Burun estetiği sonrası tavsiyeler & uygulamalar

THhALiA06, tat duyusunun da kaybolduğunu yazmışsın. eee iştah da kesilecek. sonrasını düşünemiyoruuuuum... :/

geçici bir durum canım...

ben ameliyat olmadan önce buray keşfetmemiştim... yani çoğu şeyi bilmeyerek girdim ve herşeyi yaşayarak öğrendim...

geçici olduğunu düşününce o kadar üzülmüyor insan...

iştah için, sevdiğiniz yemeklerden yapmayı deneyin... daha önce severek yediğiniz bir yemek yine güzel gelecek ve kokusunu almasanızda severek yiyebileceksiniz...

ben 4. aya girdim ve koku alımı hala ameliyat öncesi gibi değil ama çok sıkıntı etmiyorum...

ben ameliyat olmadan önce buray keşfetmemiştim... yani çoğu şeyi bilmeyerek girdim ve herşeyi yaşayarak öğrendim...

iştah için, sevdiğiniz yemeklerden yapmayı deneyin... daha önce severek yediğiniz bir yemek yine güzel gelecek ve kokusunu almasanızda severek yiyebileceksiniz...

ben 4. aya girdim ve koku alımı hala ameliyat öncesi gibi değil ama çok sıkıntı etmiyorum...

şehir dışında istediğim yemeği yiyebilme rahatlığım olmayacak.
4. aya rağmen bu sıkıntıları çekmen hiç normal değil. şimdiki doktorun çok iyi olsun. çok çok güven. başka türlü olmuyor...

geçirdiğim bir ameliyat değil sonuçta. yüzün orta yeri, her şeyi etkileyecek olması sebebiyle zor diyorum.
teşekkür ederim. aynı dileklerle...

Aaa evet o konuda haklısın.. Harbi aklın çıkıor sonucu görünceye kadar.. Saç olur bağlarsın, kaş olur uzatır tekrar şekil verirsin ama burun offf.. Rabbim kimseye eyvah dedirtmesin

şehir dışında istediğim yemeği yiyebilme rahatlığım olmayacak.
4. aya rağmen bu sıkıntıları çekmen hiç normal değil. şimdiki doktorun çok iyi olsun. çok çok güven. başka türlü olmuyor...

herkes başka başka sıkıntılar çekiyor canım....

önemli olan bunca şeye katlandıktan sonra sonuçtan memnun olman....

ben bu şanslı gruptan olamadım maalesef...:ssz:

umarım siz güzel bir sonuç alırsınız...

Verdiğin bilgiler için çook teşekkür ederim. buz uygulamasını ilk iki gün her saat başı 20 dk mı yapacağız? buz tutan jellerden mi aldınız yoksa bişeye sarıp mı uyguladın

Benimde ince tülbent üzerine içi buzlu ince eldivenler konuldu, yalnız biz her yarım saatte bir 15 dk fln koyduk ilk gün. Ben ameliyattan 12.30 gibi çıktım gece 1 e kadar fln böyleydi, 1 den sonra her saat bası 10-15 dk koyduk. Tabi bazen 1 saati geçmiş olabilir. Bu kadar sık koymak bana inanılmaz faydalı oldu, morlugum bildiğiniz yok denilcek kadar azdı, 2. gün hafif oldu, 3 gün o hafif bölgeler bile sarıydı, hemen geçti yani. Birde morluk kremi cok faydalıydı tabiki.

Merhabalar bayanlar.öncelikle tecrubeli arkadaslara tesekkur etmek istiyorum.bu forum gercekten cok faydalı oldu banada.bende ağustosta ameliyat olacagim.bir sorum olacak sizlere.ince deriliyim ben ve burun ucumda top gibi deil.avantaji yada dezavantaji nelerdir?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burnunda bir değişim var mı canım? olumlu yönde yani? kaç gündür haberleşmedik.

Burnunda bir değişim var mı canım? olumlu yönde yani? kaç gündür haberleşmedik.

hergün bakıyorum birtanem....

hergün resim çekiyorum...

resimleri birbiriyle karşılaştırıyorum...

bir değişim yok...:43:

belki ben abartıyorum diye evdekilere soruyorum....

eşim artık dert etme bırak... demek ki etli, kalın derili, geniş burunlar bu kadar oluyor diyor... bazen daha acımasız oluyor; eskisinden kötü gibi diyor...

oğlum zaten estetik olduğumu anlamadı bile.... burnumdan et alındı diye biliyor...

işyerim zaten anlamadı...

ablam anlamadı...

böyle işte birtanem...

ya birden bire bir değişim olacak ya da ben bir araba parasını revizyon için vereceğim.... ya da nasıl olsa idare ediyorum diyip böylece bırakacağım...

hergün başka birine karar verip, vazgeçiyorum...

bu burun ameliyatlarında en zoru, sonucu beklemekmiş...:ssz:

hergün bakıyorum birtanem....

hergün resim çekiyorum...

resimleri birbiriyle karşılaştırıyorum...

bir değişim yok...:43:

belki ben abartıyorum diye evdekilere soruyorum....

eşim artık dert etme bırak... demek ki etli, kalın derili, geniş burunlar bu kadar oluyor diyor... bazen daha acımasız oluyor; eskisinden kötü gibi diyor...

oğlum zaten estetik olduğumu anlamadı bile.... burnumdan et alındı diye biliyor...

işyerim zaten anlamadı...

ablam anlamadı...

böyle işte birtanem...

ya birden bire bir değişim olacak ya da ben bir araba parasını revizyon için vereceğim.... ya da nasıl olsa idare ediyorum diyip böylece bırakacağım...

hergün başka birine karar verip, vazgeçiyorum...

bu burun ameliyatlarında en zoru, sonucu beklemekmiş...:ssz:

Benim çevremde de pek anlayan yok, kemersiz burun mağduruyuz. Kemerli olsaydı değişim büyük olurdu. Bekle bekle şiştim valla. Bir gün bakıyorum gözüme biraz daha güzel görünüyor bir gün bakıyorum çirkin görünüyor. Yarın 1. ay kontrolüm var. Ne diyeyim doktoruma, kalın derilisin diyecek.
Ben aman aman bir değişim beklemiştim ama olmadı, napalım. şu 6 ay bir geçsin, görelim değişimi. Sonra revizyonu değerlendirmek lazım.

Benim çevremde de pek anlayan yok, kemersiz burun mağduruyuz. Kemerli olsaydı değişim büyük olurdu. Bekle bekle şiştim valla. Bir gün bakıyorum gözüme biraz daha güzel görünüyor bir gün bakıyorum çirkin görünüyor. Yarın 1. ay kontrolüm var. Ne diyeyim doktoruma, kalın derilisin diyecek.
Ben aman aman bir değişim beklemiştim ama olmadı, napalım. şu 6 ay bir geçsin, görelim değişimi. Sonra revizyonu değerlendirmek lazım.

benim 2-2,5 ayım kaldı.... artık daha düzeleceğine dair umudum yok ama....

biraz daha bekleyeceğim...

bazen 2 yılda burnum tam halini aldı diyenleri okuyorum, iyice garip oluyorum....

ben sabrım yok .... 2 sene çok uzun bir süre...:ssz:

ameliyat sonrası diş fırçalamak zor oluyor mu? ya da dikkat etmemiz gereken bir fırçalama yöntemi var mı?
bir sorum daha vardı, unuttum.. :(

Ameliyat hic zor degil, dogru doktora karar verdiyseniz gerisi kolay oluyo, onemli olan doktora kendinizi teslim etmek. Ameliyati hic hissetmedim agrimda olmadi 1 gun hastanede kaldim bugun 3.gunum. agizdan nefes aliyorsunuz bir sekilde ancak kuruluk oluyor onu bolca su icerek atlatiyorsunuz. Oyle gozunuzde buyutulecek bir tarafi yok yanliz sakin ve sabirlI olunuz..

bana en çok ağızdan nefes almak zorlamıştı kuruyordu yutkunamıyordum ve alışık değildim ağızdan nefes almaya, ılık şeyler içip naneli pastil kullandımiştım az da olsa iyi gelmişti..:17:

kızlar İstanbul da bu siyah noktaların giderilmesi için bakım yaptıran veya yaptırılacak yer önerisi olan var mı?

haftaya ameliyat olucam inşallah...
öncesinde mevcut noktalardan kurtulmaya karar verdim ama kendi yaptıgım bakımlar vs çok bi etki etmedi:ssz:

benim 2-2,5 ayım kaldı.... artık daha düzeleceğine dair umudum yok ama....

biraz daha bekleyeceğim...

bazen 2 yılda burnum tam halini aldı diyenleri okuyorum, iyice garip oluyorum....

ben sabrım yok .... 2 sene çok uzun bir süre...:ssz:

Evet canım haklısın, 2 yıl çok uzun bir süre ama beklememiz lazım en azından 1 yıl. Son durumu görelim ve değerlendirelim. Sonuçta herşey burun demek değil. Ben hep dikkat etmişimdir, burnu küçük ve güzel olana ama yüzü bir bütün halinde çok da güzel olmayanlar da gördüm. Öte yandan burnu kusursuz olmayıp da çok hoş bayanlar da gördüm. Bilmiyorum belki ben burnumu kafama yıllarca taktım diye çirkin gelmişti gözüme. Sonuçta evde kalmadık değil mi :)

Merhabalar bayanlar.öncelikle tecrubeli arkadaslara tesekkur etmek istiyorum.bu forum gercekten cok faydalı oldu banada.bende ağustosta ameliyat olacagim.bir sorum olacak sizlere.ince deriliyim ben ve burun ucumda top gibi deil.avantaji yada dezavantaji nelerdir?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

walla canım bende ince derili ve ucu ince gelen bir burna sahiptim, baya da doktor gezdim. Genelde avantajlı ıve basit olarak değerlendirdiler benim burnumu, birde benim burnumun ucu zaten kalkıktı. ince derili olanların şişleri daha az ve iyileşme süreci daha iyi oluyormuş. Ve eğer güzel bir burun yapılırsa hatları cok daha net belli olur, ışık yansımaları cok daha net ve güzel olurmuş. Yani ince deriyi pike gibi, kalın deriyi yorgan gibi düşün. Altta bir işlem oluyor, yorgan inceltilemediği için (kalın deri) daha tok duruyor, ince deri de ise(pike) alttaki hatlar ortaya cıkıyor. Yani burun iyi, güzel, doğru yapılırsa ince deri daha makbul. Ama hatalı burunda kusuru kalın deriye göre daha cabuk belli eder demişti, doktorlar genelde.

Back
X