Doğuma Hazırlık Çatı darlığı ve bebeğin ters durması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yapmaburun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
32
5
34
Merhaba , 26+3 gunluk hamileyim iki gun once acile gittigimde dr. Çatımın dar olduğunu ve bebegın ters durdugunu soyledi cati haftalar ilerledikce acilir mi sizce bunlari soylemesi icin erken degil mi ?

Cati dar demesi icin erken diyebiliyorum.cati muaynesi bile 36 haftadan sonra yapiliuor.vucudun kemikleri son haftalarda esniyor.niye cati muaynesi yapti ki

Canım zaten 32. Haftada dönmesi normal sayılıyor oncede dönebilir tabi ama 26. Haftada niye dönmesi ni bekliyor ki doktorun anlamadım bu haftalarda ters olur zaten ayrıca çatı muayenesi içinde erken belki sezeryan yanlisidir

Merhaba , 26+3 gunluk hamileyim iki gun once acile gittigimde dr. Çatımın dar olduğunu ve bebegın ters durdugunu soyledi cati haftalar ilerledikce acilir mi sizce bunlari soylemesi icin erken degil mi ?

Çatı konusunda birşey diyemem ama dönme işinde normali 32. Haftadan sonra hatta 37. Haftaya kadar zaman var dedi doktor. O yüzden dönme konusunda endişe etme ne kadar geç dönerse o kadar kolay hamilelik gecirisin. Kolay yurursun yoksa bebeğin kafası çok baskı yapiyor

Son düzenleme:
catı darsa dardır ya
benımkı sımdıden barız dar
ınanmıyosan baska doktorlara sor dedı sordum hepsı aynı sey dedı normal dogum yapmam 100 de 99 ımkansızmıs
eskı kadınlar ne zorluk yasamıs doğumda kendısı ölen bebegı ölen , sakatlanan ... bu zor dogumlar yuzunden
bu arada benım doktorum bıde sunu dedı
normal dogum doktorun ısıne gelır doktorlar durduk yere sezeryan demez cunku bıze daha cok ıs cıkıyor dedı
normal dogum dogal surectır en son asamada bulunuruz ozellıkle bırsey yapmamıza gerek yoktur en kolayıdır eger sorun yoksa dedı
sezeryan daha zordur bız doktorlar ıcın sonucta operasyondur ve hepsının rıskı vardır dedı
normal dogumla sezeryan dogum arası fıyat farkıda bızı zengın etmez dedı :)
pekı dedım nıye sezeryan cogaldı eskıden bukadar yoktu dedım
eskıden bukadar kısa dar kemıklı kadında yoktu nıneler tarlada calısır saglıklı beslenır vucudu bukadar yaglı hantal degıldı dedı
eskı kadınlarla eskı gıdalarla eskı yasamlarla sımdıkı bır degılkı hersey degısıyor dedı
genel olarak elımın cenesı acılmısken yazım dedım kızlar :KK70:

Valla canim ben 38. Haftadayim daha yarin çatı kontrolü yapacak Dr um. ayrıca bebek 37 de yani geçen haftaki kontrolde ilk defa bebeğin artik döndüğünü olmasi gerektiği yerde olduğunu anca söyledi .. Yani sizin Dr un kafası güzeldi heralde :) bu ne hız ne acele ?? Bence takilmayin.. dr unuzdan memnunmusunuz bilemiyorum ama değilseniz vakit varken degistirin .. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin

32. Haftadayim yeni gittim doktora ve daha doğum seklinin belirlenmesini n erken oldugunu soyledi cati muayenesi icin de 36. Haftayi beklice dedi cocuk daha donmemis merak etme zamanimiz var nasilsa dedi sana da dikir olsun canim

Benim bebegim 36 .hafta donmustu 37.hafta cati muanesi yapti normal doguma ckk musaitsin dedi bende darligini daha once baska doktor demisti bende darlik vardi dedim doktoruma yok yok normal dogum yapiyoruz dedi sancimi bekledim 3 gun gece gunduz sanci cektim 10 dk bir dogum basladi masaya aldilar suyu patlatti ebe hooop catin dar riske girer sezeryana aliyiruz demezmi valla sanci cekerken ih demedim bir damla yas dokmedim sezeryan deyince sinirlerim bozuldu nasil agladim o yuzden son ana kadar belli olmaz

Çatı darlığından bahsedilebilmesi için doğum anının beklenmesi gerekir. Çünkü doğumda kuyruk sokumu geriye doğru ve pubik kemiği de yanlara doğru açılır. Bu açılmayı daha da arttırmak annenin elindedir. Ayrıca bebeğin kafatası da doğum kanalından geçebilmek için küçülür.
Kusura bakmayın ama ben eskiden kadınlar tarlalarda çalışıyordu o yüzden kolay doğum yapıyorlardı bahanelerine inanmıyorum. Eğer bedenim bu bebeğe hamile kalabildiyse doğurabilir de,yeterli sütü de üretir. Gebelik süresince de gerekli şeyler yapılabilir,yürüyüş yoga gibi. Sonuçta rahim kaslarının egzersizi yok. Doğumda çalışmak üzere programlanmıştır. Sadece doğumda enerji kaybı yaşamamak için birşeyler yapılabilir. Ayrıca şu anda doğumlarda çok fazla müdahale var. Kadınlar rahat olamadıkları için doğuramıyorlar. Gergin ortamlarda sağlıklı doğumlar gerçekleştirilemez. Gerçek çatı darlığı (aslında baş-pelvis uyumsuzluğu diyelim) gerçekleşen doğumların sadece %2 sinde vardır.
Ben söyleyeyim neden doktorların normal doğum yaptırmak istemediğini. Yasalar tarafından normal doğumda bir sorun olması halinde doktor neden sezeryan yapmadın diye cezalandırılır. İşte bu kadar basit. Bu yüzden doktor çatı darlığı , su azlığı vs bahanesiyle ve korkutmasıyla gebesine sezeryan yapar, risk çok çok düşük olsa bile. Ufak bir risk varlığı bile yeterli doktorlar için.
Bebeğin ters olması durumu da üzerinde konuşulması için erken bir hafta. Benim bebeğim de o haftalarda tersti. 35. haftada bile doktorum şu an için ters olması mühim değil dedi. Doğum anında bile dönebilir çünkü.

Çatı darlığından bahsedilebilmesi için doğum anının beklenmesi gerekir. Çünkü doğumda kuyruk sokumu geriye doğru ve pubik kemiği de yanlara doğru açılır. Bu açılmayı daha da arttırmak annenin elindedir. Ayrıca bebeğin kafatası da doğum kanalından geçebilmek için küçülür.
Kusura bakmayın ama ben eskiden kadınlar tarlalarda çalışıyordu o yüzden kolay doğum yapıyorlardı bahanelerine inanmıyorum. Eğer bedenim bu bebeğe hamile kalabildiyse doğurabilir de,yeterli sütü de üretir. Gebelik süresince de gerekli şeyler yapılabilir,yürüyüş yoga gibi. Sonuçta rahim kaslarının egzersizi yok. Doğumda çalışmak üzere programlanmıştır. Sadece doğumda enerji kaybı yaşamamak için birşeyler yapılabilir. Ayrıca şu anda doğumlarda çok fazla müdahale var. Kadınlar rahat olamadıkları için doğuramıyorlar. Gergin ortamlarda sağlıklı doğumlar gerçekleştirilemez. Gerçek çatı darlığı (aslında baş-pelvis uyumsuzluğu diyelim) gerçekleşen doğumların sadece %2 sinde vardır.
Ben söyleyeyim neden doktorların normal doğum yaptırmak istemediğini. Yasalar tarafından normal doğumda bir sorun olması halinde doktor neden sezeryan yapmadın diye cezalandırılır. İşte bu kadar basit. Bu yüzden doktor çatı darlığı , su azlığı vs bahanesiyle ve korkutmasıyla gebesine sezeryan yapar, risk çok çok düşük olsa bile. Ufak bir risk varlığı bile yeterli doktorlar için.
Bebeğin ters olması durumu da üzerinde konuşulması için erken bir hafta. Benim bebeğim de o haftalarda tersti. 35. haftada bile doktorum şu an için ters olması mühim değil dedi. Doğum anında bile dönebilir çünkü.
canım benım annem zorlu normal dogum nedenıyle tekrar hamıle kalması yasaklandı ve benı dogurdukdan sonra tuplerı baglatıldı
kımseyı korkutmamak ıcın ayrıntı vermek ıstemıyorum :) zıra dogum yapacaklar korkanlar var
tamda senın dedıgın gıbı olmuyor oyuzden belırtmek ıstedım
sadece tarlada calıstıkları ıcın normalı hemen dogurmuyorlardı demek ıstedıgım baska bırsey sadece o degıl cımbızla cekılmezse sevınırım :)

canım benım annem zorlu normal dogum nedenıyle tekrar hamıle kalması yasaklandı ve benı dogurdukdan sonra tuplerı baglatıldı
kımseyı korkutmamak ıcın ayrıntı vermek ıstemıyorum :) zıra dogum yapacaklar korkanlar var
tamda senın dedıgın gıbı olmuyor oyuzden belırtmek ıstedım
sadece tarlada calıstıkları ıcın normalı hemen dogurmuyorlardı demek ıstedıgım baska bırsey sadece o degıl cımbızla cekılmezse sevınırım :)

Tam da benim dediğim gibi olmadığı durumlarda da sezeryan var hayat kurtarmak için yada çok zor durumlardan kurtulmak için. Yani böyle şeyler doğumun seyrine göre karar verilecek şeyler. Haftalar öncesinden değil. Doktorunun tüm söylediklerine ithafendi yazdıklarım. Alıp veremediğim doktorlarla :)

Tam da benim dediğim gibi olmadığı durumlarda da sezeryan var hayat kurtarmak için yada çok zor durumlardan kurtulmak için. Yani böyle şeyler doğumun seyrine göre karar verilecek şeyler. Haftalar öncesinden değil. Doktorunun tüm söylediklerine ithafendi yazdıklarım. Alıp veremediğim doktorlarla :)
benım asla normal dogum yapamayacagım 3 farklı doktor tarafından kesınlestı catı darlıgından
haftalar oncesınden :)
vajınal ultrasondan kesın olarak goruluyor ne kadar genısleyebılecegı ne olabılecegı ve ne oldugu
okadar gelısmıs kı hersey son ana kadar cektırmıyorlar aslında ıyı bırsey...
oyuzden şey ettım :KK22:

bence de daha erken bunu söylemek için. benimkisi 35. haftada dönmüştü ve şu ana kadar halen çatı muayenesi olmadım baya aceleci bir doktora denk gelmişsin canım acaba sezeryan yanlısı mı o yüzden mi seni bu şekilde yönlendiriyor diye düşnmeden edemedim.

Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar devlet hastanesinde gece acile gitmistim oradaki doktor soyledi daha sonra kendi doktoruma sordum erken daha bunlari konusmak icin dedi insallah ilerleyen haftalarda da catimin dar oldugu soylenmezde normal dogum yaparim

X