Çalışmayan iş arkadaşı ( öğretmenlik )

Adliyedeki memurların büyük bir bölümü böyle görüyorum hep bir iş için odalarına gidiyorum 3-4 kişi toplanmış sigara-kahve-içiyor.dedikodu yapıyor.oda resmen duman altı bir iş yapacak onun tribini çekiyorum birde.şikayet etmeyi deneyin diyeceğim ama kendini iyi pazarlıyorsa dikkate alınmayabilir.sizde kendinizi gösterin en azından emeğinizden ona pay biçmesinler.

Ben bir yere şikayet edilsede sonuç alınacağını sanmıyorum.Acaba bir kaç gün kadın ne yapıyorsa sizde aynısını mi yapsanız o oturuyor sizde oturun o çay içiyor sizde için acemi olan sizsiniz işi o öğretecek size..Baktı siz gayet başarılısınız kolayına gitti tabi üstüne yıkmak .Bu arada samimi olduğunuz veli yokmu onla paylaşın bu konuyu o diğer velilerede yetiştirir merak etmeyin. Biraz reklamınızı yapın gözlerine sokun insanların gayretinizi çabanızı .

Üç buçuk sene rehabilitasyonda çalıştım. Bir iki tanesi değil, öğretmenlerin bir çoğu yatıyordu maalesef. 40 dakika boyunca boncuk dizdiren, lego yaptıran, sevgilisiyle konuşan, neler neler..Engelli çocuklarla çalışan öğretmenlerin bazıları böyle. Onları denetleyecek bir mekanizma yok. Çocuk engelli olduğu için velinin, kurum yönetiminin beklentisi düşük oluyor. Çocuk konuşamıyor ki "bugün öğretmeninle ne yaptın?" sorusunun cevabını verebilsin. Ya da kimse size "bu çocuk niye 10a kadar saymayı öğrenemedi iki yıldır?" diye hesap sormuyor. Engelli de çık işin içinden.
İnsanın aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp netice alamaması motivasyonunu düşürür yavaşlar o bambaşka bir mesele. Yeni bir rota çizip yoluna devam eder. Ama bahsettiğiniz tipler bana göre resmen dolandırıcı. Yanımdaki öğretmenin telefonunu öğrencisine verip "Sen şeker oyununu oyna, ben de böreğimi yiyeyim" dediğini biliyorum ben

Beraber çalışmayın, imkanınız yok mu? Sınıfı değiştirin vs . Ama en büyük ayıbı çocuklara yapmış oluyor. Yazık günah en önemli yılları bir şekilde öğrenme imkanları ellerinden alınıyor.

İdare ile görüşün mutlaka siz söyleyin onların zihni bulansın biraz.Maalesef benim çalıştığım okullarda o kadar çoktu ki hiç birşey yapmak istemeyen öğretmen ama ben hep kendi aldığım parayı hak etmenin derdindeydim..Bu nedenle bosverin siz kendi yolunuza bakın görev hayatınız boyunca bu tür insanlar hep olacak

Tıpatıp aynısını yaşıyorum bu kadar olmaz

veli geldiğinde konuşmasına fırsat vermeden siz anlatın çocuğunuzla bunları bunları yaptık çok güzel ilerleme kaydediyor diye. bizzat kendiniz ilgilendiğinizi gösterin bakalım diğer iş arkadaşınız da ne tepki verecek

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar alıntılamadım çok cevap geldiği için. Sadece öğretmenlikte değil tüm dallarda bu tip insanların oldugunu bir kez daha yorumlarınızla anladım. Ben inşallah elimden geldiğince aynı özveride devam edeceğim ve önerilerinize göre bir yol çizip idareyle konuşacağım en azından bilsin, ilgilenir ya da ilgilenmez kendi vicdanına kalmış müdürün.

Valla gecrn hafta ise döndüm.Acabalarim vardi.Evde 4 aylik 2 bebeyle zaten yoruluyorum acaba okulda naparim diye.O yuzden yalvar yakar maas karsiligi 15 saat ders istedim.4 gune yaydim.Yorgunluk,evde cocuk bakiyorum,uykusuzum gibi bahanelerim olmasin diye.Kaldi ki bir bebegimde hala gaz var.Gece uyku yok.Bu tur ogretmenler camiada cok.Herkesin kendi vicdani.Aldigi parayi haketmek,gobul rahatligiyla evine coluguba cocuguna harcayabilmek cok onemli.

Velilerle siz muhattap olun. Bugun bunlar calistim sizde sunlara dikkat edin deyin. Velileri bilgilendirmek veli gorusme defteri oluyor oraya neler yaptiginizi yazarsiniz geldiginde de ben sunlari sunlari yaptim dersiniz. Aradan onu cikarabilirsinjz. Etkinlik mi hazirladiniz veliye odev verin sunlari calisin vs diye. Veli de anlar artik yani. Bi de tenefgus harici 15 dk ara yapiyorsa ayip ama baska ara yoksa bence cok sorun degil gibi.

Sadece senin çalışman didinmen çocuklarının her birinin ayrı ayrı problemiyle yıpranman üstüne velinin idarenin o öğretmen çalışıyor sanıp ona hediyeler getirip teşekkür etmesi
Bu kadar olmaz benzerlik
Şok içindeyim
Kendimi bazen o kadar enayi hissediyorum ki anlatamam

Sizide geçtim öğrenmek için can atan o çocuklara yazik günah değil mi? Nasıl bir vicdan var bu kadında ya. Hem devletten para alsin hemde işini yapmasın! Çok çalışkan gibi nasil gösteriyor orayı anlamadim ama ara ara video cekin. Sigara icmeye ciktiginda, yemek yemeye başladığı zaman, hatta o 2 çocukla ilgilenirken ve siz 7 çocuga egitim vermeye çalışırken. Bunu müdüre izletin bakalim o zaman inanmiyorlar mi?

İşte böyle şeyleri duydukça heryer ozellessin istiyorum. Bak ben özelde öğretmenlik yaptım aralarda içtiğim çay bile konu oluyordu nöbette çay icmeyelim diye

Özel- kamu bütün heryerde var böyle insanlar eltilerde bile yok mu ben çok yaptım çektim biraz da o yapsın mantığı ve çalıstığım bütün heryerde eski girişliler %100haklıdır çünkü sen yeni oldugun için cahilsin hiçbirsey bilemezsin konumundasındır

İşte böyle şeyleri duydukça heryer ozellessin istiyorum. Bak ben özelde öğretmenlik yaptım aralarda içtiğim çay bile konu oluyordu nöbette çay icmeyelim diye
Aslında devletin özelleşmesi değil özellerindende çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor
Tek sorun çalışma ve sorumluluk bilmeyen insanlar
Bir de maalesef ücretli öğretmenler işlerine yarım gün durulacak ve para kazanılacak yer olarak bakıyorlar

Evet ozellerinde düzenlemesi gerekiyor ... Devlet bence bu parayı veriyorsa sıkı denetlemek, geçen hastanesine gittim veznede şaka şamata güvenlik bile katılmış aradan çıkmışlar ohhhooo ... Bunu bi özelde göremezsin hemde özelde asgarî ücretle çalışıyorlar.

Böyle bir yerde uzun süre çalışan insanlardan nefret ediyorum.
Ben buranın ağasıyım, yeni gelenler her işi yapar moddalar.
Benimde bir tane başımda var.
Adam bütün gün elinde telefonla oynayıp, günde 10 kere sigara molasına çıkıyor.
Her iş yükü bende.
Ama baksan benden çok çalışıyor
Maaşı benden daha iyi.
Nefret ediyorum böylelerinden.
Şikayet edin lütfen.

Bir de kadında zerre işimi kaybederim korkusu yok birde atansa neler yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…