ÇALIŞANLAR VE YENİ EVLİLER İÇİN PRATİK YEMEK TARİFLERİ

toz-pembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
3.048
4.013
33
Arkadaşlar merhaba 2 buçuk haftalık taze gelinim :KK22: malum yeni evli olunca yemek konusunda çoğumuz sıkıntı çekiyoruz bide araya iş hayatı girince hem lezzetli hem pratik yemek yapmak bizim için çok önemli :KK51: İstedimki burda yaptığımız denediğimiz pratik lezzetli yemekler tatlılar pastalar ne varsa paylaşalım birbirimize destek olalım :KK9:

eveet başlayalımm :KK9:
kızlar öncelikle size çok pratik bi tarif vericem bayatlamış ramazan pidelerinizi değerlendirmiş olucaksınız :)

:KK200:BAYAT EKMEKTEN KÖFTELİ İSKENDER:KK200:

Malzemeler (2 kişilik)

bayat pide veya ekmek
2-3 yemek kaşığı teremyağ
1 soğan
2 biber
3 domates
1 yemek kaşığı salça
2 bardak sıcak su
2 diş sarımsak
istenilen baharatlar ve tuz
süzme yoğurt
bimden hazır kasap köfte

bayat razaman pidesini elinizle küçük küçük parçalayın bi tavaya alın ben teremyağ kullandım siz tereyağı veya sanayağıda kullanabilirsiniz tavada 2-3 kaşık yağla kızartın tabakların altına yerleştirin (iskender gibi) daha sonra soğan ve biberi doğrayıp kavurun üstüne rendelenmiş domates 1 kaşık domates salçası koyup biraz daha kavurun 1 diş sarımsağı soyup sosun içine rendeleyin üstüne sıcak suyu istediğiniz baharatlardan ve tuz ekleyin kenarda beklesin ben bimden kasap köfte almıştım hazır hem pratik hem lezzetli onlardan istediğiniz miktarda tavada kızartın (köfteyi kendiniz evinizdede yapabilirsiniz) her köfteyi ikiye bölün
kızarttığınız ekmeklerin üstüne domatesli sosun yarısından fazlasını dökün birazı kalsın onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökün üstüne kızarttığınız köfteleri koyun en üstede kalan domates sosunu dökün mis gibi iskender tadında akşam yemeğiniz hazır
afiyet olsun :KK200:

şimdi pratik ve çok çok beğenilen bi kurabiye tarifi veriyorum :cool:

:KK200: BROWNİ KURABİYE :KK200:

Malzemeler (1 tepsi çıkıyor)

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 250 gr. (1 paket) margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için ;

• 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
önce şerbeti yapalım çünkü soğuması lazım süt ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatıp altını kapatıyoruz
sonra bi kaba hamuru için olan bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz margarin oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğuruluyo kulak memesi kıvamına gelcek ona göre ununu ayarlamak lazım ben fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum hem batmamış oluyo hem daha kolay çıkıyo ama yoksa koymayadabilirsiniz :) 180 derece fırına atıyoruz 20-25 dakka sonra çıkarıyoruz üstü çatlak çatlak oluyo zaten :) kurabiyeler sıcak şerbet soğumuş olcak kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyoruz önlü arkalı ıslanıcak bi 5 saniye dursa şerbette yeter hepsini ıslatıyoruz kurabiyelerimiz hazır

DSC02214.JPG

kızlaarrr size süper bi tarif vericem makarnayı sevmeyen yoktur heralde hele bide fırında olunca süper oluyo iftara yapın soğuyuncada sahurda börek niyetine yiyin 1 taşla 2 kuş tam bize göre :KK66:

:KK200: FIRINDA BEŞEMEL SOSLU MAKARNA :KK200:

Malzemeler (orta boy borcam için 4-5 kişilik)

• 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;

• 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;

• Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)
Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz.
ben orta katına bazen sosis ve beyaz peynir yada lor peyniri koyuyorum börek gibi oluyo kızlar sizde arasına istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz. bide önce ailem kalabalıktı annem babam kardeşlerim falan ozaman tam yetiyodu bu tarif ama şimdi evlendim 2 kişiyiz oyuzden bu malzemeleri yarıya indirip küçük fırın kabında yapıyorum sizde kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz. :KK19:

IMAG1346.jpg

:nazar:Hayırlı olsun topiğin canım tarifler süperr hepsini denemek istiyorum denedikçe paylaşırım resimlerini:KK49: benimde farklı tariflerim olursa paylaşırım:21: hep destek tam destek:kk77::KK200:

beşamel soslu kremalı da güzel oluyor.. eline sağlık :)

:nazar:Hayırlı olsun topiğin canım tarifler süperr hepsini denemek istiyorum denedikçe paylaşırım resimlerini:KK49: benimde farklı tariflerim olursa paylaşırım:21: hep destek tam destek:kk77::KK200:
teşekkür ederim canım destek olalım birbirimize bu tariflere ihtiyacımız var herkes yemek yapmayı bilerek doğmuyo :KK45:alışmışız annelerimizin evinde herşeyin önümüze hazır gelmesine iş başa düşünce zorlanıyoruz:KK48: bide çalışınca iyice zor oluyo sizlerinde tariflerini bekliyorum :KK68:

çok güzel düşünmüşsün canım. hayırlı olsun topik
teşekkür ederim canım :KK19: hergün ne pişirsem, acaba yapabilirmiyim çok zamanımı alır mı , bugün işten geç çıktım yorgunum en hızlısından ne pişirebilim diye düşünceler çok oluyo burda birbirimize destek olalım inşallah :KK69:

teşekkür ederim canım :KK19: hergün ne pişirsem, acaba yapabilirmiyim çok zamanımı alır mı , bugün işten geç çıktım yorgunum en hızlısından ne pişirebilim diye düşünceler çok oluyo burda birbirimize destek olalım inşallah :KK69:
canım ben ailemden ayrı bir şehirde bir süre çalıştım. bunun ne demek olduğunu o dönem iyi anladım :) bendede pratik tarifler var çok. fotolarım yok ama zmaan buldukça yavaş yavaş yazarım bende :KK37:

kızlaarr günaydınn güne pratik mi pratik lezzetli mi lezzetli yaz günlerinin serinleten tatlı krizlerini önleyen misafirlere bunu nasıl yapmış dedirten yapımı çok kolay bi tatlı tarifi vericem :KK9:

:KK200:HALLEYLİ PASTA :KK200:

Malzemeler

• 10 adet ülker halley
  • 1 kutu krem şanti (içerisinde 2 poşet oluyor)
  • 2 su bardağı süt

Öncelikle Halleyler küp küp doğranır.
2 poşet krem şanti 2 bardak sütle çırpılır. İçerisine küp doğranmış halleyler atılır ve karıştırılır. Bu aşamada içerisine fındık, ceviz veya meyve ekleyebilirsiniz. Heleki yaz mevsiminin meyve bolluğundan yararlanmak için süper bi fırsat:KK66:
İçine muz,çilek,şeftali bu meyveler çok yakışıyo orası artık sizin yaratıcılığınıza kalmış :KK59: bide damla çikolatada koyarsanız tadından yenmez:21: neyse tarifimize devam edelim :KK52:
Kalıp streç filmle kaplanır. (kek kalıbı olabilir , borcam olabilir. ben baton yani dikdörtgen kek kalıbı kullanıyorum) Ve hazırlanan harç kalıba dökülür. Düzeltilerek yine üzeri streç filmle kapatılır ve buzluğa kaldırılır. İyice donduktan sonra buzluktan çıkarılır ve ters çevrilir. Dilimlenerek servis yapılır. Servis ederken üzerine çikolatalı sos dökerseniz çok çok güzel oluyo :KK36:

afiyet olsun:KK200:

halleyli-kuru-kayisili-soguk-pasta-.jpg

canım ben ailemden ayrı bir şehirde bir süre çalıştım. bunun ne demek olduğunu o dönem iyi anladım :) bendede pratik tarifler var çok. fotolarım yok ama zmaan buldukça yavaş yavaş yazarım bende :KK37:
ozaman çok iyi anlarsın halimizden canım :KK19: olsun fotoğraf olmasa da olur güzel tariflerini bekliyoruz :KK51:

teşekkür ederim canımm :KK19: inşallah güzel paylaşımlarımız olur güzel güzel yemekler tatlılar yaparız bu yeni gelinlerde ne hamaratmış dedirtelim millete :KK48::nazar::KK200:
Tabi ki kuzum aşkla yapılan herşey güzel olur zaten :KK19::21:biz dün kayınvalidemlerde yedik bugünde annemlerde hafta sonu yapacağım yemeklerimi:KK53:sahura çalışıyorum şimdilik:KK70:

Tabi ki kuzum aşkla yapılan herşey güzel olur zaten :KK19::21:biz dün kayınvalidemlerde yedik bugünde annemlerde hafta sonu yapacağım yemeklerimi:KK53:sahura çalışıyorum şimdilik:KK70:
dün bizde annemlerdeydik ama ordada çalıştım mecbur işten çıkıp oraya gittim direk revani yaptım dondurmayla yedik iyi oldu valla :KK48: pazar günü kayınvalidemleri iftara çağırdım bakalım altından kalkabilecekmiyim eltimde gelicek büyük ihtimal kalabalık olcaz rezil olmasam bari :KK45:

dün bizde annemlerdeydik ama ordada çalıştım mecbur işten çıkıp oraya gittim direk revani yaptım dondurmayla yedik iyi oldu valla :KK48: pazar günü kayınvalidemleri iftara çağırdım bakalım altından kalkabilecekmiyim eltimde gelicek büyük ihtimal kalabalık olcaz rezil olmasam bari :KK45:
İnsan ister istemez birşeyler yapıyor tabi ama evdeki kadar üzerine yük oturmuyor :KK53:bende haftaya aileleri çağırmayı düşünüyorum kayınvalidemleri aynı şekilde eltimle beraber çağıracağım inşallah üstesinden geliriz kuzum merak etme:KK53:senin eltin çağırdımı yemeğe ben önce o çağırsın diye bekliyorum aslında:KK70:

İnsan ister istemez birşeyler yapıyor tabi ama evdeki kadar üzerine yük oturmuyor :KK53:bende haftaya aileleri çağırmayı düşünüyorum kayınvalidemleri aynı şekilde eltimle beraber çağıracağım inşallah üstesinden geliriz kuzum merak etme:KK53:senin eltin çağırdımı yemeğe ben önce o çağırsın diye bekliyorum aslında:KK70:
o yeni taşındı canım ev aldılar daha mutfak dolapları yeni yapılıyo oyüzden onun çağırmasını beklemek ayıp olur hem kayınvalidemlerle beraber çağırırsam bide ayriyetten onun için hazırlık yapmama gerek kalmaz 1 taşla 2 kuş :KK70: allahtan yarın yarım gün çalışıcam en azından temizliğimi yaparım tatlımı falan yapar koyarım ayy çok heycanlı ya annemler geldiğinde bu kadar heycan yapmadım nede olsa kendi ailem insan daha rahat oluyo :KK66:

o yeni taşındı canım ev aldılar daha mutfak dolapları yeni yapılıyo oyüzden onun çağırmasını beklemek ayıp olur hem kayınvalidemlerle beraber çağırırsam bide ayriyetten onun için hazırlık yapmama gerek kalmaz 1 taşla 2 kuş :KK70: allahtan yarın yarım gün çalışıcam en azından temizliğimi yaparım tatlımı falan yapar koyarım ayy çok heycanlı ya annemler geldiğinde bu kadar heycan yapmadım nede olsa kendi ailem insan daha rahat oluyo :KK66:
Anladım canım bizimki ne zaman çağıracak bilmiyorum inşallah aynı haftasonuna düşünmüyordur o da :KK70:evet beraber çağırmak en mantıklısı zaten insan telaş ediyor ya menünü düşündünmü :KK76:

X