• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Egeli olunca sanki ucuz şeyleri yemiyolar mı?
şevketi bostan çok mu pahalıymış 😁
Ama şunu belirteyim marketlerde çalışmıştım bir dönem bazı müsteriler tavuk ciğerini kedisine pişirirdi, bazıları sofrada et olsun diye pişirirdi çok üzülürdüm bu iki uç noktaya.
Eşiniz de burdan yola çıkmış muhtemelen çünkü burada da ( egede) genelde tavuk ciğerini vs evcil hayvanlarına aliyorlar.

Egeli olunca sanki ucuz şeyleri yemiyolar mı?
şevketi bostan çok mu pahalıymış 😁
Ama şunu belirteyim marketlerde çalışmıştım bir dönem bazı müsteriler tavuk ciğerini kedisine pişirirdi, bazıları sofrada et olsun diye pişirirdi çok üzülürdüm bu iki uç noktaya.
Eşiniz de burdan yola çıkmış muhtemelen çünkü burada da ( egede) genelde tavuk ciğerini vs evcil hayvanlarına aliyorlar.
Ay ben soylemek istememiştim valla ben de oyleyim. Tavuk cigerini, tasligi falan hep kediye kopege aliyoruz biz. O yuzden sanki insan tuketimi icin degilmis gibi geliyor :D

Cok alakasiz ama tavuk ayagi nerede satiliyor, ben de kopeklerime alma pesindeyim ama hep uzakdoguya toplu satildigi icin perakendede kiloyla bulamadım.
Direk Google ye yazmıştım alışveriş kısmında görmüştüm baya paletliydi hepsi ama detaylı bakmadım ne yazık ki tam bilemiyorum 🫣 şimdi yine baktım da çiçek sepetin de bile görünüyor ya bı kaç farklı site daha var.

tavuk cigerini ben sokak kedilerine mama yaparken alıyorum hem ucuz hem besleyici diye. ama cok igrenc kokuyor pişerken. bilmiyorum valla ben yemem. esin de sevmedigi yemegi soylemistir bence bunda alinacak birsey yok. fakir yemegi yani dogru demis. simdi baktim ayni sitede 1 kg tavuk bonfile 200e yakin 1 kg tavuk ciğeri 39 lira. 1 kiloyla 4 kisilik ailenin doyacagini düşünürsek evet fakir yemegi.
ama alinmayin herkesin damak tadi, kültürü baskadir . birinin sevdigini digeri de sevecek diye birsey yok.
ben Karadenizliyim bazen misafirlikte ozenip birseyler yapiyorlar allah affetsin yiyenin damak tadindan suphe ederim. igrenc igrenc otlari tatsiz tuzsuz tavada çeviriyorlar. gevis getiriyorsun gecmiyor bogazdan cigne cigne. ama onlar seviyor, misafirine yapilacak yemek onlar icin.
benim nisanlim da bazen sacma sapan yemekler yapiyor, bir daha tekrarlamasin diye begenmedigimi söylüyorum. surulebilir yer fıstıgiyla pilava sos yapiyor , haslanmis yumurtayı seker sirke ve limon dolu sapsari bir sosta pisirip getiriyor, yulafa su katip yiyor 🤢🤢
ben de dalga geciyorum yani yalan soyleyemem.
tutup marketten tavuk cigeri almak isteseydi de engel olurdum. neyse ki pesketaryen yoksa tavuk ayagi kizartmasi bile yapmak isterdi

Ay ben soylemek istememiştim valla ben de oyleyim. Tavuk cigerini, tasligi falan hep kediye kopege aliyoruz biz. O yuzden sanki insan tuketimi icin degilmis gibi geliyor :D
Bende işte orada milletin kedisine köpegine aldığı şey olarak bilinc altima yerlestirmişim hiç alip pişirmedim belkide çok lezzetli bir şeydir bilmiyorum.

Egeli diyeyim Ege'nin bir şehrinde doğmuş diğerinde okumuş bir diğerindede yaşıyor İzmir hariç Ege
İç egeyse bilmemeleri çok normal çünkü çok farklı farklı bölgesel olarak bile değişiyor yemekleri Mesela benim eşim de Egeli hamur işi daha çok yapılıyor mesela İzmir'de balık ve mezelerinin çok güzel çok çeşitli olduğunu biliyorum ama mesela benim eşim de bilmez. Yani Eşinizin cahilliğine verin😂😂😂

Tavuk ciğeri,taşlık falan bilmiyorum da herkesin yemek zevki farklı.

tavuk cigerini ben sokak kedilerine mama yaparken alıyorum hem ucuz hem besleyici diye. ama cok igrenc kokuyor pişerken. bilmiyorum valla ben yemem. esin de sevmedigi yemegi soylemistir bence bunda alinacak birsey yok. fakir yemegi yani dogru demis. simdi baktim ayni sitede 1 kg tavuk bonfile 200e yakin 1 kg tavuk ciğeri 39 lira. 1 kiloyla 4 kisilik ailenin doyacagini düşünürsek evet fakir yemegi.
ama alinmayin herkesin damak tadi, kültürü baskadir . birinin sevdigini digeri de sevecek diye birsey yok.
ben Karadenizliyim bazen misafirlikte ozenip birseyler yapiyorlar allah affetsin yiyenin damak tadindan suphe ederim. igrenc igrenc otlari tatsiz tuzsuz tavada çeviriyorlar. gevis getiriyorsun gecmiyor bogazdan cigne cigne. ama onlar seviyor, misafirine yapilacak yemek onlar icin.
benim nisanlim da bazen sacma sapan yemekler yapiyor, bir daha tekrarlamasin diye begenmedigimi söylüyorum. surulebilir yer fıstıgiyla pilava sos yapiyor , haslanmis yumurtayı seker sirke ve limon dolu sapsari bir sosta pisirip getiriyor, yulafa su katip yiyor 🤢🤢
tutup marketten tavuk cigeri almak isteseydi de engel olurdum. neyse ki pesketaryen yoksa tavuk ayagi kizartmasi bile yapmak isterdi
Ya ilginç şeyler mesela dalyanda salyangoz yiyolar olabilir bence ok

Tavuk çiğer pate yiyenler fakir 🤣🤣🤣
Şakası bir tarafa bu tamamen yemek alışkanlığı ve zevk meselesi

İşte bence tamamen nasil yetistigiyle alakali bu maddi durumdan ziyade.
Ben kendime yulaf alacagim zaman esim bana at mısın sen kuzum yulaf ne ya diyor 😂
Mesela bir gün ütü almaya gitmiştik eline almış bir s.. ile baslayan markanin utusunu bunu alalim diyo oğrenci evimi bura one ya fakir bayburt demiştim.
Çünku aile evimde biz o markalari ögrenci evi duzerken vs aliyoruz zaten rezil edecek bozulacak yada geri gelmeyecek diye.
Tamamen nasil bir evde yetistiginle alakali bu konular

Tavuk sakatati ben de yemem ama favori fakir yemegim salçali makarna. Asla vazgecmemm.

Fakirlikle ne alakası var ya. Eşimin ailesinin durumu baya iyi ama onlar bile özel olarak tavuk ciğeri ve taşlığı birlikte pişirip yiyorlarmış. Benim ailemin durumu normal ne fakir ne zengin ama ben eşimle evlendikten sonra öğrendim tavuk ciğerinin ve taşlığın yendiğini

Back
X