canım annem zatüre olmuş:-(

elavinya

Başarmanın yarısındayım,başaracağım dedim çünkü :)
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
1.542
578
44
Arkadaslar annem 2haftadıs grip öksürük cok hastaydı bi türlü düzelemedi ilaclar şuruplar dün gece cok kötü olmus babam gögüs hastanesi acile götürmûş zatüre demiş dr.yatırdılar cok kötüyüm netten baktım Allahm cok kötü şeyler yazio 60yasinda annem internet tam dogru bilgi vermiyo biliyorum ama elimde degil dr.lar da yarin karar vercekmiş durumuna uzaktaym gurbetteym 1200 km uzaktaym onami yanam annemi göremedigime mi ricam şu ki hic yakininiz zatüre oldumu nasıl bi sürec olumsuzsada söyleyn:-(

İnternetten okuduğunuz her kötü bilgiye inanmayın lütfen... Tıpta hastalık yoktur hasta vardır derler. Annenizin yaşı varmış rahatsızlığına en tansiyon vs varsa kontrol altında tutmak için yani herhangi bir komplikasyon gerçekleşmesin diye tutuyorlardır. Uzakta olduğunuz için üzülmeniz çok normal ama dualarınız en büyük ilaç unutmayın... En kısa zamanda şifa bulmasını diliyorum..

Korkma.bende oldumm.dort gun yattim.hstanede...benden oncede yasli biri...bazen gribal durum usutmek zatureye ceviriyor

Ben acile gitmistim,dr.anlamadi.ve onun yazdigi ilaci bitireyim diyee iyice ilerlediii...cok kotuydum.sadece su iciyordum.icim yaniyordu.bir oturustaaltiportakal yiyordum.ama baska hic bir sey.cok hafif ates...oksurukbeni mahvetmisti.yorgunlukk...offfff.ama korkma cnm.

geçen yıl ablam oldu hatta zatüre olduğunu 3 hafta sonra öğrendik.ilaçlar kullandı iyi bakım şart, iyi beslenmeli bol vitaminli ve sıcak tutun, terli bırakmayın sık sık değişi üstünü ama ısıtın atletini falan öyle giydirin.eğer bulabilirseniz yün yorgan üstünde yatırın yastığıda yüksek olsun. c vitaminli besleyin
geçmiş olsun ALLAH şifa versin

Öncelikle şunu belirteyim 65 yaşını aşan herkes ZATURE aşısı olmalı. Hastalar daha geç atlatıyor ve çabuk yakalanıyor.
60 yaş çok fazla bir yaş değil.
Beslenmesine dikkat etsin. Kırmızı eti azaltsın işlenmiş olarak yemesin (sucuk vs) şekeri azaltsın bunlar metabolizmayı zorluyor
bol bol meyve yesin. sebze yesin.
Kuşburnu çayı içsin ama hakiki kuşburnu şu poşet olanlardan değil.
bol bol elma yeşil biber domates yesin.
Benimde annem oldu evde ilaç tedavisi ile atlattı çok şükür.
Zaturelerin çeşitleri var hemen netteki bilgilere bakıp korkmayın

Patates, patlıcan, bezelye, karnabahar, ıspanak, enginar ve pancar yesin kahvaltıda elma suyu içsin hakiki elma suyu ama yani hayvansal ürünleri mümkün olduğunca çıkarsın bol bol sebze ve meyve

Arkadaslar annem 2haftadıs grip öksürük cok hastaydı bi türlü düzelemedi ilaclar şuruplar dün gece cok kötü olmus babam gögüs hastanesi acile götürmûş zatüre demiş dr.yatırdılar cok kötüyüm netten baktım Allahm cok kötü şeyler yazio 60yasinda annem internet tam dogru bilgi vermiyo biliyorum ama elimde degil dr.lar da yarin karar vercekmiş durumuna uzaktaym gurbetteym 1200 km uzaktaym onami yanam annemi göremedigime mi ricam şu ki hic yakininiz zatüre oldumu nasıl bi sürec olumsuzsada söyleyn:-(
Üzülme canım benimde kızım oldu zatürre 3 yaşında hemde yazın oldu hazirandı ramazandan önce bronşiti iyi tedavi edilmeyince zatürreye çevirdi şimdi tehlikeli olan bu zatürrenin bide mikrobu var bildiğim kadarıyla doktor anlatmıştı bana o sizinkide sanırım öksürük ve gripden çevirme korkmayın Allah şifasını versin inş doğru anlatmışımdır

Üzülme canım benimde kızım oldu zatürre 3 yaşında hemde yazın oldu hazirandı ramazandan önce bronşiti iyi tedavi edilmeyince zatürreye çevirdi şimdi tehlikeli olan bu zatürrenin bide mikrobu var bildiğim kadarıyla doktor anlatmıştı bana o sizinkide sanırım öksürük ve gripden çevirme korkmayın Allah şifasını versin inş doğru anlatmışımdır
Evet iki cesit zature varmis.biri benim gibi halk arasinda oaln,digeri ise kotusu..

Kronik zatürreliyim. İlkini iki yaşında olmuşum. Ortalama 3 senede bir tekrar eder. Bu seneyi de atlattık diye seviniyorum bazen, yazın ortasında zatürre olmuşluğum var. Aşılıyken zatürre olmuşluğum var.
İnsanı yerden yere çarpan pis bir hastalık, ama penisiline alerjisi yoksa iyileşmek o kadar zor değil. Hastanedeymiş zaten, gerekli bakımı yaparlar merak etmeyin. Sonrasında da ilaçlarına ve beslenmesine dikkat etsin. Ateşe çok dikkat etsin.
Geçmiş olsun...

Canım benim anneciğimde geçen yaz olmustu.
Öncelikle internetten araştırma, okuma hicbirsey bir baş ağrısı desen bile neler neler cikiyor en sağlıklısı doktordan bizzat duyduğunuzdur. İlaçlarını düzenli kullansin, bol bol su tuketsin, bu soğuk havalarda dikkat etsin kendine, meyve tuketsin vitamin alsın bakinina çok özen göstersin.
Yüreğinizi ferah tutun Rabbim sağlık versin tez vakitte.

Geçmiş olsun.

benim kızım da geçen yıl 3 yaşındayken zatürre oldu,basit bir soğuk algınlığından sonra oldu,doktor bağışıklık sistemi zayıfken zatürre mikrobuna denk gelmiş demişti,hollandada yaşıyorduk geçen yıl,hastahaneye bile yatırmadılar,antibiyotik ile kısa sürede iyileşmişti,hatta doktor verdiğim antibiyotikle ateşi düşmeyebilir,o zman farklı bir ilaç deneriz demişti ki çok şükür gerek kalmadı, ama teşhis edilmesi gerçekten zor grip ile soğuk algınlığı ile karıştırılıyor bizimki kan testinde çıkmıştı, ,, çok geçmiş olsun

geçmiş olsun.korkma canım 60 yaş çok fazla değil.emin ol atlatır

zatürre zor bir hastalık ama tedavisi mümkün,hastaneye yatışının olması iyi olmuş,erken teşhiste çok önemli.2 sene önce benim babamda geçirdi 2 gün soğuk algınlığı sonrası hastaneye götürmemizle yoğun bakıma alındı,biz ne yazıkki internette okuduğunuz o kötü şeylerin hepsini yaşadık,babamın 2 ciğeri de tamemen bitmişti,yoğun bakımda solunum cihazlarıyla nefes alabildi. Her hastalığın seyri kendine özgü biz toplamda 9 ay hastanede yattık babamın en ağır şekliydi yoğun ilaç tedavisi ameliyat ve hastane bakımı ile kurtarabildik. Şimdi maşallah hiçbir sıkıntısı kalmadı zor günlerdi geçti. Bunları sizi korkutmak amacıyla değil umut vermek için yazdım benim babam gibi ağır bir hasta bile kurtarılabildiyse anneniz için korkmayın lütfen kısa bir süre hastanede uygulanacak bakım ve antibiyotik içeren serumlarla kısa sürede atlatacaktır. 9 ay ben yanında kaldım bu hastalığın seyri ile ilgili herşeyi gördüm,yaşadım sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardım etmek isterim

Zatüre ciddi bir hastalıktır evet. ama herkeste aynı olmaz.
Üniversitede öğrenciyken geçirdim ben de hastanede yatacak kadar kötüleşmesem de, hem de benim astımım var ve 47 kiloydum yani dezavantajlı haldeydim. anneniz de çok yaşlı değilmiş ki içinizi ferah tutun lütfen...
Annenizin başka hastalığı varmı bağışıklık sistemini düşüren

Geçmiş olsun
bakacak biri var mı
dinlenme ve beslenme o kadar önemli ki

Arkadaslarim hepinizi okudum cok sagolun yüregime su şerptıniz ferahladım inanın aksam kendımı köşeye sıkismış gibi hissediyordum daha iyi oldum yazdiklarınizla seviyorum burayi sabah olsumda bi arayayım haber ederim sizlere

X