Çalışan hamişlerin doktor kontrol izni

elifiko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
2
0
36
Arkadaşlar ben bir yerde işçi olarak çalışıyorum. 4857 sayılı işçi kanununa tabiyim ve 12 haftalık hamileyim. Fakat aylık doktor kontrollerine giderken benim yıllık iznimden kesiyorlar. İşçi kanununda kontroller için ücretli izin verilir yazıyor ama bu yıllık izinden mi yoksa ayrıca izin mi verilmesi gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar ben bir yerde işçi olarak çalışıyorum. 4857 sayılı işçi kanununa tabiyim ve 12 haftalık hamileyim. Fakat aylık doktor kontrollerine giderken benim yıllık iznimden kesiyorlar. İşçi kanununda kontroller için ücretli izin verilir yazıyor ama bu yıllık izinden mi yoksa ayrıca izin mi verilmesi gerekiyor? Bilgisi olan var mı?

ücretli izinde maaşdan kesilmiyor sanırım o yüzden yıllık izinden düşmüşler sanırım ama ben mesela yarım gün izin alıyorum, sabah gelip öğleden sonra kontrol için gidiyorum, izinden falan kesmiyorlar, gerçi benim amirim iyi sağolsun

Bizim 2 saatlik yol gitmemiz gerekiyor ilçede oturuyoruz ama bende bundan sonra öğleden sonraları için izin alayım bari zaten 10 gün iznim vr o bile yetmiycek böle giderse :KK43:

X