Bütün erkekler 'aynı' mı?

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.665
36.761
1.123
39
Sizin de bazen sevilmediğinizi hissettiğiniz zamanlar oluyor mu?Beklentilerinizle yaşadıklarınız birbirine uymadığında değiştirmeye mi çalışıyorsunuz yoksa değiştiremeyeceğinizi düşünüp bu şekilde kabullenmeye mi çalışıyorsunuz?( hayati konularda değil elbet)
Kendimden örnek vererek açıklayım...3 yıllık evliyim,öncesinde de 2 yıl flört+nişanlılık dönemi yaşadım.evlilik öncesi dönemde çok az sorun yaşamışımdır.beklediğimden ve istediğimden çok daha fazlasıyla karşılaştım hep.evlendikten sonra da her şey iyi sayılırdı yalnız bebeğim doğduktan sonra ya beklentilerimiz değişti ya biz değiştik,ama eksisi gibi değil işte.tabi bu şeyler bazıları için lüks sayılabilecek şeyler belki.
Eşim çoğu zaman anlayışlıdır,ev işlerinde yardımcıdır,çocuğumuzla her konuda ilgilidir.gece gündüz her türlü bakımına yardım eder.2-3 saat uykuyla işe gitmişliği çoktur.sesini çok nadir yükseltir,borca batmadıysak alışverişime müdahale etmez vs...
Aklıma takılan şeylere gelince, dışarı çıkmayı,alışverişe gitmeyi hep ben teklif ederim,hiç onun aklına gelmez.hafta sonu da şunu yapalım gibi bir planı asla olmaz.onun için evde oturup tv izlemek yeterlidir.ya da anne-babasıyla ilgili plan yapar en fazla.ben plan yaparsam hayır demez ama,ben de gurur yaparım bazen,her hafta sonunu 'ailenle' geçirsen biz aklına gelmeyiz,üçümüzü bir aile olarak görmeni istiyorum dediğim zaman hep abarttığımı düşünür.'daha ne yapayım ?' der.çoğu zaman bütün bir akşamı o elinde kumandayla,ben bilgisayar başında geçiririz.sohbetlerimiz çok kısa sürer oldu,bazen havadan sudan konular haricinde hiç konuşmadığımızı fark ediyorum,bu da canımı sıkıyor.işle ilgili pek çok sıkıntısını arkadaşlarıyla telefon görüşmelerinden duyarım mesela.Bir de ailesiyle ilgili bir problemimiz olursa hep onların yanındadır (ailesiyle tartışmışlığım belki 1-2 kezdir sadece,evde kendi aramızdaki konuşmalardan bahsediyorum)her şeyi yanlış anlayan benimdir vs...mesela en son kayınvalidemlerin kışı bizde geçirmeleriyle ilgili tartışamızda (evlerimizin arası 10 dk,kızımın bakımı için 4 kişi kış boyu bizde kalmayı düşünüyor) ben bunun zorunlu bir durum olmadığını,bu kadar kısa mesafede buna ne gerek olduğunu,bütün özel hayatımızın biteceğini söylerken,eşim daha ne istiyorsun bundan güzel ne olabilir ki tarzında bir yorum yaptı.
Bazen görüyorum ki hayata bakışlarımız,hayattan beklentilerimiz çok farklı.konuşsak da eşim değişmiyor.senin için onca şey yapıyrum onları niye görmüyorsun diyor.ben de artk değiştiremeyeceğimi düşünüp böyle mi kabul etmeliyim?erkekler gerçekten kadınlar kadar ince düşünemiyor mu?yani onlar için fiziksel ihtiyaçların giderilmesi yeterli mi?bütün erkekler böyle midir?ben mi haksızlık ediyorum?

Öncelikle kelin ilacı olsa başına sürermiş diyorum.

Ben de aynı dertten muzdaribim.
İlgi, alaka sıfır nerdeyse.Evin içinde iki yabancı gibiyiz çoğu zaman.

Erkeklere saçma geliyor bizim isteklerimiz.

Az bir fedakarlık yapınca dünyaları yaptıklarını düşünüyorlar.Tabi biz de ilgiy doymuyoruz.

Eşin sana her işte yardımcıymış.Bu bir artı bence.Haftasonları plan yapmaması, belki evde vakit geçirmeyi seviyordur.Ya da hafta içi çok yoruluyordur.

Eşimden biliyorum ben bu haftasonu şöyle yapalım desem kırk taklaatar.Ama ailesi eşime söylemeden haftasonı planını bizi de dahil ederek yapar, eşim genelde hiç itiraz etmez.

Bize sözleri geçiyor o sebepten sanırım.

10 dklık uzaklıkta çocuk bkaımna yardımcı olmak için ailesiyle beraber kalmak istemesi ben çok şaşırttı.Ne kadar saçma.

Tek başınıza yorulduğunuzu çok mu belirtiyorsunuz.Ya da eşiniz üstündeki yükün hafiflemesini istiyor olabilir.

ilk olarak soruna net olarak cevap verebilirim ki ''hayır bütün erkekler aynı değil''

Eşim anlatıklarının tam tersi.

Ama cevrede gördüğüm geneli senin eşin gibi.

Bende anlamıyorum doğrusu nasıl böyle olabliyor diye.

Bazen düşünüyorum eşim böyle:nazar: olmasaydı naapardım diye!

Allah kolaylık versin canım.

teşekkür ederim cevaplarınız için.
benim sorunum fazla ilgi istemek mi bilmiyorum,yani eşime göre bu böyleama bn emin değilim.
gerçek şu ki kızımdan sonra hayatımız çok değişti,bunu bebek sahibi olanlar anlar mutlaka.herkeste nasıl bilmiyorum ama biz 'sevgili ' gibi değil de uzuuunca seneler evliymiş gibi olduk.başbaşa hiçbir şey yapmıyoruz mesela.aslında çocuğu babannesine bırakma imknım var ama ben yapamıyorum.mecbur olmadığım sürece,keyfi işler için bırakmışlığım 1-2 kezdir.eşimi eleştiriyorum ama ben de değiştim,bütün hayatım kızım oldu.ve sanırım evliliğimiz bu yüzden monoton bir hal aldı.
Karga,
evet eşimin bna yardımlarını asla inkar etmem,çoğu zaman benim kaar uğraşır evde.haftanın 4 günü dışarda yiyelim desem hayır demez,ama bunu kendisi binde bir teklif eder.eşimin en iyi planı babasıgille pikniğe gitmek,anneannesini ziyaret etmek gibi şeylerdir.bunlar da beni memnun etmez tabi.

Son düzenleme:
Benim de ikitane küçük kızım var.Aynen dediğin haldeyiz.Sanki 40 yıllık evliyiz.Ben de çok rahatsızım bu durumdan.

Bir de bebeklerden yoruldukça eşime yöneliyorum ben.Daha çok ilgi bekliyorm.

Hanımlar benim merak ettiğim konu,nasıl bu duruma geliniyor?

Ben iki senelik evliyim 4-5 yıl da cocuk düşünmüyoruz.Şimdilik hersey güzel gidiyor.

Ama korkuyorum ilerde monotonluk olur mu?

Evliliğimiz sıkıcı bir hale gelir mi diye?

Bu kaçınılmaz bir durum mu?

Son düzenleme:
irinaa,
bebek sahibi olmak çok güzel ama bir o kadar da zor.evliliğimizin kızımdan önceki zamalarına bakıyorum,resmen flört ediyormuşuz daha.asıl evlilik bebekten sonra başladı.benim eşim çok değişti.ben ki eşimin romantikliğinden bunalırdım,şu an ahhh ah diyorum.bir de sorunasebep olan şey şu,eşim baba olduktan sonra kendi ailesine çok düştü.ben her istedğini yaptırmasam da onun iki lafından biri annem babam oldu.

Benim de ikitane küçük kızım var.Aynen dediğin haldeyiz.Sanki 40 yıllık evliyiz.Ben de çok rahatsızım bu durumdan.

Bir de bebeklerden yoruldukça eşime yöneliyorum ben.Daha çok ilgi bekliyorm.

evet bazen ben de durduk yere eşime sarıyorum resmen.
ama bugün yaptığımız tartışmada gerçekten çok farklı olduğumuzu düşündüm.(ailesinin bizde kalması konusnda)
ben ona 'işten yorgun argın gelip evimde sere serpe dinlenemem,evde o kadar insanla nasıl huzurumuz olsun.gece sütyenimi çıkarıp bir eşofmanla su içmeye kalktığımda 22 yaşındaki bekar erkek kardeşlerinle karşılaşmak istemiyorum,ya da duştan çıkınca bornozla babanla karşılaşmak hiç hoş değil' dediğimde 'sapık mısın' dedi bana.ne alakası var,istediği gibidavran diyor.kaç yıldır tanıdığım adam benim bu konulardan rahatsız olacağımı düşünmüyor.yani aslında beni tanımıyor.çok kırıldım.eğer kışın gerçekten bunlar yaşanacaksa evliliğimi çok zor günler bkliyor.

Peki burda ki asıl sorun,bebeğin nerdeyse tüm sorumluluğunun anne de olması olabilir mi?
Benim cevremde gördüğüm babalar sadece anne yardım istediğinde yardım ediyor ve agucuk gucuk seviyorlar.Bunun dışında anne ile cocuklar sanki ev içinde ayrı bir dünyaymış gibi oluyor.
Baba da evin içindeki olaylara pasif kalınca zamanla uzaklasıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
evet bazen ben de durduk yere eşime sarıyorum resmen.
ama bugün yaptığımız tartışmada gerçekten çok farklı olduğumuzu düşündüm.(ailesinin bizde kalması konusnda)
ben ona 'işten yorgun argın gelip evimde sere serpe dinlenemem,evde o kadar insanla nasıl huzurumuz olsun.gece sütyenimi çıkarıp bir eşofmanla su içmeye kalktığımda 22 yaşındaki bekar erkek kardeşlerinle karşılaşmak istemiyorum,ya da duştan çıkınca bornozla babanla karşılaşmak hiç hoş değil' dediğimde 'sapık mısın' dedi bana.ne alakası var,istediği gibidavran diyor.kaç yıldır tanıdığım adam benim bu konulardan rahatsız olacağımı düşünmüyor.yani aslında beni tanımıyor.çok kırıldım.eğer kışın gerçekten bunlar yaşanacaksa evliliğimi çok zor günler bkliyor.

Kesinlikle izin verme.

Çocuk bakımında kimseye ihtiyacın olmadığını göster bu yaz.Gerek yok de.

Kızın kaç yaşında

Kesinlikle izin verme.

Çocuk bakımında kimseye ihtiyacın olmadığını göster bu yaz.Gerek yok de.

Kızın kaç yaşında

kızım 1,5 yaşında.şimdiye kadar ylnız bktım çünkü izindeydim.artık işe başlıyorum.kımı sabah bırakıp akşam alacaktık.ama n olduysa kayınvalidem kendiliğinden kışa sizdeyiz dedi.tabi eşimin canına minnet(kızım zorlanmayacakmış)
ben açık olarak eşime,bunu kesinlikle istemiyorum,anlaşamayız ,zaten gelseler de rahat edip kalmazlar dediğimde 'onlar benim ailm,gelmek isterlerse başım üstüne,gayet de rahat ederler' dedi.htta sonra benim fikrimin bir önemi olmadığına dair biriki laf etti ki dahakışa çok var deyip büyük bir kavganın içine girmek istemediğimden falza uzatmadım.fikrim budur deyip odadan çıktım.

kendinizi yıpratmamanız acısından boyle kabul etmelısınız,
cok buyuk hatalar değil sonucta,tarzı bıraz farklı sorunuzun cevabına gelınce evet erkekler kadınlar kadar ince fikirli değil...

Peki burda ki asıl sorun,bebeğin nerdeyse tüm sorumluluğunun anne de olması olabilir mi?
Benim cevremde gördüğüm babalar sadece anne yardım istediğinde yardım ediyor ve agucuk gucuk seviyorlar.Bunun dışında anne ile cocuklar sanki ev içinde ayrı bir dünyaymış gibi oluyor.
Baba da evin içindeki olaylara pasif kalınca zamanla uzaklasıyor olabilir mi?

ne kadar uğraşılsa,arzu edilse de babalar anneler kadar aktif olamıyor bebek bakımında.eşim kızımın yemeğini yedirir,altını değiştirir,uyutur,dışarı çıkarır.geceleri bu zamana kadar ben çalışmadığım halde nöbetleşe baktık.gece 3 e kadar o baktı,sabaha kadar ben ilgilendim.ama ne kadar olursa olsun tabiki yükün büyük kısmı annede oluyor.

Canım peki eşine sadece annen gelsin,haftasonuda biz halledriz desen olmaz mı?

Çünkü maaile size gelmeleri seni çok zor durumlarda bırakır.

sadece değişenler eşlerimiz mi oluyor?hayır bizlerde zamanla değişiyoruz...sadece kendi isteklerimizin olması için değil karşılıklı isteklerimizin olması için çaba göstermek sanırım daha iyi..

Canım peki eşine sadece annen gelsin,haftasonuda biz halledriz desen olmaz mı?

Çünkü maaile size gelmeleri seni çok zor durumlarda bırakır.

eşimle bu konuda anlaşamayacağımız ortada.çünkü o bunu sorun değil lütuf olark görüyor.
sadece kayınvalidem gelmez,çünkü evde 2 bekar erkek ve kayınpederim kalır.evimizin arası 10 dk.ymes,çayı hep birlikte olur.kaldı ki ben kayınvalidemin niyetini biliyorum,adım gibi eminim,kışın doğal gaz faturası ödemek istemediğinden bunu söylüyor.evleri pek iyi ısınmıyor ve faturaları çok geliyor.eşim de bu yüzden gelmek istediklerini söyledi zaten.ben de bu maddi bir beklentinin göstergesi mi o zaman,diğer türlüsü mümkün değil,baban ve kardeşlerin burda rahat edip de kamak istemezler dedim.sinirden elirdi ne maddiyatı diye.

sadece değişenler eşlerimiz mi oluyor?hayır bizlerde zamanla değişiyoruz...sadece kendi isteklerimizin olması için değil karşılıklı isteklerimizin olması için çaba göstermek sanırım daha iyi..

ben de değiştim diye yazmıştım zaten.teşekkürler cevap için.

birbirini gerçkten anlayan eşler birbirlerinin mutluluğundan mutlu,mutsuzluğundan da mutsuz olmaz mı?
son tartışmamızda biz çok ayrı noktalara düştük.o deli gibi sevinirken ben evliliğimizin çıkmaza gireceğini düşünüyorum.çünkü kendimi tanıyorum.evde konforumu ararım,eşimin ailesi değil,kendi ailemle bile bu şartlarda rhat edemem.eşim ve kızımla geçirdiğim vakitler benim için çok kıymetli,böyle bir olay hepsini bitirir.kald ki kayınvalidemle bu şekilde geçinemeyeceğimizi biliyorum.tartışırken çirkinleşmek en çok korktuğum şey,hele eşime karşı.biz çok fazla sesini yükselterek tartışan insanlar değiliz.ama bugün bu konua benim ne düşündüğümün önemi olmadığına dair imalarından sonra içimden neler söylemek geçti de söyleyemedim.ona sadece loğusalığımda annesiyle aramızda geçen bir olayı anlattım.10 günlük loğusayken bana anlayışlı olmayıp kapıyı vurup gittiğini ,daha sonra annesinin gönlü olsun diye sırf kendini ve kayınpederimikırmak istemediğim için konuşmaya devam ettiğimi hatırlarrım.(bana çok yalvarmıştı annesini affetmem için.)yalvarıp yakarmalarınıunutmuş gibi 'ne alakası var o olayla bunun ' diyor.1 haftada bu aşamaya geldik bir kış boyu ne olur dşün artık dedim,bakışlarından korktum inanın.

Ayrintili yazmak istiyorum ama cepten yaziyorum mumkun degil
daha sonra ayrintili yazarim

her seyi gectim de 10 dk mesafede kisi sizde gecirecek olmalari garip

anlamiyorum anlayamiyorum
esiniz sizn bir aile oldugunuzun farkinda degil
ailesi de oylee

benim de kizim 1,5 yasinda
7. aydan bu yana kayinvalidem bakiyor evlerimiz cok yakin olmamasina karsin
her sabah kayinpederimle gelirler biz gelince giderler

olmasi gerekeni yaparlar

bu anlamda ne yap et asla kabul etme kisa cok var deme eylulde okullar acilacak zaman su gibi

simdiden hallet hatta esin ve ailesi kabul etmezse bakici tutacagini soyle

ins esin ikna olur yoksa zorlu bir surec seni bekliyor
hadi annesi babasi neyse de bir de bekar erkek kardes var :((

lutfen esra buna izin verme du an cocuktan dolayi ilk 2 yil bir surec. alisma sureci

benim bir de 6 yasinda oglum var bu sureci biz cok baska yasadik uykusuzluk hastalik ameliystlar vs siz de o da yok

kiziniz biraz daha buyuyunce cok farkli olacak ama su surecte bunu kabul edersen ya da ettirirsen olay isin icinden cikilmaz olacak esinle iyice kopacaksiniz

asla izin verme

Back
X