• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun çözümü o evde oturmamak mı?

Kayınvalidenizi de anlayın kadının iç mimar olma hevesi varmış ve bunu o evde gerçekleştirmek istiyor o evi de bunun için fırsat olarak görüyor, ama bu hevesini kendi evinde gidersin. Siz bence nişanlınızla konuşun. Neyi nasıl yapmak istediğinize kendiniz karar verin ve netleştirin aranızda. Nişanlınız da böyle olacak desin. Nişanlınız da o evde oturacağı için onun da fikirleri önemli tabi. Birlikte karar verin.

Kadın sadece söylüyormuş yapıp yapmamak nişanlınızın inisiyatifinde demek ki, yapmasın/almasın madem istemiyorsanız.

Mutfak dolabı parke konusunda nişanlın ne diyor. Annesinimi dinliyor onun dediklerinimi yapıyor. Yoksa geçiştiriyormu.annesi evin yerleşimine karar verirken biz öyle istemiyoruz diyebiliyor mu

Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?
Valla böyle kaynanalar kendi evinizi sizde alsanız ona da karışır. Kira da otursanız başka birşey bulur halı perde ona karışır. Yani başka evde oturmak çözüm değil. Bence şöyle söyleyin, siz bunları böyle yaptırıyorsunuz ama benim zevkime uymuyor ben tekrar değiştiririm oğlunuz bir daha masrafa girer o yüzden hiç ellemeyin deyin bence. Ya da eşiniz kendini atsın ortaya ben beğenmiyorum yapma anne desin. En başında bunu çok net şekilde belli edin yoksa ilerde çocuğu nasıl doğuracağınızdan tutun adına kadar karışacak ve o zaman sınır çizmek daha zor olucak

Back
X