- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....