Bülent bey fikrinize ihtiyacım var

tcetveli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2015
2.188
302
Merhabalar doktor bey ben geçen sene temmuz ayında ıstenmeyen bir gebelik geçirdim ve kürtaj oldum kürtajdan 3 ay sonra adetlerimde azalma meydana geldi normalde 6 gün surerdi şimdi ise 4 gün sürüyor kilometre sivilcem yok hormon testi yaptırdım testlerim hakkında bilgi verirmisiniz prolaktin 30.01 referans aralığı 4.79-23.3
lh 8.55 referans aralığı 2.4-12.6
fsh 9.67 referans aralığı 3.5-12.5
17-OH-P 1.47
total testosteron 0.447 referans aralığı 0,06-0,82 bir yol gosterirseniz çok sevinirm

Merhabalar doktor bey ben geçen sene temmuz ayında ıstenmeyen bir gebelik geçirdim ve kürtaj oldum kürtajdan 3 ay sonra adetlerimde azalma meydana geldi normalde 6 gün surerdi şimdi ise 4 gün sürüyor kilometre sivilcem yok hormon testi yaptırdım testlerim hakkında bilgi verirmisiniz prolaktin 30.01 referans aralığı 4.79-23.3
lh 8.55 referans aralığı 2.4-12.6
fsh 9.67 referans aralığı 3.5-12.5
17-OH-P 1.47
total testosteron 0.447 referans aralığı 0,06-0,82 bir yol gosterirseniz çok sevinirm
Merhabalar :Kurtaj sonrası adet mıktarınızda azalma olması nedenı ıle rahım içi yapısıklık durumları hsg( rahım tup fılmı) ve hısteroskopı( rahım içinin kamera sıstemı ıle gozlenmesı ve var ıse yapısıklıgın duzeltılmesı) yapılarak acıklıga kavusturulmalı.)Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Sızın fsh duzeyınızin 9.6 olması nedenı ıle yumurtalıklarınızı degerlendırmek faydalı olucaktır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

X