Calisan kadin ve ev isleri

Gelincik88

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
362
260
35
Merhaba kizlar,

hem calisip hem ev islerini yemegi nasil yetistiriyosunuz?
haftalik planlariniz var mi?
nasil planladiniz nasil planliyorsunuz?
biraz akil verin lütfen
 
valla birileri yazsa iyi olur benim de iznim bu hafta bitiyor 8-5 maratonu başlayacak . bakalım nasıl olacak :KK49:
 
Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır.
Benim en büyük sırrım biriktirmemek.
Dağlar dolusu ütü olup içerde pasta yapacağıma balkondan alır almaz tek parça bile olsa ütülüyorum. O yüzden sıfır ütü mantığı çok işimi kolaylaştırıyor. Silip süpürme işini hafta sonu yapıyorum zaten. Detaylı temizlik hepsini aynı anda yapmıyorum ya da biri geliyor temizlik için hafta içi. Mesela bir hafta kızımın odasını yapıyorum camlarına kadar siliyorum, zaten sürekli biriktirmeden yapınca çok yorucu olmuyor.
Çocuk olunca her gün yemek tazelemem lazım. Tek sıkıntı o bende. Çünkü eve 19,30 civarı geliyorum ve kızımla ilgilenmem gerekiyor. En büyük ve en özel iş o benim için.
 
kızlar 2 yıllık evli+çalışan bayanım
yemek derdim yok eşim her akşam evde değil, evde olduğu zaman hep yardım eder beraber yaparız o yüzden o sorunu geçiyorum.
temizlik şöyle;
ilk zamanlar ipin ucunu kaçırıyodum, ev bi dağılıyodu 1 koca günü toplamak için arıyodum.
ki cumarteside çalışıyorum. bu yaz pazarları çok gezdim ama evimin hayatı kaymadı. çünkü aldığımı yerine koydum, 2 günde bi lavaboları yıkadım, her akşam azar azar çamaşır yıkadım ütüledim ki birikmesin.
evi temizlemeye gelince gün oldu haftada 1 süpürüp sildim, gün oldu 15 te bir. ama dikkat ettiğim için hiç pis bi evim olmadı
dip köşe temizliği nisanda yaptım yani cam, kapı, halı koltuk silme işini.
çünkü yetiştiremiyorum, kendimide parçalamıyorum. bu arada camları eşim siliyor. çünkü yüksek cesaret edemiyorum. eşimde temizlikçi tutma konusunda çok katı. o yüzden cezası böyle :)
annem hep der, önemli olan temizlik yapmak değil, yaptığın temizliği tutmak.
bu felsefede olursanız sıkıntı yaşamazsınız :KK66:
 
benim staj yaptığım iş yeride ablalar döneme göre yemek yapıyorlardı ilk bir kaç ay zor oluyor sonra rahatlıyorsun diyorlardı. ama pratik yemek yapıyorlardı hafta sonundan hazırlık yapıyorlardı
 
Temizlikte sıkıntı yaşamıyorum eşim ne desem yapıyor sağolsun benden çok yapar.
Yemek konusunu da buzluğu çok kullanıyorum, genelde boş vakitlerimde bir sürü yemek alırım pişecek şekilde hazırlayıp donduruyorum pratik oluyor. Mesela bakliyatları ıslatıp haslayıp bir pişirmelik poşetliyorum. Biber dolması börek, fasulye patlıcan vs çokça hazırlayıp bir öğünlük poşetlerle donduruyorum. Hatta soğan doğramak zor geliyor diye soğanları da yemeklik doğrayıp donduruyorum buzluğum tıklım tıkış doludur. Düdüklü tencereyi de çok sık kullanırım.Gnelde çok ahım şahım sofra olmaz çorba yemek salata pilav vb şeklinde bir sofra kurulur.
Eşim de yardımcı olur bu konulara haftanın 3 günü evde o zaman o yapıyor.
 
Annemden örnek vereyim
Bulaşığını yıkar yemeği yapar tekrar bulaşıklarını yıkar
Yatar
izin günü genel temizliğini yapar dip köşe temizlik yapacaksa babamla birlikte yaparlar.
 
evim dublex hamileyim çalışıyorum :):)

günlük rutinim eve gelirim üstümü değiştirim kirliler sepete temizler dolaba yerli yerine ortalğa saçtımmı gerisini getiremiyorum her akşam evde düzenli yemek yapıyorum kesinlikle ertesine güne bulaşık bırakmam yatmadan önce ortalığı kolaçan ederim dağınık birşey varmı kirliler sepete yastıklar yerine akşam dişimi fırçaladıktan sonra gerekirse hemen ardından lavabo ovalarım duştayken duşkabini ciflerim sularımız kireçli alışkanlık oldu bu bana

küçük el süpürgem var kırıntı kıl vs görürsem hemen takıp süpürürm bazen eşimde yapar temiz görünür ortalık o yüzden

haftada bir gün sil süpür toz al detaylı banyo temizliği yapıyorum camlar kirlenirse kirlensin fazla takmıyorum ama önlerinin tozunu falan alırım mutlaka ayda bir kez cam silsem yeter ki onuda yapamıyorum drumumdan dolayı kapı sileyim duvar sileyim çok takmıyorum açıkçası koltukları silerim 2 ayda bir o kdr her hafta perde yıkayan halı silen insanlar var bn onlardan değilim açıkçası yeri geldiği zaman kirlenenler kendini belli ediyor zaten

2 haftada bir çarşaf değiştiriyorum çamaşır çıkarmamızın zamanı yok haftada 2 kere çıkıyor gömlek t-shirt dışında fazla ütü çıkarmıyorum temizleri hemen katlayıp yerine koyarım yoksa günlerce beklettiğimi bilirim çarşafları ütülemem yastık kılıflarını ütülüyorum sadece o yüzdn ütümde çok çıkmaz

şimdilik aklıma gelenelr bunlar mutfağınızıda temiz tutmanın tek yolu işiniz bittikten snra üzerinden bir bezle geçin ne bilim dolap kapaklarının üzerine silerim elime bez geçerse buzdolabının içine el atarım sayarsak yapacak çok şey varsa işte sürekli eliniz üzerinde oldumu birşey kirlenmiyor aslında :)
 
saldım cayıra mevlam kayıra
hep ertelıyorum
genelde utulencek camasırım hep var
pazardan 2 cesıt fazladan yemegım var
bıde gıdılecek aılelerımız var
hep bır erteleme budur yanı
tek derdım yan gelım yatım
 
ben yemeği akşamdan yaparım. haftasonu buzluk için yemekler hazırlarım (köfte,sarma,dolma gibi)ev işlerini günlere bölerim. mesela banyo- tuvalet temizliği perşembe günü, ütü cumartesi sabah gibi. eşim de temizliğe yardım eder. ütüyü biriktirmem o hafta yıkanan herşeyi ütülerim. haftasonu da erken kalkarım böylece haftasonu iki gün bana kalır. yatmadan önce ortalığı mutlaka toparlar öyle yatarım. bahar temizliği, bayram temizliği yapılacaksa onu günlere bölerim. bir akşam salonu temizlerim. camlarını sil, perdelerini yıka, vitrini temizle gibi. bir de oğluma da düzenli olmaya alıştırdım. O da yatmadan önce odasını düzenler, sabah kalktığında yatağını düzeltir. belirli aralıklara dolabını ve çalışma masasını düzenler, odasını temizler. bir de ben temizlik yaparken kardeşiyle ilgilenir. önceden rahattım temizliğe bayan geliyordu, iş başa düştü. yine de işleri günlere bölünce zor olmuyor
 
Merhaba kizlar,

hem calisip hem ev islerini yemegi nasil yetistiriyosunuz?
haftalik planlariniz var mi?
nasil planladiniz nasil planliyorsunuz?
biraz akil verin lütfen

ilk zamanlar kendimi çok kasıyordum, evim pis yemek yapamıyorum falan diye.
şimdiyse canım isterse temzlik yapıyorum, akşam yemek yaptığım sayılı.
keyfime aşırı düşkünüm :KK71:
öncelik kendim ve eşimle geçirdiğim kaliteli zaman. gerisi çok da önemli değil, robot değiliz nihayetinde.
 
İşten 7 de geliyorum trafik vs yoksa
Yemek kayınvalidemle oturduğum için hazır oluyor
Haftada 3 kez çamaşır yıkıyorum.
Her akşam tuvalet banyo mutlaka yıkarım hastalık bende
Yatmadan da etrafta dağınıklık varsa toplarım sabaha kayınvalideme zorluk olmasın diye
Buarada rüzgarı yediririm yıkarım oynarız
Oyalanarak iş yapmaktan nefret ederim. Temizlik yaparken su bile içmem
Cumartesi günleri de bir programım yoksa mutlaka büyük temizlik ve ütü yaparım.
Pazar hiçbirşey yapmam pazartesi bu rutin tekrar başlar
 
biriktirmeyin..
wc de ve banyoda elinizin altında fırça ve çamaşır suyu bulundurun. o an müsaitseniz hemen fırçalama yapın.
çamaşırlarınızı hep dolaba çekmeceye düzenli koyun.kesinlikle kirli ve temizleri karıştırmayın.
mutfakta da yemek yaptıktan sonra ocağı silin, yağ kir kuruyup birikmesin.
ütü işi bende de sıkıntı, o yüzden arada parça parça ütülüyorum. sabah tek parça ütüleyip giyiyorum.
sevmiyorum ütü yapmayı.
çamaşırları da biriktirmem mesela, kısa programlarım var. az deterjanla hemen atıyorum makineye.
hem daha az yıpranıyor ve kolay çıkıyor.
şimdilik çocuk yok. böyle hallediyorum
asla biriktirmiyorum.
kendi kendime 'sen yapmazsan gelip kimse yapmayacak, hep yığılacak...' diyorum ve başlıyorum:KK55:

 
bir de benim mutfakta buzdolabı ve mutfak dolapları için ayrı temzilik bezlerim var. her gün buzdolabının içini silerim. mutfak dolabını özellikle sık kullanılan bölümlerini günlük silerim böylece kirlenmelerine fırsat vermem. bahar gelmeden kalın kışlıkları yazdan önce de triko tarzı kışlıkları kaldırırım. mevsimi gelmeden az az kıyafetleri ütülemeye başlarım böylece mevsim değişiklikleri de beni yormaz
 
maşallah imrendim gerçekten düzenli hatnlara ben yan gel yat osman :KK70:
 
Diğer konuya bugün yazmıştım buraya da kopyalayayım bari:KK16:

Bende çalışan biriyim akşam 7 de evde oluyorum genelde yemeklerim 2 günlük şeklindedir hemen hemen 2 çeşit muhakkak olur salatası tatlısı ayrıca inan zor değil ama anlayışlı eş olması lazım sürekli laf etseydi 1 çeşiti zor bulurdu:KK53:2 günlük yaparım 1 gün ara verip kızartma kahvaltılık menemen türü yeriz sonra yine 2 günlük yemek böyle böyle 1 gün kendime ara vermiş olurum hafta içinde o ara verdiğim günlerde de bulaşık makinemi çalıştırır yerleştiririm hafta sonundan kalan ütüm varsa tv karşısında dizi film izleyerek yaparım bu şekilde yormaz:KK37:

Cumartesi çalışıyor musun bilmiyorum ama ben 1 de çıkıyorum 2 den sonra evi çekerim silerim balkonu lavaboları hallederim çamaşırları da haftalık biriktirir yıkarım pazar evdeysek ütümü hallederim değilsek hafta içine bırakırım şahsen hafta içi yemekten sonraki zaman cumartesi akşam ve pazar günü tamamen eşimle bana aittir:KK16:O sıralarda kişisel temizliklerimi bakımımı da araya sıkıştırırım:KK59:Haftalık yemek ve temizlik listesi öneririm bir de önce siz önemlisiniz iş yemek bunlar sonra ki iş:KK51:Yeni evliyim sürekli misafir ağırladım burada yazdığım arkadaşlarım bilir daha geçen hafta 2 akşam vardı pazar günü de kahvaltıya arkadaşlarımız ondan önce neredeyse her hafta sonu ya kahvaltıya ya çaya ya yemeğe muhakkak oldu :KK51:Sağlık huzur olunca zorlanmadan aşkla yapılıyor korkmamak gerek :KK68:

Benim dikkatli noktalarım akşam bulaşıkları makineye doldururum fırını falan silerim pis bırakmam duştan sonra hemen toparlar silerim ortalıkta çamaşır bırakmam işten geldiğimizde kirliler direk sepete temizler dolaba kaldırılır bu şekilde toplu oldukça iş daha kolay yapılıyor :KK37:
 
Son düzenleme:
Eşimle aynı yerde çalışmamızın avantajını yaşıyorum :)
Eşim yemek yapmayı çok sever. O yüzden işten gelince yemek olayı ondadır. Bende ona yardım ederim. Masayı kurarım kaldırırm vs.
Eşim mutfakta iş yaparken ben salon dağınıksa salonu toplarım diğer odaları falan.
Çamaşır gününü cuma akşamları ve pazarları yapıyorum. Haftanın 6 günü çalışıyorum. Pazar evde olduğum günlerde eşimle birlikte silip süpürüyoruz, çamaşır yıkar beraber asarız :) o sirkeleyip bana verir.
Yaz döneminde toplu ütü hiç yapamadım. Zaten hava inanılmaz sıcak birde ütü sıcağından bunaldığım için.
O yüzden sabahları kalktığımda eşimin o gün hangi gömleğini giyecekse onu ütülerim.
Kışın ütü yapmak daha rahat olduğu için, genelde pazar akşamları ütü yaparım.
Velhasıl kelam böyle yuvarlanıp gidiyoruz :)
 
Kizlar hamileyim bende temizlik yapıyorum ama sanki bebeğe bisey olacak saniyorum
 
X