- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- Konu Sahibi dr_patoloji
Öncelikle merhaba arkadaşlar. daha önceden arada sırada çok zorlanarak da olsa devam eden bir evliliğim var. sorunlarımızın ana kaynaklarından biriside para meselesiydi. eşimin eni hiçe sayarak il dışında çalıştığı dönemde ev açması bunun için abisinden yüklü bir borç para alması....vs. o günden beri kullanıldığımı hissediyorum maddi olarak. durumu artık idrak edemez hale geldim. o yüzden bütçemizi kabataslak burada bahsedip durumumuz nedir sizlerin fikrine ihtiyacım var.
eşimde bende maaş olarak benzer alıyoruz. benim ev için üstlendiklerim;
-cep telefonu faturam,
-evin interneti,
-ev telefonu,
-kızın bakıcısı(900 tl)
-kızın doktor ve ilaç masrafları(yaklaşık 100 tl)
-evin tüm market masrafı(et,süt, kuru bakliyat...vb)
-araba masrafı(ben kullandığım için masraflar bende benzin cart-curt yaklaşık 400 tl )
-kızın kıyafet....vb masraflarını da ben karşılıyorum ki bunlar aydan aya değişiyor. bir ay alırım bir ay almam kızım sekiz aylık şimdiye kadar 200 tl yi geçmedi.
eşimin ev için yaptıkları;
-1675 tl ev kredisi,
-elektrik,doğal gaz ve su faturası(yaz aylarında en fazla 150 tl kışın 300 ü bulabiliyor toplamda)
- apartman aidatı(20 tl)
-aylık içme suyu
-her hafta evin pazar alışverişi,
-eve alınan ufak tefek şeyler(ekmek....vs)
bunlardan arta kalan parayı ben biriktermeye çalışyıruom, eşim ise kredi kartı...vb şeylerle(bana söylemediği alışverişleri ile)(kredi kartı ekstresini görüyorum çoğunluğu kendisi için alınmış olan kıyafet ve kitap oluyor.)(bu aralar birde bana aldığı doğum hediyesinin taksidi var) ay sonunu getiremiyor. biraz ataerkil bir yapım var istiyorum ki beni kızımı azıcık şımartsın, tatile, kahvaltıya...vb götürsün istiyorum. ama üç yıllık evliliğimizde ben söylemeden yapılmış balayımız dışında tatilimiz yok. bahanemiz ise parasının olmadığı milletvekili maaşı almadığı. ama abisine hala düğünden kalan 8000 lira borcu var ve onu daha ödemeye başlamadı. durumumuz kısaca bu.
eşimde bende maaş olarak benzer alıyoruz. benim ev için üstlendiklerim;
-cep telefonu faturam,
-evin interneti,
-ev telefonu,
-kızın bakıcısı(900 tl)
-kızın doktor ve ilaç masrafları(yaklaşık 100 tl)
-evin tüm market masrafı(et,süt, kuru bakliyat...vb)
-araba masrafı(ben kullandığım için masraflar bende benzin cart-curt yaklaşık 400 tl )
-kızın kıyafet....vb masraflarını da ben karşılıyorum ki bunlar aydan aya değişiyor. bir ay alırım bir ay almam kızım sekiz aylık şimdiye kadar 200 tl yi geçmedi.
eşimin ev için yaptıkları;
-1675 tl ev kredisi,
-elektrik,doğal gaz ve su faturası(yaz aylarında en fazla 150 tl kışın 300 ü bulabiliyor toplamda)
- apartman aidatı(20 tl)
-aylık içme suyu
-her hafta evin pazar alışverişi,
-eve alınan ufak tefek şeyler(ekmek....vs)
bunlardan arta kalan parayı ben biriktermeye çalışyıruom, eşim ise kredi kartı...vb şeylerle(bana söylemediği alışverişleri ile)(kredi kartı ekstresini görüyorum çoğunluğu kendisi için alınmış olan kıyafet ve kitap oluyor.)(bu aralar birde bana aldığı doğum hediyesinin taksidi var) ay sonunu getiremiyor. biraz ataerkil bir yapım var istiyorum ki beni kızımı azıcık şımartsın, tatile, kahvaltıya...vb götürsün istiyorum. ama üç yıllık evliliğimizde ben söylemeden yapılmış balayımız dışında tatilimiz yok. bahanemiz ise parasının olmadığı milletvekili maaşı almadığı. ama abisine hala düğünden kalan 8000 lira borcu var ve onu daha ödemeye başlamadı. durumumuz kısaca bu.