Büyük Yalnızlık.

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
34
Yıllardır hep düşündüğüm ve çare bulamadığım bi konu bu..Son 10 yıldır neredeyse akraba bağlarımız hiç kalmadı.Görünürde belli bi sebep olmasada insanlar birbirinden öyle uzaklaştıki,bayram düğün olmasa zor görürüz birbirimizi.Hatta ona bile ayıp olmasın diye geliyor insanlar.Laf vurmalar, kalp kırmalar,haince sözler.Kimsenin kimseye eyvallahı yok artık.Düşünüyorum bi benimmi ailem böyle diye..

Babam sosyal bi insandır yardımsever paylaşımcı biri aslında ama fazlasıyla otoriter yanında konuşamadığım biri.hatta misafirler varsa hiç konuşamadığım..zaman zaman azarlandığım bir çocuklukla beraber o kadar alıştımki susmaya...şimdi yaş 25.ve kimseyle doğru dürüst bi alakamız yok.İletişime geçip konuşup derdini dökebileceğin insanlar yok denecek kadar az.

Bazıları gerçekten çekemeyen,kıskanç,dalga geçen hain akrabalar olabiliyor.doğru dürüst bi kuzenim bile yok.Hep fedakarlık yapan taraf ben..kendinden ödün veren taraf ben.2 dk.da hiç olmayacak lafları alttan alan içime atan yine ben..doğum gününde süpriz yapıp kutladığım yaşıt olan tek kuzenimin doğum günümü hatırlamaması gibi...birçok birikmiş sebep var.koskoca ailede birbirini gerçekten seven amca dayı hala en fazla 2-3 tane.
Benim ailemse burda yazamayacağım kadar uzun sebeplerden zaten kopuk..yani deyim yerindeyse hasta olsan zor bela soracak minnet edecek abi ve abla figürleri.Çocukluktan asla kardeşçe değil düşman gibi yetiştirilmiş,bu sebeple zaman zaman herkesin birbirine küs olduğu kendi ailem..bense en küçükleriyim ve durum her yönden içler acısı.Kendi aramızda telefonla görüşme yok.mecburi anlarda mecburi muhabbetler dönüyor yani.İyi anlarımız çok az.onlar bile teselli bana ama kırık bi kalple kardeşin olsa bile insan dayanmıyor artık...mesela ablama okulla ilgili bi durumumu anlatıyorum yada sohbet etmeye çalışıyorum.
''sana 1 saat zaman ayırdım diyor..''oysaki öncesinde ben onunla ilgili konuları gayet iyi niyetle dinleyip destek oluyorum.Cevabım;''Ne yani sen banamı zaman ayırıyorsun yoksa sohbetmi ediyoruz?Konuştuğununda minnetimi bu?Kaldıki annem benle hiç sohbet etmez etsede çok nadir.Bu şekilde iletişimimiz kopuk çocukluğumdan beri.Allah korusun annem babamdan zaman geçince hiçbir bağımız kalmayacak..

Tüm bunların bir sürü sebebi var.Şiddet hakaret kıskançlık daha niceleri..Evliliği bi kurtuluş olarak göremiyorum bu durumda.Çünkü zaten ailem adına fazlasıyla üzgünüm.Hemde hergün.Çabayla düzelmeyecek kadar büyük kırgınlıklar.Ve bunu başka kimseyle paylaşamam.kimseyi ortak edemem..Böyle bir aileden sonra başka bir hayata aileye ayak uyduramam gibi geliyor..
Gece gece biraz uzun yazdım;
Sizlere sorum şu;Size değer vermeyen insanlara karşı;nasıl bi iletişim yolu denersiniz...İnsanın eşi dostu akrabası...samimi bir kapısını çalanı olması ne kadar önemliymiş..Ben bu asosyallikle elimden gelen güler yüzü ilgiyi alakayı tanıdığım insanlara gösteriyorum.Ama öylesine sinmiş bi durum varki ne yaparsan yap,artık herkes kendine yaşıyor sanki...Senin çabansa saflık olarak görünüyor.
O iyi insanlar kaybolmuş gitmiş. . .

Sizin genel olarak sorununuz akrabalık ilişkileri, vefasız insanlar temalarından ibaet değil gibi görünüyor. Daha bireysel sıkıntılarınız var.
Dolayısıyla olayı akrabalarınıza indirgemeyin. Muhtemelen benzer sıkıntıları arkadaş çevrenizde de yaşıyor olmalısınız. Bunlar biraz daha kendi kendinize çözmeniz gereken sıkıntılar, çuvaldızı kendinize batırarak yani.
Zaten akrabalık bana göre, kan bağınının çıkar için kullanım şeklidir, akrabalarımın diğer insanlardan herhangi bir farkı yoktur gözümde. Tesadüfen paylaştığım kan onları bi tık ilerde tutmaz, tutmamalı. O yüzden olayı akrabalığa indirgemeyin dedim.
Son paragraftaki sorunuza gelince, tüm sıkıntılarınızın kaynağı zaten o. Yani "size değer vermeyen insanlara karşı hala tavır kasıyor" oluşunuz. İnsanlara "insana ihtiyacı var" izlenimi verir bu haliniz sadece, kafalarındaki değerinizi arttırmaz.
İnsana ihtiyacınız olmasın. Bireysel asosyallik, iletişim güçlüğü gibi problemleriniz için bir uzmandan destek alın, yeni bir çevre edinmeye çalışarak hayatınıza devam edin. Bu nedenle asla evlenmeyin, okumadıysanız okuyun, çalışmıyorsanız çalışın, ama mutlaka kendinize zoraki olmayan bir çevre oluşturun.

Son düzenleme:
arkadaş çevremde sevilen güven duyulan biriyim.Nitekim öyleyimde ama karşı tarafa fazla iyi ne yapsanda bişey demez diyemez profili çizince kendime ''Neden bu kadar ödün veriyorsun??'' diye kızıyorum.Üniversitedeyken bunu çok yaşadım.Kimi zaman içime attım ,hep başkası mutlu olsun diye çok kasıyorum kendimi.Bu şekilde;ailedeki kopukluk çevremede yansıyor haliyle.
Kimsenin bana en ufak bi iyilik yapmasını isteyemiyorum mesela Aman başıma kalkar diye..
Oysa başkasına öyle değilim.
Yani kısacası hem kendi arkadaşlarım.Ailem.ve akrabalarım.
Genel anlamda bi uzaklık,çıkar ilişkileri,hainliklere şahit ola ola şimdi neden herkes böyle yalnız...?diye üzülmekteyim.

Bizim de sozde akrabalarimiz var ama gorusmuyoruz, hatta ne kotuluk geldiyse basimiza hep akraba dediklerimizden geldi. O yuzden eksikligini yasiyorum diyemicem. Hem bu tecrube insanlarin kanla yakin olunmicagini gosterdi bize, yedi kat el diye tabir edilen insanlar bizim akrabamizdan yakin. O yuzden olayi kanla-akrabayla bagdastirma nacizane tavsiyem insan insan olsun yeter.
Ne kadar az beklenti okadar cok mutluluk.

Yani sıfır beklentiyle yaşamak hayatı..dahamı doğru olur..?
Günü geliyor insan ihtiyaç duyuyor o yakınlığa..
Aile bağları güçlü insanlara o kadar özeniyorumki.

Kesinlikle sIfIr beklentiyle yasamak daha dogru olur...valla benim ailem disardan bakIldidiginda cok bagli birbirine...ama ici seni dIşı beni yakar...bazen bazılarinin oyle istekleri oluyo ki yuh diyosun...akraba=akbaba

Haa sIcak iliskilere mi hasretsin oyle arkadaslar bul kendine...cok olmasina gerek yok az olsun saglam olsun...

Valla aile ve akraba yönünden şanssız olanlardanım ben de. Çekirdek ailem de dahil kimsem yok gibi hissediyorum. Bu saatten sonra kimseden ailelik akrabalık beklemem. Şu ana kadar oluşmamış bağ, bundan sonra da oluşmaz. Arkadaşlarım ve kendimi yakın hissettiğim, güvendiğim herkes ailem. Kan bağına filan bakmıyorum yani. Gönül bağı arıyorum artık.

Valla aile ve akraba yönünden şanssız olanlardanım ben de. Çekirdek ailem de dahil kimsem yok gibi hissediyorum. Bu saatten sonra kimseden ailelik akrabalık beklemem. Şu ana kadar oluşmamış bağ, bundan sonra da oluşmaz. Arkadaşlarım ve kendimi yakın hissettiğim, güvendiğim herkes ailem. Kan bağına filan bakmıyorum yani. Gönül bağı arıyorum artık.
Peki kuracağınız ailede bu şekilde sıkıntılar olmazmı.
Bazen bende aynen böyle kimsem yok tek başına mücadele ediceksin diyorum.
Ama ya sonra?
dediğiniz gibi bu saatten sonra değişmelerini beklemek anlamsız geliyor.Ama böylede hep bi yanım eksik.

Sizlere sorum şu;Size değer vermeyen insanlara karşı;nasıl bi iletişim yolu denersiniz...

Size değer vermeyen insanlarla neden iletişim kurmak istiyorsunuz ki? Sadece sizi yıpratır bu. Pek çoğumuz akrabaları ile daha az görüşüyor. . Yakın olanların da samimiyetten dolayı sıkıntıları olabiliyor. Benim çok canım ciğerim dediğim kuzenim de var yüzünü hiç görmediğim kuzenim de var. Yani insan olsun çevrenizdekiler, yeterli.

Yine de akrabalarımla iletişime geçmek istiyorum diyorsanız, özel günlere ve davetlere katılmaya gayret edebilirsiniz. Bu yerlerde epey akraba ile tanışıp, iletişime geçersiniz. Sonra da belki iletişiminiz devam eder.

X