Çaresiz kalır mı anne

buket tezel

Kurtlu leblebi
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
37
8
33
Bebeğim doğduğundan beri tek başıma herseye herkese yetişmeye çalışıyorum hayat akıp gidiyor ve sevdiklerim yanında olamıyorum bütün yük annedemidir anne herşeye yetişebilir mi yakın arladaşımın düğününe bile gidemiyorum engel engel çıkıyor öyle çaresizim ki annem hiç yardım etmiyor aksine beni geriyor öyle kırgınım ki nereye yazıpta derdimi dökeyim bilemedim anneler benim gibi olanlarınız nasıl motive oluyosunuz

yapacak birşey yok..
bebeği planlarken annenizin fikrini almadınız muhtemelen.
yardım etse çok çok iyi olur.. ama yardım etmesede onu suçlama..
illaki bunalıyorsundur, gezmek istiyorsundur.. ama hiç birşey bebeğinden kıymetli değil :)
rabbim ikinize de sağlıklı ömürler versin..

edit: eşiniz sizinle beraber değil mi?

Bebeğim doğduğundan beri tek başıma herseye herkese yetişmeye çalışıyorum hayat akıp gidiyor ve sevdiklerim yanında olamıyorum bütün yük annedemidir anne herşeye yetişebilir mi yakın arladaşımın düğününe bile gidemiyorum engel engel çıkıyor öyle çaresizim ki annem hiç yardım etmiyor aksine beni geriyor öyle kırgınım ki nereye yazıpta derdimi dökeyim bilemedim anneler benim gibi olanlarınız nasıl motive oluyosunuz
sanırım yeni doğum yaptın.. Alışma süreci içinde bunları hissetmen normal. Çünkü hiç tanımadığın bir hayatın tam ortasındasın. Bir kaç yıl sonra her anını özleyeceksin. Resimlere baktığın zaman tebessüm edeceksin, özleyeceksin.
Sağlıkla bebeğin kucağında olduğu için şükret ve tadını çıkar her anın. Su akar yolunu bulur nasıl olsa.

böyle hissetmen normal
zamanla,bebeğin büyüdükçe,düzenini oturttukça gerginliğin azalır
anneler yardım etse keşke ama olmayınca da zorlayamıyorsun...
neticede çocuk doğurduysak bakmayı da bilmek gerekli
ancak bu buhranlı zamanlarda eşin hiç mi yardı etmiyor sana?

Eşim vardiyalı calişiyo ve geceleri hiç yardım etmiyor ya uyuyo ya da çalışıyo bebeğim doğduğundan beri onunla ilgileniyorum ve iyiki dogurmusum onun sevgisi gülümsemesi herşeye değiyor ama bu kdr yanlız bırakılmak cok üzüyor beni dostlarımın aradıgı ve donemedıgım cok zamanlr oldu ve artk kımseye içimi dökemiyorum

günde 1-2 saat anneanne ,babaanne baksa biraz kendine vakit ayırsan olmaz mı ?

Annenle ne alaka bebeği o mu doğurdu

Bence eşinden de yardım almalısın
Annen yardım etmek zorunda değil kayınvalideler de etmek zorunda değil ( Ederlerse çok iyi olur tabi de )
Ama eşin yardım etmek zorunda, ikinizin evladı o tek senin değil
Düğüne neden gidemiyorsun yavrun çok mu küçük düğün başka şehirde mi bilmiyorum ?

Annenle ne alaka bebeği o mu doğurdu

Arkadaş dertlenmiş sıkılmış bunalmış.
Annesinden bir ilgi, şefkat, yardım bekliyor anlaşılan.
Tabiki de anasına sorupta doğurmadı.
Her yeni doğum yapmış insan bi ilgi bi yardım bekler.
Bu şekilde kınamak yeterince ayıp bence.

Herkesin annesi yardım ederken yanında olurken benim annem yanmda olmdıgı için üzülüyorum tabiki o doğurmadı,bu soranın anne oldugunu sanmıyorum, gebelik dogum lohusalık yıpratıcı süreçler ve benim kızım bu durumda olsaydı evladım canım der herseyınde yanında olurdum

Bebeğim 8 aylık babaanne şehir dışında ve sıkıntı annemin hiç yardım etmemesi bebeğimi sevmemesi
Bende aynı süreçten geçiyorum ama şükür annem baktığı için ben çalışıyorum
Fakat 3,5 aylıkken kuzenim evlendi kınaya da düğüne de gittim
Kına biraz daha ufak ve gürültüsü azdı kızım durdu kaldım sonuna kadar
Düğün daha büyük ve gürültülü olunca sıkıldı, takı taktık bi dansa kalkıp kaçtık eşimle..

Yani yavrunla beraber katılabilirsin mümkün olduğunca

Cocugumla beraber gitmeye imkanım yok onu bırakacak yerimde yok benim en mutlu zamanlarımda yanımda olanların ben yanında olamıyorum aradım annemi ama bı kac saatlıgıne bile gelemiyor malesef

Cocugumla beraber gitmeye imkanım yok onu bırakacak yerimde yok benim en mutlu zamanlarımda yanımda olanların ben yanında olamıyorum aradım annemi ama bı kac saatlıgıne bile gelemiyor malesef
Eşin idare edemez mi
8 aylık bebek mama ya da ek gıda yiyordur
Ben 3,5 aylık diye yanımda götürmüştüm kuzenimin düğünü diye

eşim sabah 9 akşam 8 calısıyo malesef özel sektör malum izinde yok düğünde 8 de erken cıkabılse bakardı

Eşiniz yardım etmiyor mu?

annelik çok güzel ama zor da biraz.ev iş çocuk zorluyo bizleri.evet anneler ama olsun anneyiz biz hep ayakta hep güçlü olmalıyız bebeklerin çocukların bizlere ihtiyacı var Allahım yanınızda olsun inş.

Ya arkadaş tamam herkes kendi ayakları üstünde dursun diyoruz da anne yardımına ihtiyaç duymak niye garipseniyor bu kadar?

Herhalde konu sahibi annesine güvenerek çocuk sahibi olmadı, ama biraz ilgilenmesini bile istememesi gerekiyorsa tutup da kimse aile bağlarında bahsetmesin.

Mecbur değil tabii ki de merhamet?
Aile içi her şeyi mecburiyetten yapmıyoruz; sevgiden, merhametten yapıyoruz.

Konu sahibi ama anneden önce eşinle olan bir problem bu.
Vardiyalı çalışıyor da kaç saat çalışıyor?
İnsan iş saatleri dışında bütün vaktini uyuyarak geçirmez, hele ki çocuk varsa geçiremez.

X