Çalışan anneler!.. Özel Sağlık Sigortası mantıklımı sizce?

zeyyneep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
245
6
118
İzmir
Merhaba,

Ben henüz bebek düşünmüyorum. Yani eğer hastalıklarımla alakalı bir sorun çıkmazsa 6 ay 1 sene sonra çalışmalara başlarız gibi geliyor. Ama bu süreden önce kafama takılan konu Özel Sağlık Sigortası.

Geçtiğimiz aylarda bir kaç Sigorta Firması ile görüştüm. Bu forumdan tavsiye edilen, ödemelerinde sorun olmayan firmalardan teklif aldım. Firmaya göre ve karşıladıkları oranlara göre fiyatlar 2.200 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor. Ama benim düşündüğüm firma ve paket 2.800 TL civarındaydı.

Ama sizinde bildiğiniz gibi sigortayı yaptırdıktan sonra ilk 1 yıl bir çok şirket hamilelik ve doğum masraflarını karşılamıyor. İlla 1 yılı dolduracaksın. Yani buda şu demek oluyor. Ben önce 2.800 TL vericem, sonraki yıl 2.000 TL civarında tekrar bir sigorta ödemesi yapıcam. Toplamda 4-5 bin civarında para cebimden çıkmış olacak. Üstelik hiç bir firma muayene parasını %100 karşılamıyor. Bir kısmı cepten çıkacak. Üstüne birde doğumda çıkabilecek ekstra masraflar olacak.

Ben zaten çalışan SGK lıyım. Özel hastanelerin çoğu artık SGK ile anlaşmalı. Doğumlarda dahil. Bana pek mantıklı gelmedi SGK varken birde özel sağlık sigortası yaptırmak.

Aranızda benim gibi olupta Özel Sağlık Sigortası yaptıran ve SGK dan artılarının ne kadar çok olduğunu ve verdikleri 5.000 TL kadar pirim ödemesinin kat ve kat falasını aldıklarını söyleyecek olan varmı?

Yeni sağlık sigortası yaptırmış birisi olarak kendi durumumu anlatayım
Bende devlette çalışıyorum sigortanm var yani baya bi araştırdım özel sigorta kısmını
Aslında karar verirken zorlandın ama yaptırmanın daha doğru olacağını düşündüm tabii tüm şartları gözden geçirdikten sonra

Öncelikle benim sigorta yaptırmamdaki amaç kendimden çok kısmetse bebeği sigortalatmak.

Eğer bebeğiniz olunca sürekli özel bir doktora götürmek, aşılarını felan özelde yaptırmak isterseniz onu sigortalatmanız gerekecek
Genelde sigorta şirketleri sadece bebekleri poliçeye almıyolar, anne yada babayı da poliçe ediyorlar.
Dolayısıyla kendinizi zaten sigorta ettireceksiniz bu durumda bir sene önceden başlayın doğumu da karşılasın
Ayrıca bazı sigortalar 14 gün beklemeden bebeği doğuştan olan hastalıklarını da sigortalıyorlar
Bunu yapan benim bildiğim yapı kredi ve anadolu sigorta var
Ben anadolu yaptırdım fiyatı daha uygundu
İnşallah olmaz ama olurda bebeğin doğuştan bir hastalığı olursa basit bir hastalık bile olsa çok avantajlı

Diğeri özel hastanelerde küvezde kalırsa sgknız olsa da çok paraya patlar
Bu yüzden küvezi karşılayan sigorta mantıklı olur

Dediğiniz gibi doğum için sadece poliçe almak çokta avantajlı değil ama riskler için avantajlı
Yine şöyle bir durumda var muayenelerin %80ini karşılıyor genelde sigortalar
Ancak hastaneler sigorta şirketine ve size farklı fiyatar çıkarıyorlar
Örneğin benim düşündüğüm hastanede detaylı ultrasona kamu çalışanı isen 300 lira fark ödüyosun
Anadolu sigorta ile fiyatı 140 lira sadece bunun %20sini ödersin
Muayene 150 lira sigortalıya 80 lira
Yani sözel sigortada daha düşük fiyatlar çıkıyor
bÖyle bakınca bana karlı geldi yaptırdım
Daha kullanmadım ama inşallah faydası olacak diye düşünüyorum
Umarım sizin için de güzel bir karar verirsiniz...

merhaba,ben koç allianza sadece doğumu düşünerek sağlık sigortası yaptırdım.sadece bu şirkette ilk 5 ay hamile kalmamanız gerekiyor.diğerlerinde en az1 yıl.hamilelik düşünenler için koç daha uygun.sadece yatarak senelik 1200tl kredi kartına 8 taksit.2 yıl ödüyorsunuz toplamda 2400tl.çok çok uygun.A plus hastanelerin doğum paket fiyatları göz önüne alındığında bu rakam çok iyi bence.mesela acıbadem balırköyde sezaryen 10000tl..aradaki farkı siz hesaplayın:52:
ayrıca muayene ve testlerde indirim de yapıyor.mesela benim acıbademdeki doktorum prof muayene ücreti 270 tl ben225 tl ödüyorum.detaylı usg 900 tl ben 345 tl ödüyorum gibi...bana her yönden çok avantajlı geldi.fakat hamile kalmamanız gerekn ilk beş aylık döneme çok dikkat etmeniz gerekiyor yoksa doğumu asla karşılamıyor.

İlk dogumumda ozel sigortam vardi. A+ hastanede dogum yaptim. Muayenehaneye gittigim halde, gonderdigim faturalar, tahliller vs. dahil %100 karsilandi. Cok rahattim.Bu sefer sigortasiz yakalandim maalesef. Eger gene sigortam olsaydi ayni hastaneyi kullanabilirdim ama simdi baska bir hastane tercih edicem. Allahtan doktorumla ortak bir hastane buluruz diye konustuk.
Sigorta cok faydali ama A+ plus hastane tercih edilecekse. Sayet SGK gecen bir hastaneye devam ediyorsaniz sigorta daha pahaliya da patlayabilir.
Bu arada dogardoğmaz bebek sigorta kapsamina alinmiyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerdeki fark ücretini karşılayan bir sigorta uygulaması. Özel sağlık sigortasındaki gibi ömür boyu yenileme garantisi mevcut ve ayakta tedavileri % 100 e kadar karşılıyor. Ayrıca doğum teminatı da özel sağlık sigortasına göre daha uygun fiyatlarla sigortalıya sunuluyor. Hastanelerde ortaya çıkabilecek ekstra masraflar düşünüldüğünde ve özel sağlık sigortasına bütçesi yetmeyen sigortalı adayları için çok uygun bir sigorta uygulaması. Daha detaylı bilgi almak isterseniz mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

Back
X