Canim cok aciyor:(

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba kizlar oncelikle arkadadimin adresinden yazdigimi belirtmek istiyorum cunku eski konulara bakarsanz fakr diye dusunebilirsiniz belirtmezsem...***
Benim 4 yildir suren bir iliskim var aramizda mezhep farki var ben aleviyim ... Bunu ona iliskimiz 1 yil olmadan soylemistim oda hicbisekilde sorun olmayacgini soylemisti. Annesiylede paylastigini soylemsti bana anneside cok problemler olabilicegini ama ikimizin tercihi oldugunu soylems oyle demisti bana. Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim. Dinde zorlamanin olmadigini herkesin inandigini yasiycagini soylemisti ben bu konuyu cok takiyodum aslinda ailemden ayrilmam icin cok baski geliyodu cunku. Ama o beni oyle inandirdiki bn her zaman ailemi karsima alip ayrilmadim bunun sorun olmycagina kendimi cok inandirmistim...
Ama simdi o bana gelmis bu sekilde olmayacagini soyluyor. O erkek tarafiymis bnm onun gibi yasamam gerekiyomus anca oyle olurmus annesi flnda oyle diyomus. Ben e sana boyle bisey olmayacagini soylemistim ayriliyomuyuz o zaman dedigimde sacmalama seni cok seviyorum ben fln diyo. Suan beraberiz hala ama kizlar benim kac gundur gozlerim yasli hep agliyorum gozlerim dolu dolu:(( nasil bir yol izliycem bilmiyorum bana fikir verin lutfen anlaticak kimsemde yok***

Merhaba kizlar oncelikle arkadadimin adresinden yazdigimi belirtmek istiyorum cunku eski konulara bakarsanz fakr diye dusunebilirsiniz belirtmezsem...***
Benim 4 yildir suren bir iliskim var aramizda mezhep farki var ben aleviyim ... Bunu ona iliskimiz 1 yil olmadan soylemistim oda hicbisekilde sorun olmayacgini soylemisti. Annesiylede paylastigini soylemsti bana anneside cok problemler olabilicegini ama ikimizin tercihi oldugunu soylems oyle demisti bana. Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim. Dinde zorlamanin olmadigini herkesin inandigini yasiycagini soylemisti ben bu konuyu cok takiyodum aslinda ailemden ayrilmam icin cok baski geliyodu cunku. Ama o beni oyle inandirdiki bn her zaman ailemi karsima alip ayrilmadim bunun sorun olmycagina kendimi cok inandirmistim...
Ama simdi o bana gelmis bu sekilde olmayacagini soyluyor. O erkek tarafiymis bnm onun gibi yasamam gerekiyomus anca oyle olurmus annesi flnda oyle diyomus. Ben e sana boyle bisey olmayacagini soylemistim ayriliyomuyuz o zaman dedigimde sacmalama seni cok seviyorum ben fln diyo. Suan beraberiz hala ama kizlar benim kac gundur gozlerim yasli hep agliyorum gozlerim dolu dolu:(( nasil bir yol izliycem bilmiyorum bana fikir verin lutfen anlaticak kimsemde yok***

Mezhep sonradan değişmez ki..
Ayrıl bence.
Seni kendine uydurmak istemesi ne kadar bencil olduğunu gösterir.
Yazık mutsuz olursun.

İnançların değerinin belirleyicisi belli iken bu anlamsız baskı neden..bir ilişkiye bir insan bile bile başlayıp,sürdürüp,ciddiyete gelince hayırlarla barikatlarını kurmayaca başlıyorsa durup,düşünün..kimse kimseyi etkisi altına almaya çalışmamalı...

"Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim."

sizin yaşam tarzınız nasıl? anlayamadım..

birde erkek tarafı gibi yaşamak nasıl oluyormuş? bunu da anlayamadım..

Erkek arkadaşının baştan vermiş olduğu sözleri tutmayıp, seni birşeylere zorlaması hiç doğru değil..
Üstelik kendinde söylüyorsun.."dinde zorlama olmaz"
Sen nasıl ailene karşı ilişkini savunduysan, erkek arkadaşın da aynı şekilde davranmalı..

Bence açık açık bir kere daha konuş..
Eğer seni bu şekilde zorlamaya devam ederse sonradan daha büyük üzüntüler yaşarsın..
Kendini daha fazla yıpratma..

"Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim."

sizin yaşam tarzınız nasıl? anlayamadım..

birde erkek tarafı gibi yaşamak nasıl oluyormuş? bunu da anlayamadım..

Benim ailem acik onun ise kapali . BEnden kapanmami istiyor bu bi ornek mesela bunun gibi sayabilecegim farkliliklar mevcut

alevi-sünni evliliği yapmış bir kaç arkadaşım var..halamın eşi de alevi örneğin..yalnız ben şu ibadet farklılığna takıldım..benim tanıdığım arkadaşlarım ve eniştem tıpkı bir sünni gibi yapar ibadetini...evlendikten sonra değişmediler,zaten hep öyleydiler.pek bir fark yok aslında..bazen öyle bir bahsediyoruz ki sanki çok çok farklı bir dini inanç gibi..hep önyargılardan böyle şeyler yaşıyor insanlar.alevilik de dinimizin bir mezhebi,ayrı bir din değil ki bu derece sorun olsun.üstelik başka bir dini inanç olsa da ne olur ki?

iyi düşünün derim,k.valide adayınız şimdiden sorun çıkarıyorsa ve erkek arkadaşınız da sizi değiştirme çabası içerisindeyse çok yıpranırsınız.

ve dini inançlar kul istiyor diye yapılmaz,Allah için yapılır..

Son düzenleme:
Mezhep sonradan değişmez ki..
Ayrıl bence.
Seni kendine uydurmak istemesi ne kadar bencil olduğunu gösterir.
Yazık mutsuz olursun.

Ayrilik fikride cok canimi acitiyor nasil unutucam nasil onsuz olucam vs :( ama degismemde mumkun degil canim cok aciyo o yuzden :(

sen onu kandırmamışsınki baştan beri biliyor seni böyle sevdi bence şimdi yolundan dönmesi çok ayıp bence sen sonuna kadar haklısın sakın taviz verme seviyorsa kabullenir seniböyle tanımış çünkü.

Ben de aleviyim, sevgilim de sünni.. Daha ilk gün söylemiştim o da hiç bir şekilde sorun olmayacağını belirtti. Aslında böyle şeylerin çok önemli olduğunu düşünmüyorum ben ancak bazı kişilerin aleviliğe karşı bir önyargısı oluyor o yüzden belirtme gereği duymuştum. Kapanma mevzusu çok farklı bir konu alevilikte de kapanma vardır sonuçta müslümanız. Ancak dediğin gibi dinde zorlama olamaz. Sana kapan diye baskı yapıp hayatına müdahalede bulunuyorsa o erkekten bir cacık olmaz kusura bakma..

Merhaba arkadaşım peki senin ailen ne düşünüyor erkek arkadaşın ile onlarda karşılarmı evliliginize

hem ailemde hemde arkadaş cevremde bu sekilde ilişki yaşayıp sonra evlenmiş kişiler var..
teyzem evlendiğinde ben 7 yaşındaydım
şimdi 28 eniştemin alevi olduğunu daha gecen sene öğrendim
hiç bi farklılıkta göremedim:53:
nasıl böyle değişiceksin gibi kelimeler kullanıyolar anlamıyorum
oda bizim gibi ibadetini yapıyor
değişicik diil hatta duyduğumda sasırmıştımm
aaaa nasıl ben hiç anlamadım demiştim
rahmetli dedem de nesini anlıcaksın kızım hepimizi aynıyız demişti
Hepimiz Bir Allah ın kuluyuz demişti..
Hala sesi kulaklarımda
Bu sekilde sana baskı yapmasıda cok çirkin ...

Annem cok karsiydi eskiden cok soylenirdi ama zamanla vazgecmedigimi gorunce kabullendi oda artik bisey demiyor

Canım o zaman arkadaşınla açık açık konuşacaksın zorla hiç kimseye birşey yaptırılmaz eger şimdiden böyle baskı yaparsa evlendikten sonrada yapabilir başı açık birine hiç kimse kapan diye baskı yapamaz başı kapalı birinde açıl diye baskı yapamaz hem dinde zorlama yoktur herkes istedigi gibi haklara sahiptir ama erkek arkadaşını kayınvaliden dolduruyor belli oluyor çok iyi düşün karar ver canım şimdiden baskılar başlarsa evlendikten sonrada devam eder.

hem ailemde hemde arkadaş cevremde bu sekilde ilişki yaşayıp sonra evlenmiş kişiler var..
teyzem evlendiğinde ben 7 yaşındaydım
şimdi 28 eniştemin alevi olduğunu daha gecen sene öğrendim
hiç bi farklılıkta göremedim:53:
nasıl böyle değişiceksin gibi kelimeler kullanıyolar anlamıyorum
oda bizim gibi ibadetini yapıyor
değişicik diil hatta duyduğumda sasırmıştımm
aaaa nasıl ben hiç anlamadım demiştim
rahmetli dedem de nesini anlıcaksın kızım hepimizi aynıyız demişti
Hepimiz Bir Allah ın kuluyuz demişti..
Hala sesi kulaklarımda
Bu sekilde sana baskı yapmasıda cok çirkin ...

Rahmetli deden ne güzel söylemiş canım hepimiz bir Allah'ın kuluyuz mekani cennet olur inş dedenin benim çevremde de var akrabalarım arasındada var alevi sünni evliligi ve gayet mutlular hiç bir sorunları yok

Rahmetli deden ne güzel söylemiş canım hepimiz bir Allah'ın kuluyuz mekani cennet olur inş dedenin benim çevremde de var akrabalarım arasındada var alevi sünni evliligi ve gayet mutlular hiç bir sorunları yok

Amin canm saolasın ...
Aynen hiç sorunlarıda yok evli olanların

Canım o zaman arkadaşınla açık açık konuşacaksın zorla hiç kimseye birşey yaptırılmaz eger şimdiden böyle baskı yaparsa evlendikten sonrada yapabilir başı açık birine hiç kimse kapan diye baskı yapamaz başı kapalı birinde açıl diye baskı yapamaz hem dinde zorlama yoktur herkes istedigi gibi haklara sahiptir ama erkek arkadaşını kayınvaliden dolduruyor belli oluyor çok iyi düşün karar ver canım şimdiden baskılar başlarsa evlendikten sonrada devam eder.

Boyle olursa aileler anlasamazmis. Hele bide cocuk olunca isler dahada karisirmis falan fln bi suru sey soyluyo... E peki madem en bastan neden dusunmedin beni neden olucagina inandirdin dedigimde cevap vermiyor:(

Boyle olursa aileler anlasamazmis. Hele bide cocuk olunca isler dahada karisirmis falan fln bi suru sey soyluyo... E peki madem en bastan neden dusunmedin beni neden olucagina inandirdin dedigimde cevap vermiyor:(

canım bu olayların nedeni tamamen karşılıklı olan ön yargılar..ve maalesef iki tarafında hatası var bu konuda.

çocuğa bile bağlamışlar olayı daha şimdiden.ne alakası varmış? sanki genetik bir bozuluk var da anneden çocuğa geçecek!!.düşünceye bak..bence sevgilin ya benim istediğim gibi olacaksın ya da ayrılalım durumunda şu anda..ve sadece annesinin aklıyla hareket eden adamdan hayır gelmez bence.

Son düzenleme:

madem bukadar lafı ediliyor bence hiç uğraşma arkadaşım
vay ki ilişkine vayki harcadığın emeğe sevgiyee..
bide cocuk olursa nolcak mı diolar...
Ne olabilirki cocuk bu evlat torun senden veya onda ne farkedicek yani
Nasıl bi zihniyet bu yaa nasıl bi düşünce tarzı ne kadar cirkin .....:53::53::53:

madem bukadar lafı ediliyor bence hiç uğraşma arkadaşım
vay ki ilişkine vayki harcadığın emeğe sevgiyee..
bide cocuk olursa nolcak mı diolar...
Ne olabilirki cocuk bu evlat torun senden veya onda ne farkedicek yani
Nasıl bi zihniyet bu yaa nasıl bi düşünce tarzı ne kadar cirkin .....:53::53::53:

Off evet:(( bana o zaman bu iliskiyi bitirelim yani diyosun dedim hayir ne alakasi var fln dedi yine konuscakmisiz konusularak halledilirmis :( inanin bi cikmazdayim cok uzuluyorum bende ayrilik fikrini aklima getiriyorum oyle daha dogru diyorum kendime ama ayrilik fikride cok canimi yakiyo:(

Back
X