Burun temizliği

Lettizia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015
16
1
arkadaşlar merhaba ben perşembe günü estetik ameliyatı oldum sağ tarafımdaki kemikte alındı. morluğu tek gözde hafif bir şişlikle atlattım, tamponum bez tampondu bugün alındı, 5 gün sonrada alçı alıncak.
doktor burun altına pansumanı yapma artık hava alsın dedi fakat benimki tıkanık ve ucu kanlı, kanamamda devam ediyor tabiki.
ilaçlarım, merhemim birde spreyim var. ben bu merhemle spreyi şimdi nasıl kullanmalıyım? burnumun ucundaki ve içindeki kuru kanlara napabilirim?

canım önce merhemi kulak çubuğu yardımıyla burun içine yavaşça sür ve nemlendir sonrasında spreyi sık ve kulak çubuğu ile içindeki tıkanıklığı temizlemeye çalış

sağol canım benim temizledim şimdi çok rahat nefes alıyorum tıkanıklık geçti kanamamda durdu <3 alçı alınırken bi ağrı oluyor mu? tamponda gözümden yaş aktı. bide uyurken değilde pc başında falan ne zaman yüzüstü uzanmaya başlayabilirim kafamı yastığa koymadan? çok fazla konuşup, gülümsüyor olmam bi sorun yaratır mı? biraz erken ameliyat oldum yaş olarak, 17yim daha psikolojik ve sağlık açısından çok iyiyim fakat aklımda kalan, doktoruma soramadığım şeyler var bu şekilde :)

sağol canım benim temizledim şimdi çok rahat nefes alıyorum tıkanıklık geçti kanamamda durdu <3 alçı alınırken bi ağrı oluyor mu? tamponda gözümden yaş aktı. bide uyurken değilde pc başında falan ne zaman yüzüstü uzanmaya başlayabilirim kafamı yastığa koymadan? çok fazla konuşup, gülümsüyor olmam bi sorun yaratır mı? biraz erken ameliyat oldum yaş olarak, 17yim daha psikolojik ve sağlık açısından çok iyiyim fakat aklımda kalan, doktoruma soramadığım şeyler var bu şekilde :)
Bende alçı alınırken herhangi bir ağrı olmadı canım. Tavsiyem üç beş ay yüzüstü durma burnunun şekli otursun ayrıca affedersin ıkınmadığın veya şiddetli bir şekilde gülüp hapşırmadığın sürece sorun olmaz demişti doktorum..

anladım canım benim çok çok teşekkür ederim. doktorum ilk başta tedirgin olmamam için tamponlarımın silikon olduğunu söylemişti, alınırken silikon tamponun ağrısız olduğu efsanedir, daha çok kanama yapar dedi ve bezleri çıkartmaya başladı yavaşca. alçıda da ağrı olursa o denli dayanamazdım galiba :)

anladım canım benim çok çok teşekkür ederim. doktorum ilk başta tedirgin olmamam için tamponlarımın silikon olduğunu söylemişti, alınırken silikon tamponun ağrısız olduğu efsanedir, daha çok kanama yapar dedi ve bezleri çıkartmaya başladı yavaşca. alçıda da ağrı olursa o denli dayanamazdım galiba :)
Rica ederim,geçmiş olsun:KK19:

arkadaşlar merhaba ben perşembe günü estetik ameliyatı oldum sağ tarafımdaki kemikte alındı. morluğu tek gözde hafif bir şişlikle atlattım, tamponum bez tampondu bugün alındı, 5 gün sonrada alçı alıncak.
doktor burun altına pansumanı yapma artık hava alsın dedi fakat benimki tıkanık ve ucu kanlı, kanamamda devam ediyor tabiki.
ilaçlarım, merhemim birde spreyim var. ben bu merhemle spreyi şimdi nasıl kullanmalıyım? burnumun ucundaki ve içindeki kuru kanlara napabilirim?

Merhemi aynen arkadaşın söylediği gibi kulak temizleme çöpüyle hafifçe içine sürün ve ben en sık okyanus suyu spreyini kullanıyordum.acayıp rahatlatıyo ve iltihap yapmaması için çok önemli spreyler burun temizliğinde.kuru mukus akıntılarıda gelir çok rahatlatıyo.dikişleride temizler

Merhaba

Ben de dün ameliyat oldum okyanus suyu değil de sinüs rinde kit diye tozlu karıştırılman yıkama için bir kit yazmış doktorum okyanus suyu spreyini de kaçıncı günden itibaren kullanabilirim peki

Merhaba

Ben de dün ameliyat oldum okyanus suyu değil de sinüs rinde kit diye tozlu karıştırılman yıkama için bir kit yazmış doktorum okyanus suyu spreyini de kaçıncı günden itibaren kullanab

2.günden itibaren sabah öğle akşam vermişti doktorum bana.tamponsuz oldum ben.alçılar varkende sıkıyordum yani.hafif bi şekilde sıkıp bırakınca aşırı sümkürmeyeceksiniz tabiki.kurumuş mukus, kan dikiş kurumasını vs hemen yok ediyo boru gibi aldigim nefesi 2ye katliyodu. Geçmiş olsun

TeşekkürlerBenim silikon plakalarım var tampon yok ama yine de çok iyi temizlemedim sanki sıvı olduğundan sanırım ben de sprey sorucam doktoruma

benimde öyleydi :KK43: şimdide nezlemi oldum ne 3 hafta oldu ameliyat olalı inanılmaz akıyor burnum sümküremiyorumda dr izin vermedi daha sümüklü çocuklar gibi oldum aksında temizlesem diye bakıyorum sokağa çıkamıyorum :KK43:

arkadaşlar 2 ayı geçti benimki konunun tarihindende malum belli :) fakat hala bu konuyla ilgili sıkıntım var.
burnum çok akmıyor ama aktığında da böyle tuhaf bir yapıda oluyor yani sıvı değil, kulak pamuğuyla alıyorum öyle tıkanıklığı geçiyor ama bununla beraberde burnum kanıyor. kanama dediğim pamuğa geliyor sadece ve ikinci silişimde kandan eser olmuyor bir kaç saniye yani. doktor kontrolümde sorun yok demişti, normaldir değil mi? böyle sıkıntısı olan var mı? :)

bende hep kulak pamugu ile temizliyordum burnumu, sakiniyordum aman birsey olmasin diye, doktorum artik normalce burnuma su cekip temizleyebilecegimi soylemisti 2 ayliktim sanirim sonrasinda hicbir problem yasamadim

X