Çalışan hamileler..doğum iznine ne zaman çıkılır ve ne kadar sürer?

Doğum izni tekil gebeliklerde doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftadır. Ancak çalışabilecek durumdaysan istersen doğum öncesinde doktor raporuyla son 3 haftaya kadar çalışabilirsin. Kalan 5 haftanı doğum sonrasında kullanırsın.

Doğum süresi sonunda brüt ücretinin 3 te 2 si devlet tarafından ödenir.

Eğer istersen doğum izni sonrasında 6 aya kadar da ücretsiz izin kullanabilirsin.

Doğum izni tekil gebeliklerde doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 haftadır. Ancak çalışabilecek durumdaysan istersen doğum öncesinde doktor raporuyla son 3 haftaya kadar çalışabilirsin. Kalan 5 haftanı doğum sonrasında kullanırsın.

Eğer istersen doğum izni sonrasında 6 aya kadar da ücretsiz izin kullanabilirsin.
çok teşekkür ederim :KK66:

canım 6 ay değil 2 sene ücretsiz izin hakkı . istediğin zaman kesip başlayıp istersen 2 yıl içinde tabi yeniden alabilirsin .

canım 6 ay değil 2 sene ücretsiz izin hakkı . istediğin zaman kesip başlayıp istersen 2 yıl içinde tabi yeniden alabilirsin .

2 yıl izin hakkı devlet memuruysa geçerli canım eğer özel sektörde çalışıyorsa 6 ay hakkı var.

Son düzenleme:
hmm onu bilmiyorum . ben kamudayim suan izindeyim . ozeli bilmiyorum tabi . :)

canım peki sut izni konusu nasıl oluyor?İlk 6 ay 3 sonraki 6 ay 1,5 saat mi?

X