bülent hocam lütfen yardım

derin1984

şüpesiz her zorlukla beraber bir kolaylık vardır
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
214
75
37
eşimin morfolojisi %1 olduğu için gçen sene varikosel oldu vitaminle kullandı klimen kullandı ama bir sene beklememize rağmen morfolojide değişme olmadı. şu anda progesretif hareketli %30 yavaş hareketli ise %8 sayı 1 ml de 20 milyon. ben de polikistik over var ancak doktorum yumurtlamama engeli olmadığını söyledi adetlerim cok düzeni prolaktin hormonum:26.8 TSH: 3.13 FSH: 1,6 LH :10.51 E2 :41 RAHİM FİLMİMDE TEMİZ ne yapcağıma krar veremedim 2 senelik evliyiz normal yollarla çocuğum olabilir mi ?

eşimin morfolojisi %1 olduğu için gçen sene varikosel oldu vitaminle kullandı klimen kullandı ama bir sene beklememize rağmen morfolojide değişme olmadı. şu anda progesretif hareketli %30 yavaş hareketli ise %8 sayı 1 ml de 20 milyon. ben de polikistik over var ancak doktorum yumurtlamama engeli olmadığını söyledi adetlerim cok düzeni prolaktin hormonum:26.8 TSH: 3.13 FSH: 1,6 LH :10.51 E2 :41 RAHİM FİLMİMDE TEMİZ ne yapcağıma krar veremedim 2 senelik evliyiz normal yollarla çocuğum olabilir mi ?
Merhabalar : Sperm morfolojı düşüklüklerinde (eşinizin sonucu %1 çıkması durumunda )Tüp bebekte uygulanan IMSI metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . Varıkosel ameliyatı bu durumda sonuca net bır katkısı olmadıgı ıcın onerılmemektedır.
2 yıl gibi bır süre gebelık gerceklesmemesı durumunda beklemeyı tavsıye etmemekle bırlıkte karsımızda 2 yolumuz mevcuttur. Yumurtlatma - aşılama tedavısı yapılabılır (Rahim-tüp filmınız normal ıse)ancak başarı oranı yuksek değildır. (%8-10)Tüp bebekte eşinizin spermlerini seçme sansına sahıbiz ve basarı sansı oldukca yuksektır.( merkezımızde %55-60)
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.