Bir ilişkim var ve 8 9 aya evleniyoruz. Nişanlıma ailesi bir ev aldı, bu süreçte evlenene kadar tek başına yaşayacak. Ancak annesi sürekli olarak ev için kendi seçtiği yeni eşyaları aldırmak ve bazı şeyleri değiştirmek istiyor. Mesela parkeleri, mutfak dolaplarını, kapıları gibi… Zaten hayali iç mimar olmakmış. O kadar ısrarcı davranıyor ki zorla aldırmaya yaptırmaya çalışıyor hiç ama hiç susmuyor.
Tüm bu masrafları da nişanlım karşılayacak. Sonuçta masrafları o karşılayacak ama bu durum beni de doğrudan etkiliyor. Yeni alınan eşyaları çöpe atmak kolay değil çünkü hepsi para verilerek alınıyor. Para vereceğimiz için sonradan değiştirmek de kolay olmayacak. Açıkça söylemek gerekirse, ben bu durumu pek desteklemiyorum çünkü sonuçta evde birlikte yaşayacağız ve başkalarının zevkine göre düzenlenmiş bir eşyayı kullanmak istemiyorum.
Annesi de bunun farkında aslında ama galiba evi onlar aldığı için her konuda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Bazen de sanki beni beğenmiyor, benim seçimlerime güvenmiyor gibi davranıyor ve bu da beni rahatsız ediyor. Adeta beni evin dışında bırakmaya çalışıyor gibi hissediyorum. Evin düzenini, eşya yerleşimini bile kendi planlıyor. “Burası yatak odası olsun, şu kısım depo olur” gibi kararları kendisi veriyor.
Nişanlıma bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim, hatta tartıştık da. Annesini uyarsa da, söylese de annesi durmuyor. Bu süreçlerden geçenler varsa siz nasıl başa çıktınız? Özellikle nişanlınızın ailesi ev işlerine veya dekorasyona bu kadar dahil oluyorsa, nasıl bir denge kurdunuz?