Çalışan kadınlar buraya

vespertine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
90
23
Merhabalar,

Bir çok kadın gibi ben de çalışıyorum. Sabah çıkıp akşam 7 civarı evde oluyorum. Evde çocuk, koca vs olmamasına rağmen zaman zaman düzen kurmakta zorlanıyorum. Çalışma hayatı öğrencilik gibi değilmiş.

Yemeklerimi genellikle bir kaç günlük yapıyorum. Alış verişleri haftasonundan toplu yapmaya çalışıyorum. Yorgun argın gelince hafta içi hiç bir ev işi yapamıyorum. Tüm işler haftasonuna kalıyor. Haftasonu azıcık gezeyim bir arkadaşımla kahve içeyim dersem hiç vaktim kalmıyor. Sürekli haftasonu da eve kapan iş yap insanın psikolojisi bozuluyor.

Bana önerilerinizi bekliyorum.

Canım tek önerim aldığını yerine koy. bide bi işi ne kadar hızlı yaparsan o kadar iyi.
makineye çamaşırmı attın bittiyse hemen as. kuruduysa o akşam ütüyü kesinlikle yap.
yemek mi yedin hemen bulaşıklarını yıka.

Aynı dert bende de var.
Çareyi düzenli olmakta buldum.
Benim gibi düzensiz ve dağınık bir insan için çok zor gerçekten... :KK43:
ben 5 gibi evde oluyorum. ama haftasonu da çalışıyorum ya da ailemin yanına başka şehre gidiyorum. o yüzden ev işleri gerçekten çok zorluyor beni..

ben evleneli her türlü misafire karşı alerji gelişti.kimseyi istemiyorum ne bizimkileri ne eşiminkileri.evde temizlik yapıp çamaşırı bulaşığı bitirip evi terkedip anneme gitmek istiyorum.evde duavarlar üstüme geliyor fakat başkasına gezmeeye gidince de kafam şişiyor.şuan çocuğum yok. çocukla naparım bilmem büyük ihtimalle evde oturmak istemem yine anneme göç ederim.iş saatim çok sürmesede henüz bulaşık makinem yok bu yüzden bulaşıkları.bir gün yıkayıp 6 gün dağıtıyor gibiyim.ancak haftasonu çamaşır yıkayabiliyorum.

sabah çıkmadan evi süpürüyorum akşam geldiğimde de silip tozları alıyorum ütüleri gece tv izlerken yapıyorum malum aksamlar geceler uzun yani her iş yetişiyor haftasonum da bana kalıyor çok şükür :KK14:

sabah çıkmadan evi süpürüyorum akşam geldiğimde de silip tozları alıyorum ütüleri gece tv izlerken yapıyorum malum aksamlar geceler uzun yani her iş yetişiyor haftasonum da bana kalıyor çok şükür :KK14:

Sabah çıkmadan ev süpürmek mi :KK57: ben evi süpürdüm mü iflahım kesiliyor bi de muhakkak çok terliyorum

Her şey mükemmel olacak diye düşünmekten vazgeçtim.
"Bir odadan ayrılırken asla elin boş çıkma" politikası uyguluyorum, çooooookkkkkkkkkkkk işe yarıyor. Mutlaka ya mutfağa gidecek, ya yatak odasına, ya çocukların odasına gidecek bir şey oluyor.

Yemeklerimi pazar günü 3 günlük yapıyorum. Perşembe balık günü, Cuma ise pizza vb hazır hamur işi günü.

Pazar günü pazarımız oluyor, ona gidiyorum. Market alışverişini hafta içinde iş çıkışı, ne bitmek üzereyse onu alarak 10 dakikada bitiriyorum.

Cuma akşamı kendimi sıkıp temizliği yapmaya çalışıyorum ki hafta sonu bana kalsın.

Arada yardımcı alabilirsiniz, sonuçta ne için çalışıp para kazanıyoruz.

Ben sabahlari uyanmakta da ayrı sorun yaşıyorum. Zaten sabahın 7sinde süpürge çalıştırırsam komşular kapıya dayanır heralde :KK70:
bizimkiler çalıştığı için pek sıkıntı olmuyor süpürgemiz de çok sesli değil zaten :KK14:illaki bir düzene oturuyor da işte o düzeni oturtana kadar bayağı uğraş veriyoruz malesef:KK14:

Her şey mükemmel olacak diye düşünmekten vazgeçtim.
"Bir odadan ayrılırken asla elin boş çıkma" politikası uyguluyorum, çooooookkkkkkkkkkkk işe yarıyor. Mutlaka ya mutfağa gidecek, ya yatak odasına, ya çocukların odasına gidecek bir şey oluyor.

Yemeklerimi pazar günü 3 günlük yapıyorum. Perşembe balık günü, Cuma ise pizza vb hazır hamur işi günü.

Pazar günü pazarımız oluyor, ona gidiyorum. Market alışverişini hafta içinde iş çıkışı, ne bitmek üzereyse onu alarak 10 dakikada bitiriyorum.

Cuma akşamı kendimi sıkıp temizliği yapmaya çalışıyorum ki hafta sonu bana kalsın.

Arada yardımcı alabilirsiniz, sonuçta ne için çalışıp para kazanıyoruz.
Valla ne güzel kurmuşsun düzeni canım :) Evim zaten küçücük ama yinede yetmiyor işte. Cuma akşamları biraz kendimi zorlamayı deniyim bakalım.

sabahın köründe elektrik süpürgesi açmak sorun olmuyormu komşular tarafından ?
hayır olmuyor canım onlarda çalışıyorlar evde kalan pek olmuyor zaten :KK14: hem harala gürele ses çıkaran bir süpürge değil zaten. apartmanımızda böyle şeyleri sorun eden kimse yok olsa yapamam zaten şu da bir öneri olabilir daha önce oturduğumuz apartmanda sorun oluyordu bende bir gün akşam yemekten sonra silip süpürüp toz alıyordum dip köşe ertesi günü sadece silip toz alıyordum zaten sürekli temizlik yapınca gayet temiz oluyor hergün süpürmeye gerek kalmıyor gün aşırı süpürüyordum

valla istediğim gibi dört dörtlük olmuyor hiç bir şey.
evin düzeni, temizliği, çocuğun dersleri.
her şey yarım yamalak.

cumartesi sabahtan süpürüp siliyorum kahvaltıdan sonra.
çamaşırları hafta içi yıkayıp asıyorum akşamları.
ütü gece otururken. ya da günlük ne giyilecekse akşamından.

arada hafta sonları yardımcı da alıyorum çok düzenli şekilde olmasa da..
ama sinmiyor içime :KK14:

X