- 13 Kasım 2025
- 1
- 0
- 1
- 25
- Konu Sahibi camelliapoena
-
Nişanlınıza: kiralık bir ev tutup, kendi seçtiğiniz eşyalarla yaşamak istediğinizi söyleyin. Alacağınız cevaba göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?
Nişanlı mı sevgili misiniz? 8-9 aya evlenme düşüncenizi herkes biliyor mu? Nişanlıma ev aldılar değil, aileleri için yatırım yaptılar demek daha doğru. Her bir şeyine annesinin karar verdiği evde yaşamak zorunda değil. Oğlum evlenince burada oturacak, neyi nasıl istiyorsa öyle yaptırsınlar demediğine ve her şeyin parasını kendisi ödediği sürece siz başka evde yaşama planları kurun.Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz.
Alın karşınıza nişanlınızı güzel bi dille ama net bi şekilde konuşun.Bu evde ikimiz yaşayacağız eşyalarımıza da evimizin düzenine de ikimiz karar verelim .Nişanlızının burdaki tavrı ve söyleyecekleri çok önemli ona göre bi yol çizersiniz.(Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?
Bu kadar sınır bilmez insanın verdiği evde oturmazdım. Çünkü bu kişi o evde “kapımızı kapatır otururuz” demenize izin vermez. Çat kapı sizde bulur kendini. Sınır çizmeye evi reddederek başlayabilirsiniz. O ev asla sizin eviniz olmayacak çünkü. Nişanlılık dönemi bu tür huyları görmek için zaten. Görmezden gelirseniz evlilikte hiç düzelmez.Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?