• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunalımdayım,boyum çok kısa

sagoleraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
58
0
36
İstanbul
kızlar benim boy problemim var çok kısayım çok mutsuzum lutfen yardım edin
ben 16 yasında 1.55 boylarında filanım ama ewdeki metrelere gore ( eczane de farklı cıkıyormuş sanırım )
lutfen yardım edn annemn boyu 1 .57 babamın boyu ise 1. 72 civarlarında
ne yaparsam uzarım bana bi fikir werinn :43::43:

yaşın kaç cnm,genetik bişey bu,neden üzülüyorsun ki.
benim 1.55 boyunda arkadaşım dolu.
boy uzatıcı şeyler var galiba ayakkabı içine konuyor.topukluda giydinmi tamamdır.
bende topuklu ayakkabıyı çok severim çok şık bulurum ama giyemem.
aşırı uzun oluyorum bu sefer..çok uzunlarında arasında olmadığımdan sırıtıyor resmen.
yaşını bu yüzden sordum..ne türlü çaresine bakılabilir diye

yaşın kaç cnm,genetik bişey bu,neden üzülüyorsun ki.
benim 1.55 boyunda arkadaşım dolu.
boy uzatıcı şeyler var galiba ayakkabı içine konuyor.topukluda giydinmi tamamdır.
bende topuklu ayakkabıyı çok severim çok şık bulurum ama giyemem.
aşırı uzun oluyorum bu sefer..çok uzunlarında arasında olmadığımdan sırıtıyor resmen.
yaşını bu yüzden sordum..ne türlü çaresine bakılabilir diye

16 yasndayım temmuz 1995 dogumluyum
olsun en azından 1.60'ı gecmeyi çok isterdim :43:

nasıl yani?
boyun uzar daha çok küçüksün
illaki çok uzamak istiyosan yüzme veya pilatese başla inanılmaz boy uzatırlar
ama inanki bence hiç gerek yok, başlarsan spor yapıp saglıklı yaşamak için başla, uzamak için değil
1,55 türk ortalamasına göre kısa diye üzülmeni gerektiren bi boy değil ve daha uzar da bence

16 yasndayım temmuz 1995 dogumluyum
olsun en azından 1.60'ı gecmeyi çok isterdim :43:

küçükmüşsün.
bol bol basketbol oynamanı ve yüzmeni öneririm.gidebileceğin bir spor merkezi falan varsa büyüklerden ahvuz olur yüzme kursu olur,bunu değerlendir.
kalsiyum içeren şeyler tüket
pekmez,brokoli,yeşil yapraklı sebzeler,ve tabiki süt ürünleri.
bence düzenli sporla 1.60 a ulaşırsın.ben 17 ye kadar uzamıştım.
en çok boyu 15 yaşınd attım erkekler gibi birden uzadım basketbol sayesinde.
1.63 den 1.74 e çıktım 8 ayda

bu linkide incele canım.eğer maddi durumunuz iyise kür varmış aylık 250 tl ymiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
küçükmüşsün.
bol bol basketbol oynamanı ve yüzmeni öneririm.gidebileceğin bir spor merkezi falan varsa büyüklerden ahvuz olur yüzme kursu olur,bunu değerlendir.
kalsiyum içeren şeyler tüket
pekmez,brokoli,yeşil yapraklı sebzeler,ve tabiki süt ürünleri.
bence düzenli sporla 1.60 a ulaşırsın.ben 17 ye kadar uzamıştım.
en çok boyu 15 yaşınd attım erkekler gibi birden uzadım basketbol sayesinde.
1.63 den 1.74 e çıktım 8 ayda

maşallahh darısı başıma inşallah ama ben daha uzayamıyorum bide maddi durumumuz pek yok o yuzden pilatese flan da gidemem ne yapabilirsem ewde kendi çabalarımla yapmalıyım :50:
bol bol zıplıyorum inşallah işe yarar:59:

canım öncelikle şunu söyleyim sana boyum kısa diye bunu kendine problem yapma.herkeste uzun olacak diye bir şey yokki.hem bodur tavuk herzaman piliçtir :1:
şaka bir yana canım ergenlikteki gelişimin regl olduğunuda düşünüyorum artık yavaşlamaya başlayacak.ama bu gelişimin 20 yaşına kadarda devam edecek.yani bu süre zarfını iyi kullan derim.tabi olay birde hangi ebeveyne çektiğinle de alakalı.
benim annemin boyu 1.50 babamın boyu 1.80in üstünde falan.bende 2 abimde uzun boyluyuzdur.
ama büyük abimle ilgili şöyle bir teorimiz var önce anneme çekti baktı ki olmuyor sonra uzamaya karar verdi:1:
yani lise sona kadar abim hem sınıfın ufağı en önde oturanıymış.6.sınıfta 1.12 falanmış düşün artık.ama lise sonda iyi basket oynadı ve attı boyu.sonuçta babanda uzun yani uzama şansın var belli sınırlar dahilinde.ben mesela maymun gibi kapı pervazlarına tırmandığımı falan hatırlarım.sürekli tepelere dokunmaya çalışırdım.ama doğuştanda uzun bacaklı bir yapım varmış.
sende basket oynayabilirsin dediğim şeyleri yapabilirsin.faydası olur diye düşünüyorum.ama bunun içinde hayatı zehir etme kendine.çıtı pıtılar daha sevimli oluyor hem benden kısa biriyle olmam derdinde yok.:1

nasıl yani?
boyun uzar daha çok küçüksün
illaki çok uzamak istiyosan yüzme veya pilatese başla inanılmaz boy uzatırlar
ama inanki bence hiç gerek yok, başlarsan spor yapıp saglıklı yaşamak için başla, uzamak için değil
1,55 türk ortalamasına göre kısa diye üzülmeni gerektiren bi boy değil ve daha uzar da bence

inşallah uzar inşallah ama daha en fazla 1 yıl uzarım uzadım uzadım yoksa boyle kaldım :43:

kızlar benim boy problemim var çok kısayım çok mutsuzum lutfen yardım edin
ben 16 yasında 1.55 boylarında filanım ama ewdeki metrelere gore ( eczane de farklı cıkıyormuş sanırım )
lutfen yardım edn annemn boyu 1 .57 babamın boyu ise 1. 72 civarlarında
ne yaparsam uzarım bana bi fikir werinn :43::43:

canım boyunu bu kadar dert etme. topuklu ayakkabı giyme şansın var. boyun uzun olsaydı topuklu ayakkabı da yakışmazdı. düz ayakkabı giymeye mahkum olurdun. hem yaşın daha 16. ben 18 yaşıma kadar boyum uzamaya devam etmişti. üzülme sorun etme kendine.

canım öncelikle şunu söyleyim sana boyum kısa diye bunu kendine problem yapma.herkeste uzun olacak diye bir şey yokki.hem bodur tavuk herzaman piliçtir :1:
şaka bir yana canım ergenlikteki gelişimin regl olduğunuda düşünüyorum artık yavaşlamaya başlayacak.ama bu gelişimin 20 yaşına kadarda devam edecek.yani bu süre zarfını iyi kullan derim.tabi olay birde hangi ebeveyne çektiğinle de alakalı.
benim annemin boyu 1.50 babamın boyu 1.80in üstünde falan.bende 2 abimde uzun boyluyuzdur.
ama büyük abimle ilgili şöyle bir teorimiz var önce anneme çekti baktı ki olmuyor sonra uzamaya karar verdi:1:
yani lise sona kadar abim hem sınıfın ufağı en önde oturanıymış.6.sınıfta 1.12 falanmış düşün artık.ama lise sonda iyi basket oynadı ve attı boyu.sonuçta babanda uzun yani uzama şansın var belli sınırlar dahilinde.ben mesela maymun gibi kapı pervazlarına tırmandığımı falan hatırlarım.sürekli tepelere dokunmaya çalışırdım.ama doğuştanda uzun bacaklı bir yapım varmış.
sende basket oynayabilirsin dediğim şeyleri yapabilirsin.faydası olur diye düşünüyorum.ama bunun içinde hayatı zehir etme kendine.çıtı pıtılar daha sevimli oluyor hem benden kısa biriyle olmam derdinde yok.:1

o zaman inşallah babama çekmişimdir gerçi belli kime cektığım de neysee
bende kafayı zıplamaya taktım hep zıplfıyorum umarım işe yarar:26:

canım nıye uzuluyosun ya :70: hıç sorun etme kendıne bence bunu ve spor yap.yuzme,basketbol,voleybol artık hangısını seversen..yasın daha ufak kızlar 20 ye kadar uzuyor nerdeyse..hıc uzulme canını sıkma..benım annem babamda uzundur mesela bende senın yasındayken uzulmustum kısa kalıcam dıye suan 1.65 ım uzun degılım ama mutluyum miyyon tipliyim.topuklu dıye bısey var ılerı yıllarda eger kısayım dıye dusunursen gıyersın..sporu ıhmal etme boy atarsın bence tatlım..hıc canını sıkma.uzamassan da unutma 'bodur tavuk her dem piliçtir' :66: sevgılerımle :80:

inşallah uzar inşallah ama daha en fazla 1 yıl uzarım uzadım uzadım yoksa boyle kaldım :43:

ben de öyle çok uzun değilim ama 19 yaşımda 6 cm uzadım bi anda boy attım hrkesnki fraklı zmnda oluyo
umtsuz olma, spora başla hem sağlıgını korursun hem küçk yaştan alışkanlık olur hem uzamana etkisi olur

maşallahh darısı başıma inşallah ama ben daha uzayamıyorum bide maddi durumumuz pek yok o yuzden pilatese flan da gidemem ne yapabilirsem ewde kendi çabalarımla yapmalıyım :50:
bol bol zıplıyorum inşallah işe yarar:59:

netten ebru şallının 1-2 pilateslerini indir.
düzenli yapıldığında boy uzatıyormuş.sırt bölgesini çalıştırıdğı için omurgalar açılıyormuş.
basketbol için maddi duruma gerek yok..okul çıkışı hergün 1 saat oyna.

canım boyunu bu kadar dert etme. topuklu ayakkabı giyme şansın var. boyun uzun olsaydı topuklu ayakkabı da yakışmazdı. düz ayakkabı giymeye mahkum olurdun. hem yaşın daha 16. ben 18 yaşıma kadar boyum uzamaya devam etmişti. üzülme sorun etme kendine.

inşallah bende en azından 1.60 olurum :44:

canım benim sen bunları neden kendine dert ediyorsun ne güzel çıtıpıtısın işte allah başka dert vermesin

canım nıye uzuluyosun ya :70: hıç sorun etme kendıne bence bunu ve spor yap.yuzme,basketbol,voleybol artık hangısını seversen..yasın daha ufak kızlar 20 ye kadar uzuyor nerdeyse..hıc uzulme canını sıkma..benım annem babamda uzundur mesela bende senın yasındayken uzulmustum kısa kalıcam dıye suan 1.65 ım uzun degılım ama mutluyum miyyon tipliyim.topuklu dıye bısey var ılerı yıllarda eger kısayım dıye dusunursen gıyersın..sporu ıhmal etme boy atarsın bence tatlım..hıc canını sıkma.uzamassan da unutma 'bodur tavuk her dem piliçtir' :66: sevgılerımle :80:
off ne guzel uzunsunuz iştee :59:

unutmadan bışı daha ben doktora gıtmıştım sormuştum annem babam uzun ben nıye boy atmadım acaba fılan diye.benım saçlarım çok uzun canm butun vitamını saçların almış fılan demıştı.tırnak saç fılan cok vıtamın alırmıs benım cok ve uzun olunca oyle olmus yanı doktor oyle dedı.aklına bulunsun buda:):80:

Back
X