ben de size katılmıyorum ,bu tamamen eşle alakalı .
buraya her gün yüzlerce konu açılıyor..
çalışan kadınların kocalarından da dört dörtlük ev ,yemek isteyen var ,ayrıca çalışan kadın nasıl çalışıyorsa bu onun görevi ise ev hanımının da yemek görevidir ,sonuçta ev hanımı hem çalışıp hem yemek yapmıyor ki ,herkes kendi görevini yapıyor ,o yüzden bunu karşılaştırmak hata olur..
şu da var çalışan kadın az yemek yapmış olsa bile herşeyden az az yapıyor ama daha fazla iş yükü var ,bir tek yemekte az yapabilir ,ama ütüsünü de yapıyor , temizliğini de .
temizlik ,yemek denen şey karakter işidir zaten ,pis olan biri ev hanımı da olsa pistir temizlemez ,temiz ise çalışıyorsa da titiz temizdir temizler.
ne çalışan hanımlar var evleri ev hanımlarına taş çıkartır,pisliğin temizliğin çalışanı ev hanımı olmaz ki..
yemeğe gelince aslında o da öyle , ben çalışan bir kadınım ,eşim evet tek çeşit yapsan da yer ama ben elimden geldiğince herşeyi yapmaya çalışırım ,çünkü yemek yapmayı seviyorum ,her zaman evimde tatlım olur ,yapar atarım kenara ,ne arkadaşlarım var ev hanımı daha yemek yapmayı bilmiyor kaç yıllık evli olduğu halde ..
bir çalışan kadın olarak sabah 645 uyanıyorum ,kahvaltı hazırlıyorum ,çocuklarla eşimle beraber kahvaltı yapıyoruz ,çocukların altını değiştir üstünü giydir servise at ,işe gel ,akşama kadar çalış ,akşam eve git çocuklara hemen çorba ya da pratik birşeyler hazırla ,git kreşten al ,eve getir ,yemeğini yedir,oyun oyna ilgilen ,banyo yaptır ,uyut, onlar uyuduktan sonra yarına hazırlık yap yemek ,tatlı vs neyse ,gecede on kere çocuklara kalk ,sabah o yorgunlukla tekrar aynı tempoda işe gel..
haftasonları full temizliktir ,ütüdür,hepsini de yapıyoruz valla ,evim de her zaman temizdir ,düzenlidir ,dağınık bırakmam huyum öyle
ben sayarken yoruldum siz bi de yaşarken düşünün, hangimizin yükü ağır ..
çalışan kadın kim ne derse desin çok fazla yükü oluyor ,3 çeşit yemekten ziyade 2 çeşit yemek yapmak kadar basit değil maalesef bu işler ..
haa bi de ben hamileyim onu da belirteyim ,3.çocuğuma ,ne hamilelik bildim ne yorgunluk ,bu tempoya devam ,çünkü huyum kurusun titiz bir kadınım ,sorumluluklarıma bağlıyım ,bu iş demekki ev hanımlığına çalışmaya bakmıyor tamamen karakter..