Buz yeme alışkanlığı ?

ay_girl

Kalbimin tek sahibi OĞLUM...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.448
222
Nerden çıktı bilmiyorum son 3 aydır farkındayım kar ,buz yiyorum çıldırıyrm yiyemeyince.rahat 4-5 küp buz yiyorum .akşmda aynı .okudum kahve telvesi ve buz yeme alışkanlığı gibi olan Demir eksikliği diye bilemedim .bnde strese bağladım içim yanıyr gibi sanki .varmı böyle alışkanlığı olan yada zazarı olurmu yemenin .

Biz çocukken bi buzparmak vardı, limonlu buzu dondurma diye kakalıyorlardı, biz de yiyorduk gayet.
Hacim olarak kıyaslayınca her gün bir buzparmak yemiş oluyorsun, sıkıntı olmaz bence.

soğuğun diş minesine zararı var.aşırı sıcak ve aşırı soğuk diş minelerine zarar verir.bi yandan da kalori yaktırır insana.

çocukluğumda çok yerdim ya meybuzlar , vişne limon kapın içinde meyve suyunu dondurup satıyorlardı bağımlılık yapıyor cidden, bir zararı olmadı ama bence yemeyin buzun böbreklere zararı var diye hatırlıyorum .

Biz çocukken bi buzparmak vardı, limonlu buzu dondurma diye kakalıyorlardı, biz de yiyorduk gayet.
Hacim olarak kıyaslayınca her gün bir buzparmak yemiş oluyorsun, sıkıntı olmaz bence.
Ah o buz parmağın o zamanlar vişneliside vardı, sonradan sadece limonlu üretmeye başladılar. Hala var ve hala yiyorum :KK70:

soğuğun diş minesine zararı var.aşırı sıcak ve aşırı soğuk diş minelerine zarar verir.bi yandan da kalori yaktırır insana.
Hım diş olarak aklıma gelmedi hiç .aslında soğuğa hassasiyeti var dişimin diş doktorunda öğrendim .ama işte nasıl bi hırsla yiyorsam kırt kırt hassaslığı aşıyrm :)

Benim ablam yerdi buzluga kase kase su koyar donunca kasigi eline alir cit cit cit kira kira yerdi,bende kucukken bazen buzlugun kari oliyo ya onu yerdim :KK53:Buzla ilgili mi bilmem ama ablam faranjit suan

ciddi bi hastalık belirtisi olabilir doktora gidin......anneannemde böyleydi ....bagırsak kanseri cıktı.......şeker hastalıgıda vardı....hastalıgı itibariylede süreki içi yanardı buz yerdi birsürü.....belki sizin sebebi farklıdır ama doktora gidip net bi şekilde ögrenmekte fayda var.

ciddi bi hastalık belirtisi olabilir doktora gidin......anneannemde böyleydi ....bagırsak kanseri cıktı.......şeker hastalıgıda vardı....hastalıgı itibariylede süreki içi yanardı buz yerdi birsürü.....belki sizin sebebi farklıdır ama doktora gidip net bi şekilde ögrenmekte fayda var.
Ay ALLAH korusun haklısınız en kısa zamnda gidicm kontrollerimi de aksatmıştım bunuda söylerim benm karaciğerle olabilir aslında soğuk iyidr ona da ama .teşk

Benim ablam yerdi buzluga kase kase su koyar donunca kasigi eline alir cit cit cit kira kira yerdi,bende kucukken bazen buzlugun kari oliyo ya onu yerdim :KK53:Buzla ilgili mi bilmem ama ablam faranjit suan
Faranjiti ondandır kesin :) ses kısılır soğk ya .bırkmayı deniyim kötü alışkanlık olmasın

X