Büyüklerimin Tavsiyesine Çok Ihtiyacım Var! :(

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....

Buna ancak sen karar verebilirsin ileride pişmanlık duyarmıyım devam okumadımmı diye bi sor kendine. Bence herzaman evlenilebilir ama okumak herzaman olmuyor seni seven insan zaten senin iyiliğini ister kendini dahada geliştirmeni ister diye düşünüyorum

Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....

Canim ben olsam seviyosam aciktan okurum hemde yuvami kurarim sana sjnu soyliyim evlenmek uzadikca emin ol cok sknti oluyor hem oku hem sevdicegine kavus hemde is sorunun yokmus isede gdersn aciktan bitran cok arkdsm var herkes isnde gucunde bence hic farki yok bolumun ne senin

Okulu bitirin içinizde kalmasın
Erkek arkadaşınız kaç yaşında?
Kıskançlık dışında bir sebep göremiyorum çünkü.
22 yaşında yuva kurma derdine düşmeyin bence, çoğu evliliğin kötü olmasının sebeplerinden biri, mutlu azınlığa bakıp karar vermeyin, nedense kendilerine tek tek sorsanız şimdiki aklım olsa bu kadar erken evlenmezdim, derler.

Evlenmek için yaşının erken olduğunu düşünüyorum. Lisans mezunu olmak önemliyken aynı zamanda bu devirde doğru düzgün biriyle karşılaşmak da önemli.. Senin için çok uygun olduğunu düşünüyorsan onu kaybetme derim. Bu kadar ciddi düşünüyorsa o da kaybetmek istemez sanırım. O ne mezunu onu bimiyorum ama o da zaten senin için doğru kişiyse okuluna mani olmayacaktır.

Kocanın acelesi mi var,koca herzaman bulunur,hem sizin eğitiminiz için sizden ayrılacak adamdan ne Hayır gelir ki,önce eğitimini tamamla

Çoğunluk okuldan bahsediyor.Evet haklısınız aslında :KK43: Hayatım ikiye ayrılmış durumda,bir kısmı okula devam etmene gerek yok açıktanda aynı sonuca varıcaksın zaten her türlü eşinin şirketinde çalışıcaksın ailene gereksiz masraf senin durumun diyorlar.Bi kısmıda bir gün ayrılırsanız aöf iyi bi etken değil boşver kocayı diyor.Ay çıldırıcam.Erkek arkadaşım lise mezunu.Fakat kendisi babadan şanslı diyelim,fabrikası var.Ama iş bu bugün kazanır yarın batar hiç belli olmaz diyenide var,20 yıllık şirket bu saatten sonra batmaz diyenide.22 yaş evlilik için bencede çok erken,ama ben cesaret edip söyleyemiyorum bunu erkek arkadaşıma.Cinnete gelicek çocuk tutturmuş bir evlilik vallahi tüketti beni.

Merhaba canım ben olsam heralde egitimimi tamamlardım.Çünkü bu her zaman gerekli bir şey. En azından kariyer için şart.İlerde neolacagı bellı olmaz.Lisans mezzunu olmuş olursun en azından.İlerde de keşke devam etseydım dıye pısman olmazsın.Evlilik her zaman olabılecek bır sey.Erkek arkadaşın için diyebilecegim bişey yok .Belli ki izin vermeyecek.Kafasına evliliği koymuş çünkü.İnş kabul eder sana da zorluk çıkarmaz.

Lütfen önce okul!! Arkadaşların doğru söylüyor AÖF ile örgün öğretim bir değil. Yaşın daha çok genç acele neden?

Merhaba canım ben olsam heralde egitimimi tamamlardım.Çünkü bu her zaman gerekli bir şey. En azından kariyer için şart.İlerde neolacagı bellı olmaz.Lisans mezzunu olmuş olursun en azından.İlerde de keşke devam etseydım dıye pısman olmazsın.Evlilik her zaman olabılecek bır sey.Erkek arkadaşın için diyebilecegim bişey yok .Belli ki izin vermeyecek.Kafasına evliliği koymuş çünkü.İnş kabul eder sana da zorluk çıkarmaz.

Insallah.Bu konuyu haziran ayına girip mezun olduğumda ona açsam çok iyi olucak.Nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama okula devam ettiğim iki yıl içerisinde birbirimizi gebertmessek,2 yılın sonunda istenilen sonuca varıcaz zaten.

bence de çok gençsin
aşk da çok önemli, mutlu olacak kişiye rastlamak da ama okulunu bitirmen lazım ki kendi ayakların üzerinde durabilesin
bunun ne kadar önemli olduğunu, buradaki çoğu konuyu okursan anlarsın
erkek arkadaşın da seni seviyorsa bekler, 2 sene birşey değil
ben de üniversitedeydim eşimle tanıştığımda, yıllarca çıktık, sonra evlendik

yalnız benim takıldığım başka bir nokta var
neden erkek arkadaşının şirketinde çalışacaksın?
bence asıl hatayı burada yaparsın
evde yanında, işte yanında, kendine ait hiçbir şeyin kalmaz ve bir süre sonra "avucumun içinde" olursun :KK4:

bence okulunu açıktan değil dosdoğru tamamla
stajlarını yap yaz aylarında
kendi mesleğini ve erkek arkadaşından bağımsız işini eline al
o zaman evlen
ayrıca korunduğu halde hamile kalan çok arkadaş var (bazı arkadaşlar inanmıyor ama mesela ben de onlardan biriyim), hemen hamile kalırsan o zaman açıktan da bitirmek çok zor olur okulu
sen önce kendini, kendin için garantiye al Hoppa

Çoğunluk okuldan bahsediyor.Evet haklısınız aslında :KK43: Hayatım ikiye ayrılmış durumda,bir kısmı okula devam etmene gerek yok açıktanda aynı sonuca varıcaksın zaten her türlü eşinin şirketinde çalışıcaksın ailene gereksiz masraf senin durumun diyorlar.Bi kısmıda bir gün ayrılırsanız aöf iyi bi etken değil boşver kocayı diyor.Ay çıldırıcam.Erkek arkadaşım lise mezunu.Fakat kendisi babadan şanslı diyelim,fabrikası var.Ama iş bu bugün kazanır yarın batar hiç belli olmaz diyenide var,20 yıllık şirket bu saatten sonra batmaz diyenide.22 yaş evlilik için bencede çok erken,ama ben cesaret edip söyleyemiyorum bunu erkek arkadaşıma.Cinnete gelicek çocuk tutturmuş bir evlilik vallahi tüketti beni.

Ailenin cüzdanını düşünmek bahsettiğiniz eğer arkadaşlarınızsa onlara kalmadı, cesaret edip bunları konuşamadığınız adamla evlenmeyi hiç düşünmeyin zaten , şimdiden ondan üstünsünüz öğretim olarak 4 olunca daha fazla olacak, isterse o sizle aynı seviyeye gelir.

canım, üstteki yorumumda da yazdım
tekrar yazayım

evde yanında, işte yanında, kendine ait hiçbir şeyin kalmaz ve bir süre sonra "avucumun içinde" olursun :KK4:

bence de çok gençsin
aşk da çok önemli, mutlu olacak kişiye rastlamak da ama okulunu bitirmen lazım ki kendi ayakların üzerinde durabilesin
bunun ne kadar önemli olduğunu, buradaki çoğu konuyu okursan anlarsın
erkek arkadaşın da seni seviyorsa bekler, 2 sene birşey değil
ben de üniversitedeydim eşimle tanıştığımda, yıllarca çıktık, sonra evlendik

yalnız benim takıldığım başka bir nokta var

bence okulunu açıktan değil dosdoğru tamamla
stajlarını yap yaz aylarında
kendi mesleğini ve erkek arkadaşından bağımsız işini eline al
o zaman evlen
ayrıca korunduğu halde hamile kalan çok arkadaş var (bazı arkadaşlar inanmıyor ama mesela ben de onlardan biriyim), hemen hamile kalırsan o zaman açıktan da bitirmek çok zor olur okulu
sen önce kendini, kendin için garantiye al Hoppa

Benimki biraz egoist.Patron gelini,eşi olucaksın gidip milletin yanında mı çalışıcaksın,bu şehirdeki diğer tüm şirketlerin sahipleri bizim tanıdıklarımız.Onun gelini,karısı bizim yanımızda muhasebecimi desinler diye konuşuyor.Gerçi okulu tamamladığımda muhasebeci değil Maliyeci olacağım ama... Sigortanı yaparım istersen sabah gelirsin istersen öğleden sonra gelirsin maaşta alırsın diye konuşup duruyor.Böyle baktığında bazılarının kulağına hoş gelsede,bana pek öyle gelmiyor.Daha çok dayatma gibi,ve 10 yıl sonra belki kötü bi evlilğin içinde olucam,belki bana yok çalışma boşver diyecek bu ihtimaller yüzünden kulağa hiç hoş gelmiyor.. Aslında bu kadar egoist olmasıda beni tedirgin ediyor zaten.

Benimki biraz egoist.Patron gelini,eşi olucaksın gidip milletin yanında mı çalışıcaksın,bu şehirdeki diğer tüm şirketlerin sahipleri bizim tanıdıklarımız.Onun gelini,karısı bizim yanımızda muhasebecimi desinler diye konuşuyor.Gerçi okulu tamamladığımda muhasebeci değil Maliyeci olacağım ama... Sigortanı yaparım istersen sabah gelirsin istersen öğleden sonra gelirsin maaşta alırsın diye konuşup duruyor.Böyle baktığında bazılarının kulağına hoş gelsede,bana pek öyle gelmiyor.Daha çok dayatma gibi,ve 10 yıl sonra belki kötü bi evlilğin içinde olucam,belki bana yok çalışma boşver diyecek bu ihtimaller yüzünden kulağa hiç hoş gelmiyor.. Aslında bu kadar egoist olmasıda beni tedirgin ediyor zaten.

eh bak gerçekleri görüyorsun
tut ki evlendin, tut ki kötü gitti ayrıldınız
nerede çalışacaksın? bir kariyerin olmadığı için herşeye sil baştan başlamak zorunda kalacaksın
şimdiden ipleri bu kadar eline verme
sen sadece kendi geleceğini düşün, en iyisini hedefle, o sana uysun!

Neden kendi mesleğin varken eşinin yanında çalışacaksın ki. Senin kendi ayaklarının üzerinde durman lazım bunu yaparsanda hata yapmış olursun. Lütfen okulunu bitir ve kendi mesleğini yap
Yarının garantisi yok. Iflasi geçtim ya bir gün ayrılırsanız? Hem neden onu egemenliği altında olasın (feminist gibi oldum) seninde bur hayatın olsun dimi bir çevren düzenin sosyal hayatın.

Diyelim ki evlendiniz, herseyde yolunda gidiyor, fabrikada da işler yolunda,Eşinizin eline bakmak zorunuza gitmeyecek mi?üstelik te elinde okumak için fırsat varken.hicbir erkeği okumaya değişmem ben

Neden kendi mesleğin varken eşinin yanında çalışacaksın ki. Senin kendi ayaklarının üzerinde durman lazım bunu yaparsanda hata yapmış olursun. Lütfen okulunu bitir ve kendi mesleğini yap
Yarının garantisi yok. Iflasi geçtim ya bir gün ayrılırsanız? Hem neden onu egemenliği altında olasın (feminist gibi oldum) seninde bur hayatın olsun dimi bir çevren düzenin sosyal hayatın.
eh bak gerçekleri görüyorsun
tut ki evlendin, tut ki kötü gitti ayrıldınız
nerede çalışacaksın? bir kariyerin olmadığı için herşeye sil baştan başlamak zorunda kalacaksın
şimdiden ipleri bu kadar eline verme
sen sadece kendi geleceğini düşün, en iyisini hedefle, o sana uysun!

Haklısınız.Annesi ve babasıda,babasının ihaneti yüzünden ayrılar.Açıkcası siz konuştukça aklıma bir sürü şey geldi.İster istemez ''Patronun oğlu'' kalıbı yüzünden aklına girmek isteyen,ayartmaya çalışan çok oldu.O nasıl karşılık verdi Allah bilir ama bişeyini yakalamadım.Yinede şimdi olmasada ben on yıllık karısıyken aynı istikrarla sadık kalırmı oda meçhul.Peşindeki kızlardanda bıktım,çok yakışıklı filanda değildir halbuki her zaman dışarıda görebileceğiniz bir düzeyde.Milletin derdi başka anlayacağınız,gözünü karartmış gelene 30 yaşımda nasıl dur derim onuda Allah bilir.Hay ben nerden girdim zaten bu işin içine,Allah aşkına şu ilişki biterse şayet kendim gibi normal bir aileden bir eş seçip kafamı dinlemeyi düşünüyorum.Resmen tehlike.

Zaten 10 20 yıllık evli olup hala aşklarından ölen bir çiftte görmedim.Galiba yaza girdiğimizde ona bu konuyu açıcam,kabul ederse sevinirim.Kabul etmez ayrılırsak artık içim yana yana yoluma bakıcam.Yıllar sonra hem üzülüp hemde çaresiz olmaktan iyidir.

X