dolabı. En iyisi onun olduğunu söylediler.
 
annem 7 yıl önce boshun 4 programlısını aldı, fakat bulaşıkları çiziyor ve yıkama bittikten sonra kapağını açtığımda makinanın iç taraf üstü köpük içinde görüyorum aynı şekilde alt tarafıda köpük içinde resmen deterjan bırakıyor...ama biz 7 yıl önce almıştık bence beyaz eşya şans işi diye düşünüyorum..
 
X