Çalışan kadının sorunu; bebeğe kim bakmalı?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
Sizlerden hep mantıklı fikirler aldım, bu konuda da fikir istiyorum. Öğretmenim ve yeni eğitim yılı başladığında bebişim 3 aylık olacak nasipse. Tayin isteyebilmek için aylıksız izin almayacağım. Yarım gün çalışıyorum. Şimdilik 9 aylık oluncaya kadar bakıcıya bırakmama kararı aldık ve annemle konuştum bakarım diyor ama babam çok huysuz annemi yollayacağını pek düşünmüyorum uzun süre. İkimizin memleketlerine de uzağız. Kv dem iki yıldır eltimin çocuğuna bakıyor ve bunalmış durumda anlattıklarına göre saat 7-4 arası evlerinde bakıyor ve eltim kötü davranıyor. Yinede biz istemeden o bakarım dedi çocuğunuza. Kv demden en son yarıyıl tatilinde gittiğimizde çok soğudum. Önceden acıdığım bi kadındı kızından öte samimi davranıyordum. Son olayda bel düzleşmesinden dolayı çok fazla bel ağrısı çekiyorum malum hamilelik. Ayakta yapılan mutfak işini yapıp uzandım hep. Ben yine uzanırken süpürgeyi getirip bıraktı kolum ağrıyor diye. Yine aynı gün, eltisi kalmış iki gün hizmet etmiş ben enayi miyim falan dedi beni kasdetti tabi ki ama eltisinin yüzüne yine gel kal demeler. Başkalarının yüzüne farkı arkasından farklı davranıyor. Eltilerim hakkında kötü konuştu şok oldum.Bebeğime uzun süre baksa aynı evde neler yaşarız? Kvnin bakması sağlıklı bi karar mı sizce?

kayınvalidenin kişiliği ile ilgili tamamen. sizi dinler mi? tv açma derseniz uyar mı? yedirmesini istemediğiniz seyler konusunda talimatlarınıza uyar mı? biberonunu şu deterjanla yıka derseniz, 'amaan bişe olmaz' der mi? 'ben bakıyorum, benim kurallarım geçer' diyecekse geri dursun derim.

benimkini iki ay kv bakti da gecen geldiginde bebegimi emzirmeye calistigini ama bebegimin emmedigini soyledi.midem bulandi nefret ettim. daha.baska seyler de var da mide bulandirmayayim o yuzden biri kv bebek bakicak dedi mi bir irkiliyorum arkadasim.. insallah seninki boyle manyak degildir.. senin ve bebegi nin hakkinda en guzeli olsun insallah

benimkini iki ay kv bakti da gecen geldiginde bebegimi emzirmeye calistigini ama bebegimin emmedigini soyledi.midem bulandi nefret ettim. daha.baska seyler de var da mide bulandirmayayim o yuzden biri kv bebek bakicak dedi mi bir irkiliyorum arkadasim.. insallah seninki boyle manyak degildir.. senin ve bebegi nin hakkinda en guzeli olsun insallah
bu fantaziyi çok duyuyorum:KK51:
kızım kardeşi doğduğunda emzik emdi, bunlar da gelin anne olunca aynı şeyleri hissediyorlar herhalde. gerçekten iğrenç ...

kayınvalidenin kişiliği ile ilgili tamamen. sizi dinler mi? tv açma derseniz uyar mı? yedirmesini istemediğiniz seyler konusunda talimatlarınıza uyar mı? biberonunu şu deterjanla yıka derseniz, 'amaan bişe olmaz' der mi? 'ben bakıyorum, benim kurallarım geçer' diyecekse geri dursun derim.
Ben emir veremem ki sessiz kalırım gibime geliyor kimse üzülmesin diye

Yok artık..

Bakıcı bakar

Yarım gün çalışıyorsunuz

Öğretmensiniz okulda Veli'den çalışandan tanıdıkları soruşturur bakıcı bulursunuz

Bunca yıl sonra evde anne ya da Kv çok zor olur onların da düzeni bozulur babalar ortada kalır

Eşinizin işi ile saatlerinizi bilemiyorum ama bakıcı ile olan süreyi mümkün olduğunca kısaltıp kendi evinde sınırlı yabancı ile kalmasını sağlayın

Haftada çocuk bakıcı ile sınırlı saatlerde kalmasın derken 7/24 Kv ya da sizin anneniz yani eşinizin Kv si ile yaşamak zor

Bir de onlar yabancı şehre gelecekleri için zor olur

Kısaca bakıcı benimki 3,5 aylıkken şirketten bulduğum bakıcı ile günde 11 saat kaldı

Herşey gönlünüzce olsun

yavrunuz dogduktan sonra babaniz bile kosa kosa gelir torunu gormeye,bence merak etmeyin anneniz guzel guzel bakar bebege.hem naziniz gecer,alinmaz gucenmez..
bence kvyi bosverin..

tayin için almıyorum olanakları az bi yerde yaşıyorum

babam çok farklı bi karakter. bekarken annem 1 ay kaldı benimle diye aylarca küsmüş ona
sırf tayin için minicik bebeğini bırakıp işe gitmek doğru değil bence
tayin olaylarından anlamıyorum ama 1 yıl daha fazla kalın bence
çocuğunuza siz bakın..

Kayinvalidenin nasil biri oldugunu en iyi sen bilirsin tabii ki. Kendi yasadigim ornekten yola cikarak tavsiye etmem gerekirse, en guzeli kendi annenin bakmasi. Hem nazin gecer, hem de herhangi bir sorun oldugunda anneler (kiz anneleri) daha anlayisli davraniyor.
Bakici konusuna cok sicak bakmiyorum ben, gerci nerede oturuyorsunuz bilmiyorum, fakat duydugum hikayeler uzerine guvenilir bir bakici bulmak cok zor...

X