evet çok doğru ,bana da şaşıyorlar hem iki taneye bakıyorsun hem nasıl alıştırdın bunları diye ,isteyince oluyor diyorum ben de ,az uğraşmadım başta çok yoruldum ama değdi sanırım .
ben doğduklarından beri aynı saatte uyutuyorum ,gündüzleri farklıydı eskiden tabi çok uyuyorlardı ama gece hep 9 dedinmi uyurlar
gündüz de artık bir uykuya düştük günde 2 saat.
benim de ne annem vardı ne kv. tek başıma anneliği öğrendim ,hem de 2 çocukla ,başak burcuyum bi de çok plan program düzen severim , öyle alıştırdım ,zor oldu ama temiz oldu ..
aslında bizim sitede çok ikiz var ,hepsi öyle değil ,diğer tanıdığım 3 tane daha ikiz var onlar tek bebek gibiler ,bu biraz yetiştirme tarzı ile alakalı ,3ünün annesi de çalışıyor ,birininkine anneanne bakıyor ,diğeri kendi baktı ama yine anneanne destekli ,bir tek ben tektik aralarında tek bakan ,ben de rahat büyüttüm ,düştüler ellemedim ,kendi kendilerine düşe kalka öğrendiler düşmeyi kalkmayı ,evde şunu elleme bunu elleme yapmıyorum ,dağıtıyorlar ,elliyorlar ama gelişiyorlar ...oyuncaklarını bile hep eğitici alıyoruz ,haftasonları full hep eğitimdeyiz ,her ufak anda birşeyler öğretiyorum ,mesela 1 ay önce yataklarına yatmayı öğrettim hadi kızım yatalım diyorum ikisi birden koşuyorlar odalarına ,giriyorlar yataklarına ,şimdi de kakalarını yapınca anlıyorum artık ,hadi oğlum kakamızı alalım diyorum koşuyorlar odalarına kakamı al diye , çocuklarıma bundan 3 ay önce ilk algılarının iyice açıldığı dönemde sevmeyi öğrettim biliyormusun ,herkes şaşırıp kalıyor

sev kızım kardeşini ,sev oğlum kardeşini ,birbirlerini seviyorlar okşuyorlar .. yani sanılıyorki çalışan anne akşamdan akşama görüyor çocuğu ,öylesine sallıyor herşeyi ,tam tersine az zamanda çok işler yapmaya çabalıyoruz ,hem de o kadar zorluklar çekerek .hiç kolay değil yani dışardan konuşması..
ben bi süre evde olucağım için 3.den dolayı bu fırsatı değerlendirip eve yardımcı tutucam 3 çocuğumla da en azından 1 sene beraber olucam.
şuan ikizlerim kreşteler mecburen .. onlara doyarım diyorum inş.