Bütün Ev Kızları mı Hizmetçi Muamelesi Görür Yoksa Bana mı Mahsus

Sudbanazenin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.611
1.468
Evet nedense bu sorunun cevabını bulamıyorum ama kendimide evimde hizmetçi gibi hissediyorum (hatta evi bile kendi evim gibi hissetmiyorum)
Evde benim dışımda baska kızlardeslerimde var ama ögrenci yada calisan olduklari icin anne babam tarafindan her is benden bekleniyor hatta sunu soyleyeyim örnek olarak onlardan bir bardak su dahi istense rica edilerek istenir ama benden sert ve emir şeklinde
Mesela genelde evde annem erken uyanir cayi falan demler ama iste uyanmamissa yada o esnada baska isi varsa herkesim icinde babam beni uyandirir bana soyler hep beraber oturup tv izliyoruzdur herkes varken dahi benden yemek cay meyve vs ister
Belki kardeslerim beni hizmetci gibi gormuyordur ama onlarda tam manasiyla yardimci olmuyorlar bana yani ben biseyi yapin demesem kimsenin yapacagi yok yada soylenmeden kesinlikle yapmazlar

Ha mesela şunuda söyleyeyim ki babamdan harçlık alma gibi bir durumumda kesinlikle yok boyle belki yılda bir yada yılda iki kere isterim ondada korka korka isterim once sorgu sual ne yapacan ne edecen sonra ya kizar ya verir onlara göre ev kızının paraya ne ihtiyacı olurmuş ev kizi parayı ne yapar gibi bakiyorlar.

Aylik kardesimim verdigi belirli bir harclik var hemen hemen butun ihtoyaclarimi kendim o harclikla halletmeye calistimgim icin gelisi gidisi bir oluyor zaten bazen bi gedigi kapatmadan baska bir ihtiyac icin bir gedikte ordan aciliyor
Böyle dusunmeme neden olan seye bir ornekte vermek istiyorum
Bizim evde kullanilmayan bazi halilar vardi annem bunlari yikatmaya vermesini soylemisti kardesime ama ben ne geregi var kullanilmiyo bosa masraf dediysemde anneme dinletemedim (yıkama parasi 150 tl civari birsey tutuyordu)bende halilari kendim yikadim sonrada anneme ne gerek vardi bosuna o kadar masraf olacaktı falan degince o zaman kardesine soyle o parayi sana versin degince ister istemez kendimi hizmetci gibi hissediyorum bu tarz seylerle karsilasinca(bunlar ozet gecmeye calistigim birkac ornek sadece)

Cok uzun oldu ama bunada deginmeden gecemeyecegim toplum icinde ev kızlari her konuda ikinci plana itilmis gibi duruyor yakin cevremde gozlemledigim bir kac seyi paylasmak istiyorum

Mesela bir ev kizinin evinde sehpanin ustundeki toz goze dikem gibi batıp dedikodu malzemesi olabiliyorken calisan birininin en basitinden bir sofra bile kurmayi bilmemesi gayet dogal okul falan derken ogrenmeye firsati olmamis evi kirden batsa calismaktan temizlemeye zaman bulamiyor seklinde ustu ortulebiliyor

Acaba bu konuyu ben mi abartiyorum yoksa konu ile alakali fikirlerime katilan var mi merak ediyorum
Bu arada lutfen yalnis anlasilmasin calisan kizlarin islerini yada bilmeyislerini elestirmek degildi maksadim sadece toplum icinde ev kızlarini calisan bayanlara karsi kıyaslayip kucuk gormeleri

Eğitim durumunuza baktım da ön lisans yazıyor yani bence en kısa zamanda bir iş bulup çalışın . Ev kızı demek ne demek hiçbi fikrim yok ama bu devirde bence olmaması gereken bir kavram. İnsanın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi şart. Evlilikte de aile içinde de para kazanıyorsan kendine güvenin daha fazla oluyor bu bi gerçek. Sizi hizmetçi gibi gördüklerini sanmıyorum sadece insan çalışınca aksam eve geldiğinde bazen yemek bile yapmak istemez, evde olan kişiden beklenir bu da normal bi durum bence...

Eğitim durumunuza baktım da ön lisans yazıyor yani bence en kısa zamanda bir iş bulup çalışın . Ev kızı demek ne demek hiçbi fikrim yok ama bu devirde bence olmaması gereken bir kavram. İnsanın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi şart. Evlilikte de aile içinde de para kazanıyorsan kendine güvenin daha fazla oluyor bu bi gerçek. Sizi hizmetçi gibi gördüklerini sanmıyorum sadece insan çalışınca aksam eve geldiğinde bazen yemek bile yapmak istemez, evde olan kişiden beklenir bu da normal bi durum bence...
Egitim durumum daha mezun konumda degil ve atama sıkıntısı olan bir bolum maalesef
Zaten mezun olur olmaz is imkanlarini zorlamaya calisicam insallah

Yorgunluk vs konusunda hak veroyorum size ama normalde mumkun mertebe kardeslerimden is bekleyen bir yapim yoktur ama herzaman anne babam tarafindan yapip etme zorunlulugunun yuklenmesi calisana okuyana maddi manevi farklı bir sekilde yaklasilmasi uzuyor insani

Ev kizi ne olaki? Kardesleriniz okur ya da calisiyo siz neden evdesiniz ? Egitim durumunuz ne is aradniz mi hic? Ben olsam acilen is bakardim kendime. Bizde butun kizlara yonelik bi uygulama bu. Ay ben biktim ev isinden valla okul acilsin diye dort gozle bekliyorum. Kendi evimizdr yaptigjmiz yetmiyo bi de misafirlkte falan da annem zorla yardim ettirir. Ama bize gelenler koltuga yapisiyo. Gencecik kizlar koturum gibi oturuyo. Yaz mevsiminden nefret ediyorum sulalede ne kadar insan varsa tatile geliyo. Onlara tatil bize eziyet ay cok doluyum da bu konularda

düşüncelerinde haklısın benim bir sene boşta kalma durumum oldu
her iş benden beklenir oldu üstelik emir cümleleriyle
kızım yapar mısın şeklinde de değil
bir defa kardeşlerim arkadaşlarıyla gezmeden gelmişlerdi yarım gün okul bile değildi sofra kuruluyordu ben o gün bulaşık çamaşır cam silme vs. yapmıştım
anneme isyan ettim niye onlara bir şey demiyorsun diye
aldığım cevap onlar yoruluyor sen bütün gün evdesin oldu:KK57::mad:

insanların görüşü o evde yapılanlar hiç bir şey oluyor kadınların bile ev işlerini hiçe sayıp onlar bütün gün oturuyor biz çalışıyoruz diye düşünüyorlar değil erkeklerin düşüncesi vs

Egitim durumum daha mezun konumda degil ve atama sıkıntısı olan bir bolum maalesef

Yorgunluk vs konusunda hak veroyorum size ama normalde mumkun mertebe kardeslerimden is bekleyen bir yapim yoktur ama herzaman anne babam tarafindan yapip etme zorunlulugunun yuklenmesi calisana okuyana maddi manevi farklı bir sekilde yaklasilmasi uzuyor insani

Atama olmasa da özel sektörde şansınızı deneyin kesinlikle... Bir de sürekli evde olunca insan psikolojik olarak kötü hissediyor kendini sizin durumunuz da bu bence. Evin işi hiç bitmiyor bulaşık mı yıkadın yeniden çıkıyor çamaşır temizlik desen öyle. Siz kardeşlerinize iş yaptırmadığınız kendiniz yaptığınız için belkide böyle bi algı oluşmuştur ailenizde. Onların işlerini yapmayın en azından herkes kendi işini kendi görsün bence.

Butun yorumlara soyle ozet bi sekilde cevap vermeye calisayim
Calismamak benim tercihim degil zaten zamanin sartlarindan dolayi okuldan alindim okutulmadim egitimim basitte olsa belli bir seviyeye gelmisse kendi emeklerimin sonucudur Allahın izniyle yoksa bende okuyup meslek sahibi olup kimseye minnet etmeden calisip kazanmayi isterdim ev kızı olmak hic birzaman benim kisisel tercihim olmadi
Zamaninda calistim ama sırf devlet memuru ol.adigim prestijli bir iste calismadigim icin 2 yil babam evde cehennem hayati yasatti bana diyebilirim zaten sırf bu nedenden dolayi isten cikarildim diyebilirim

Mevzu uzarda gider ama sadece durumun benim tercihim olmadigini hatta hic istemedigimi izah etmeye calistim

düşüncelerinde haklısın benim bir sene boşta kalma durumum oldu
her iş benden beklenir oldu üstelik emir cümleleriyle
kızım yapar mısın şeklinde de değil
bir defa kardeşlerim arkadaşlarıyla gezmeden gelmişlerdi yarım gün okul bile değildi sofra kuruluyordu ben o gün bulaşık çamaşır cam silme vs. yapmıştım
anneme isyan ettim niye onlara bir şey demiyorsun diye
aldığım cevap onlar yoruluyor sen bütün gün evdesin oldu:KK57::mad:

insanların görüşü o evde yapılanlar hiç bir şey oluyor kadınların bile ev işlerini hiçe sayıp onlar bütün gün oturuyor biz çalışıyoruz diye düşünüyorlar değil erkeklerin düşüncesi vs
Kardesiminde ilk atamada atamasi mamisti yavas yavas tam bana yapilan muamele kendisine yapilacakti ki cok sukur atandi kendisi

Ev kizi ne olaki? Kardesleriniz okur ya da calisiyo siz neden evdesiniz ? Egitim durumunuz ne is aradniz mi hic? Ben olsam acilen is bakardim kendime. Bizde butun kizlara yonelik bi uygulama bu. Ay ben biktim ev isinden valla okul acilsin diye dort gozle bekliyorum. Kendi evimizdr yaptigjmiz yetmiyo bi de misafirlkte falan da annem zorla yardim ettirir. Ama bize gelenler koltuga yapisiyo. Gencecik kizlar koturum gibi oturuyo. Yaz mevsiminden nefret ediyorum sulalede ne kadar insan varsa tatile geliyo. Onlara tatil bize eziyet ay cok doluyum da bu konularda
Maalesef suan acikogretimde ogrenci durumundayim mezun olur olmaz ozelde dahi olsa kapi kapi dolasip is aramayi dusunuyorum insallah

Sen de ogrencisin canım. Hangi bölümü okuyorsunuz.

Kardesiminde ilk atamada atamasi mamisti yavas yavas tam bana yapilan muamele kendisine yapilacakti ki cok sukur atandi kendisi
inşallah sen de atanırsın canım
seni gayet iyi anlıyorum ben
hatta cumartesi- pazar evde hiç bir iş yapmayan kardeşin yerine yine senden iş beklendiğini ben de çok biliyorum
bu çalışıp çalışmama meselesi de değil bence
adil olma meselesi insan biraz empati yapsa kızın bütün gün çalıştı biraz da yardım edeyim der
ayrıca karşında ki de bir insan olduğunu unutmamak ev işlerine odaklı robotlar değildir ev kızları sıkılır bunalır bir gün arkadaşlarıyla cafeye gitmek bir gün sinema da film izlemek isteyebilir
ama ne kadar anlatsan boşa umarım atanır ve farklı bir şehre gidersin

Çok basit
Hayat müşterektir, kardeslerin okula gidiyor veya işe gidiyorsa sana da evdeki isleri yapmak duser. Bu evlilikte de boyledir. Kadin calismiyorsa kadin evdeki isleri yapar erkek para kazanir, her ikiside calisiyorsa isleride beraber yapmalilar.
Bu durumdan rahatsizsan çalismani öneririm
Bence yorumunuzda bir yalnislik var evlilikte bazi seyler musterektir yani erkek o evliligin ihtiyaclarinin idamesi icin disarda calisiyorsa kadinda evde ustune dusen vazifeyi yapiyirdur

Ama soz konusu benim durumumda ise ogrenci olan kardesim kendi gelecegi icin okuyor calisan kiz kardesimde oncelikle kendi icin calisiyor tabiki inkar edilemez ogrenci olan kardeslerimin egitim masraflariyla vs ilgileniyor ama bu benim icin zorunlu olarak yaptigi birsey degil Allah razi olsun benim icinde yaptigi bazi harcamalar vede aylik verdigi belirli bir harclik var ama kendiside biliyor ki mumkun mertebe kendisinden 1lira dahi istemem keyfi bir durum icin
Yani demem o ki zaten kiz kardesim yorulmasin diye veyahut yardimci olabilecegim konularda bende elimden geleni yapiyirum ama sırf o calistigi icin benimde sabah aksam evde kole gibi calismam mi gerekiyor

inşallah sen de atanırsın canım
seni gayet iyi anlıyorum ben
hatta cumartesi- pazar evde hiç bir iş yapmayan kardeşin yerine yine senden iş beklendiğini ben de çok biliyorum
bu çalışıp çalışmama meselesi de değil bence
adil olma meselesi insan biraz empati yapsa kızın bütün gün çalıştı biraz da yardım edeyim der
ayrıca karşında ki de bir insan olduğunu unutmamak ev işlerine odaklı robotlar değildir ev kızları sıkılır bunalır bir gün arkadaşlarıyla cafeye gitmek bir gün sinema da film izlemek isteyebilir
ama ne kadar anlatsan boşa umarım atanır ve farklı bir şehre gidersin
Insallah iyi dileklerinoz dua yerine gecer :KK52:

Hizmetçi biraz fazla ağır olmamış mı? Ailen elbette seni öyle görmüyordur. Sen diğerlerine göre daha el altındasın. Ben yıllardır şehir dışında okuyorum. Eve geldiğimde ne annem ne babam iş yaptırmak istemiyor. Kardeşim daha çok iş yapar ona daha çok sözleri geçer çünkü o her zaman onların yanında.

Bence yorumunuzda bir yalnislik var evlilikte bazi seyler musterektir yani erkek o evliligin ihtiyaclarinin idamesi icin disarda calisiyorsa kadinda evde ustune dusen vazifeyi yapiyirdur

Ama soz konusu benim durumumda ise ogrenci olan kardesim kendi gelecegi icin okuyor calisan kiz kardesimde oncelikle kendi icin calisiyor tabiki inkar edilemez ogrenci olan kardeslerimin egitim masraflariyla vs ilgileniyor ama bu benim icin zorunlu olarak yaptigi birsey degil Allah razi olsun benim icinde yaptigi bazi harcamalar vede aylik verdigi belirli bir harclik var ama kendiside biliyor ki mumkun mertebe kendisinden 1lira dahi istemem keyfi bir durum icin
Yani demem o ki zaten kiz kardesim yorulmasin diye veyahut yardimci olabilecegim konularda bende elimden geleni yapiyirum ama sırf o calistigi icin benimde sabah aksam evde kole gibi calismam mi gerekiyor
Tabiki evde köle gibi calismalisin demiyorum ama ev islerinin cogunun sende olmasi normal ayrica kiz kardesin sana her ay harclikta veriyormus o zaman o da onu vermesin vermek zorunda degil.

Bu arada ozet gecmeye calistigim bir cok konuda eksik seyler var benim tek problem ettigim sey ev isleri degil ki ornegin ben bir geziye gitmek istesem kesinlikle cedaret edipte babama soyleyemem ama kardeslerim izin almak zorunda degiller sadece bildirirler gideceklerini yani bir cok konuda sınıf ayrimi oluyor ne yazik ki

Hayatın anlamını çözmüşsün en azından buda iyi.
Sen kendi ayaklarının üzerinde durmazsan başkalarının ayakları altında ezilir gidersin.
Bence okul bitip kendi mesleğini yapana kadar geçici bir işte çalış paranı kazan.

X