Çanakkale de yaşayan arkadaşlarım yardımcı olur musunuz lütfen :)

Melekk1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
34
14
34
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben önümüzde ki eylül aylarında çanakkaleye taşınacağım fakat çanakkaleyle ilgili pek bir bilgim yok . En fazla 2 kere gittim . Sizlerden isteğim eğer aramızda çanakkalede yaşayan arkadaşlarım varsa biraz bahsedebilirler mi ? Şehir nasıldır pahalı mıdır insanlar nasıldır ev kiraları nasıl vs diye . Simdiden cok tesekkür ederiimm :KK68::KK68:

hoşgelcen :) 2 yıldır yaşıyorum burda, genel olarak güzel, insanlar rahat relax.. nerden gelceksin bilemiyorum ama alışveriş konusunda sıkıntı yaşıyorum ben avmler yapım aşamasında henüz açılmadı o yüzden kıyafet almakta zorlanıyoruz. kışın yapabilcek hiç bişi yok burda, zaten rüzgardan biyere çıkamazsın ama yazın da tadından yenmez :)))

bu arada bu söylediklerim merkez için gerçerli ilçeleri bilemicem

İstanbuldan geleceğim :) ve soğuk yerleri hiç sevmem en büyük kaygımda bu yönde :)

istanbul gibi bekleme hayal kırıklığına uğrarsın.. küçük ama yaşanabilir bir yer.. tayin falanmı var?

Yok tayin değilde istanbuldan bunalmıslık diyebiliriz bir nevi . Daha küçük ılımlı bir yere gitmek istedik ve çanakkaleyi tercih ettik . Bende ipsalalıyım bide memlekete yakın olunca kesin kara kıldık :) ama hala kaygılarım var tabii istanbul gibi büyük bir şehirden gidipte alışabilecekmiyim acaba diye . O yüzden herseyini en bastan arastırıp bilinçli gitmek istiyorum . İnsanın bir şeyi bilmeden birden gitmesi farklı . Öğrenirsem bazı seylere daha kolay alışıırım diye düşünüyorum

yazın yapcak çok şey var. denize girmek için 20 dk yeterli, tatil desen öyle. biz assosu tercih ettik mesela inanılmaz güzeldi. ve merkeze 1,5 saat günübirlik bile gidilebilir. dedim ya yazın çok güzel, ama kış zor :)

İnternette iki tane avmsi olduğunu görmüştüm ama birde bir tane hastane varmış doğru mu ?

avm derken 2si de market :) bi kaç tane mağaza var yanıltmasın. ama 3 tane büyük avm yapılıyor ne zaman açılır bilmem. şehitlik var. ölmeden önce herkesin görmesi gereken bi yer. devlet hastanesi var, araştırma hastanesi var 1 tane de özel hastane var.

Şehir tamamen öğrencilerin elinde diye duydum öğrenci kentiymiş bir nevi :) istediğin zaman gönül rahatlığıyla dısarı cıkabilirmisin mesela ? Gidip rahatlıkla oturabileceğin kimsenin karısmadıgı etmediği kötü köt bakmadığı bir yermidir ? Malum istanbulda bu kadar rahat olamıyoruz . Eğlenebilinecek güzel yerleri varmıdır ?

tabi tabi rahat bi kent, hatta bana göre fazla rahat :)) eğlence yerleri falan var.

içimi rahatlattınız gerçekten cok sagolun :) Fiyat olarak nasıldır kale pahalı bir yer mi ?

ya çok ucuz değil ama abartılacak bi pahalılığıda yok tabi. kiralar 600 den falan başlıyor tabi boğaz manzaralı dersen uçuyo fiyatlar

İstanbula alışmış biri olarak oranın çok rahat geleceğini düşünüyorum tabii ilk baslarda sakin gelebilir ama istanbulu özleyeceğimi pek düşünmüyorum. umarım cabuk alısırım

valla bilemicem dediğim gibi ev tercihine, gezip tozmana bağlı..

X