• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Candida mıyım ?

monicas1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2025
16
1
1
28
Merhabalar ben bir süredir tekrarlayan vajinal enfeksiyon problemi yaşıyorum daha önce mantar ilacı kullandım ara ara antibiyotikler kullandım kaşıntı geçmediği ve iltihap olduğu için bunların hepsini jinekolog verdi ama tekrarlaması beni tedirgin etti sabahları da dilimin üzerinde beyaz bir tabaka oluyor ve son zamanlarda cildim de bozuldu bu da aklıma candidayı getirdi ama sigara ve alkol kullanmıyorum ve yaşım da genç bundan dolayı endişeliyim neden olduğuna dair altında başka bir hastalık olabilir diye korkuyorum açıkçası fikriniz ve deneyiminiz varsa aktarırsanız çok sevinirim

Vajinal enfekksiyona sebep olan Candida mı bilemeyiz ama antibiyotik kullanımı Candida mantarına sebep oluyor. Bazı antibiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürdüğü için Candida artışa geçiyor. Dilinizdeki beyaz tabaka onu düşündürdü. Candida diyeti diye araştırıp probiyotik ağırlıklı beslenirseniz toparlayabilir.

Ama bunlardan öte vajinal enfeksiyonun asıl sebebi araştırılmalı. Doktora sorup vajinal probiyotik de kullanabilirsiniz. Klasik pamuklu çamaşır, sık çamaşır değişimi, duş jeli sabun ile o bölgeyi yıkamayıp sadece su tutma gibi şeylere de dikkat edilmeli.

Benzer şeyleri seneler önce yaşamıştım. Deneyimli yaşça büyük Bir Doktor bana ilacın yanında biokadin diye eski tendürdiyota benzer belkide aynı şeylerdir solusyon vermişti. Gün içinde birkaç defa onu sürmemi söylemişti.

Ben ikili bir ilaç kullanmıştım tamamen bitti bir de tra.. Zol diye bir krem sürdüm o da çok iyi gelmişti.

Ayrıca Beslenmenize de dikkat edin özellikle şekerli ve acı yiyeceklerden uzak durun. Probiyotik beslenin bol bol yoğurt ve suyunu için.

Tükürük testi yapılıyor evde diye okumuştum. Sabah kalkınca kahvaltı yapmadan, bir bardak suya tükürüp gozlemleyince , türük tek parça duruyorsa yokmus, altı saçakli gibi dağıliyrosa var deniliyor. Tabi bilimsel yani yoktur ama bunu duyuyorum

Vajinal enfekksiyona sebep olan Candida mı bilemeyiz ama antibiyotik kullanımı Candida mantarına sebep oluyor. Bazı antibiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürdüğü için Candida artışa geçiyor. Dilinizdeki beyaz tabaka onu düşündürdü. Candida diyeti diye araştırıp probiyotik ağırlıklı beslenirseniz toparlayabilir.

Ama bunlardan öte vajinal enfeksiyonun asıl sebebi araştırılmalı. Doktora sorup vajinal probiyotik de kullanabilirsiniz. Klasik pamuklu çamaşır, sık çamaşır değişimi, duş jeli sabun ile o bölgeyi yıkamayıp sadece su tutma gibi şeylere de dikkat edilmeli.
Bir ay kadar vajinal probiyotik kullandım ama geçmedi smear verdim temiz çıktı ondan dolayı bağırsak mı acaba diye düşünüyorum

Benzer şeyleri seneler önce yaşamıştım. Deneyimli yaşça büyük Bir Doktor bana ilacın yanında biokadin diye eski tendürdiyota benzer belkide aynı şeylerdir solusyon vermişti. Gün içinde birkaç defa onu sürmemi söylemişti.

Ben ikili bir ilaç kullanmıştım tamamen bitti bir de tra.. Zol diye bir krem sürdüm o da çok iyi gelmişti.

Ayrıca Beslenmenize de dikkat edin özellikle şekerli ve acı yiyeceklerden uzak durun. Probiyotik beslenin bol bol yoğurt ve suyunu için.
Evet ben de kullandım Biokadin ondan sonra ciddi şekilde azaldı ama ağzımdaki bu şey sabah kalkınca beni rahatsız etti reflü de vardı ondan mı acaba diye düşünüyorum reflü nedeni ile kullanılan antiasit ilaçlar da pek iyi gelmiyormuş onu da kullanmayı bırakmak istiyorum son dönemlerde baya kullandım

Evet ben de kullandım Biokadin ondan sonra ciddi şekilde azaldı ama ağzımdaki bu şey sabah kalkınca beni rahatsız etti reflü de vardı ondan mı acaba diye düşünüyorum reflü nedeni ile kullanılan antiasit ilaçlar da pek iyi gelmiyormuş onu da kullanmayı bırakmak istiyorum son dönemlerde baya kullandım
Antiasit dediginiz ilaclar su emilen buyuk tabletlerse onlar agizda beyazlik yapiyor.

Su biokadini ne icin kullandiniz tam olarak?

Antıbıyotık kullandıysanız agzınızda pamukcuk olusmustur. Antıbıyotıkten sonra doktor tekrarlamaması ıcın antıseptık vermedı mı
Maydonoz ve kuşburnu ıcın

Back
X