- 29 Ocak 2013
- 6.066
- 578
- 198
Allah yardımcın olsun.. İşin zor...selam kızlar
bende bir okulda memurum
5,5 yaşında kızım ve 7,5 aylık oğlum var
3 saat süt iznim var
sabah kullanıyorum tamamen
kzım anaokuluna gidiyor öğlen grubunda
sabah 1 saatte müdür idare ediyor sadece öğleden sonra gidiyorum mayısa kadar böyle anlaştık bakalım sonra nasıl yapcaz.
çok iş olmuyo okulda bazen 4 gibi çıkıyorum
çok yorucu olmuyo ama evde canım çıkıyo resmen
sabah eşimi gönderdikten sonra evi topluyorum çocukların kahvaltısını yediriyorum biraz ilgileniyorum bi bakıyorum saat 11e gelmiş
bulaşıkları halledip oğlumun çorbasını hazırlıyorum
onu uyutuyorum kendim hazırlanıyorum kızımla çıkıyoruz. bakıcım eve geliyor yarım günlüğüne sonra tam güne geçincede gelicek.
sonra eve geliyorum oğlumu emzirip doğru mutfağa yemek hazırlıyorum çocukları doyuruyorum. bi bakıyorum ev yine dağılmış
kızım ve eşim çok dağınıktır. sonra eşim geliyor yemek yiyip ortalığı toplayıp çay götürüyorum falan saat 9-10
oturuyorum biraz sonra çocukları uyutup ev işine geri dönüyorum işte çamaşır ütü gibi işler bizim dolaplar çekmeceler ççok dağılır sanırım ailecek dağınığız :) hergün onlarlada uğraşırım ev büyük 3+1 işi hiç bitmiyor inanın. ayda bir temizlikçi gelir ama bize 2 günden fazla dayanmıyor temizlik.
lavabo tuvalet banyo temizliğini sık yaparım hijyen açısından
kendime hiç vaktim kalmıyor bazen çocukları uyuturken bende uyuyup kalıyorum oğlum gece çok sık uyanıyor yarım saate bir
uykusuzluktan hasta olmaktan korkuyorum. bazen banyoya bile giremiyorum istediğim zaman
bi cumartesi anneme giderim bi cumartesi günüm yada gezmem olur oraya giderim
pazarlarıda genelde ev işi ütü çamaşır işiyle uğraşırım
bu arada eşim sabah 8 ,30 gbi igider akşam 7-8 gibi gelir
zerre kadar yardımı olmadığı gibi dağınıklığıyla ömrümü yer :)))
bazen çok yorulunca diyorumki evde mi otursam
ama bi kaç sene sonra çocuklar büyüdüğünde ihtiyaçları arttığında cevap veremezsem üzülürüm bide insanın kazandığını harcaması istediği zaman istediğini alması kadar güzel bişey yok :) ben evde yapamam ya sıkılıyorum o yüzden ücretsiz izin bile kullanmadım evde bunaldım kaç ay :)
ay çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Okulda kadrolu musun yoksa sigortalı mı?
Çocuğu olan herkes devlet memuru değil ki canım ya...Desteğe ihtiyacım var.Çok üzgün ve keyifsizim.Çocuk getirmek bi dert olmaması başka dert.Ben de 1.5 yıllık evliyim çalışıyorum.Çocuk sahibi olmak istiyorum ama iş garantim yok çocuğu bırakacak yerim yok diye riske atıp çocuk yapamıyorum. Sadece eşimle uzaktan çocuk seviyoruz.Kıymetini bilin beterin beteri var.Garanti işleriniz eşinizn iyi bir işi varsa bu mutluluktan mahrum bırakmayın kendinizi![]()
Bu durumda kimsenin işi garanti değil..
Hepimiz özel sektördeyiz..
Bak ben hamileyim şimdi. Bebeğime kim bakacak diye dertleniyorum ama çalışanlar nasıl baktırıyorsa ben de baktırıcam anneme, kayınvalideme, olmadı parasıyla bi tanıdığa..
Zaten 5 yaşına geldi mi ana okuluna veririm sonra da ilk okul zaten..
Bence bu mutluluktan mahrum kalma..
Yaşın kaç?