çatlaklarınız hangi ayda başladı? ne zamana kadar sürdü???

symmm

Yine yeniden… Umutla♥️
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2011
1.824
1.060
333
aile geçmişim ve vücudum çatlaklara çok müsait... şuan hiç yok ama sanırım asıl bundan sonra başlıyormuş... çatlaklarınız ne zaman başladı? ne zamana kadar arttı? daha sonra geçti mi?(serumlar falan var ya çatlak için işe yarıyor mu?) en önemlisi çatlamamak için neler yapılmalı? yada yapılmamalı?

3 ü aydan itibaren bebe yağı kullandım gün içinde 2 3 kez.Buna rağmen kalçalarımda yavaş yavaş catlaklar oluştu..son ay ise asla karşı koyamıyorsun kasık bölgesi çatır çatır çatlıyor...göğüsleri hiççççç konuşmayalım zaten

ben 3 aydan sonra çatlamaya başladım ve ne denediysem olmadı paramparça oldum göğüslerimde de oldu ama fazla değil sonra onlar kayboldu ama karnın kaldı ve iğrenç bir görüntü şimdi ikinciye hamileyim 3 aylık oldum bakalım bunda da çatlarsak yandık hergün sabah akşam bebek yağı kullanıyorum badem yağı, kakoğo yağıda oluyor vazelin sürende var normal niveya nın nemlendiricilerinden de süren var bunlar kurula engel oluyor. ama gende varsa çatlıyorsun bol bol su iç ben günde 2 litre su içiyorum ama sinirimi bozan bir okadar da tuvalete gidiyorum

ben kakao yağı kullanıyorum. 32. haftadayım hiç çatlak yok ben hazır aldım ama aktarlardada satılıyor olabilir. hatta açık olanlardanda bulabilirsin :26:

çok teşekkür ederim cevap için .. gerçekten herkes böyle diyor umarım çok olmaz :18:

gende olmaz olurmu? hem gende var hemde vucuduma yakışır yaniiii yakışır derken kilolu hamile kalanlardanım korkum ondan zaten :18: çoook teşekkürlerrr

ben kakao yağı kullanıyorum. 32. haftadayım hiç çatlak yok ben hazır aldım ama aktarlardada satılıyor olabilir. hatta açık olanlardanda bulabilirsin :26:
kakao yağını da çok duydum bende hemen bugün alıp deneyeceğim inşallah işe yarar bu güne kadar lierac krem kullandım hala devam ediyorum ama bunuda eklicem tedbirlerim arasına teşekkürler...

valla eski hatunlardan tavsiyeler var (teyzeler) bi kakao yağı bide vazelin diyorlar.bende kullanıyorum 34. haftam bitiyor.şuan bişi yok riskli ayıma girmiş bulunmaktayım hayırlı uğurlu olsun:)

valla eski hatunlardan tavsiyeler var (teyzeler) bi kakao yağı bide vazelin diyorlar.bende kullanıyorum 34. haftam bitiyor.şuan bişi yok riskli ayıma girmiş bulunmaktayım hayırlı uğurlu olsun:)
uamrım bundan sonrada olmaz... bebeğinizde şimdiden hayırlı uğurlu olsun az kalmış kavuşmanıza :)

7 ayda hiç yopktu.8 ay bi baktım heryer yırtık. çok kötüydüü.zaten son ayda çıkıyor.birden ve çoğalıyor. mümkün mertebe kaşımayın. bol su için...

9. aya kadar karnımın alt tarafında belli belirsiz minik bir çatlakçık vardı. 9. aya girdim karnım aşağı indikçe çatır çatır çatladı derisi. bu arada bu aya kadar hem çatlak kremi hem bebe yağı kullanıyordum, bu ay bebe yağını bitirince kendime yenisini almadım bebeğinkini de açıp kullanmak istemedim. ve sonuç bu :)

bende 30 haftalığım.2 hafta önce karnımdaki çatlağı görünce gözlerim yuvalarından fırlıcaktı. biraz geç olmakla beraber badem yağına başladım.günde 1 kere kullanıyorum. ama bir yakınımın tavsiyesiyle kakao yağına başlayacağım bitince. göğülerim içinse lansinoh göğüs çatlakları için kremini kullanıyorum 2 haftadır.şimdilik durdu gibi ama bilemiyorum. benim annemim çok çatlağı vardı karnında. umarım engelleyebilirim ben.

oğlum 2008 doğumlu. 7 ayım bitene kadar bende bi hava, bi hava." yok kakao yağı kullandım, yok şunu kullandım ,çatlak fln yok, az bişi kaşınıyo o kadar" diye...meğer kasırganın habercisiymiş o kaşıntılar 8 ay eh biraz, azcık,:26: derken 9 amaaaan yandım ALLAH helede doğumdan sonra çökmüş,buruşmuş,çirkin bi göbek acaipte moral bozuyo o görüntü... sonra 1 senede biraz toparlanıyo,:18:çatlakların rengi sedef rengi oluyo:44: ama ne yaptıysam tamamen geçmedi... şimdi ikinciye hamileyim, doğumdan çok o çirkin göbek psikolojisini düşünüyorum

bu çatlak olayı benide çok korkutuyor bende 4 gündür lierac kullanmaya başladım ama geç kaldım sanırım. Hiçbir şey yok kaşıntı yok diye düşünürken bir baktım göğüslerimde kırmızı kılcallar oluşmaya başlamış çok moralim bozuldu. Şimdilik lierac ile bebe yağı kullanıyorum bide kakao yağı sabunu varmış onu da alıp kullanmaya başlayacağım. Genetik olsa da önlem almak gerekiyor zaten geç kullanmaya başladığım için pişmanım.

İlk gebeliğimde dr.uma danıştığımda ne kullanırsan kullan iç karnın darsa çatlamasını engelleyemezsin demişti. Çok şükür bir tane bile çatlağım olmadı Şimdi de sadece normal hayatta kullandığım vücut losyonunu kullanıyorum duşlardan sonra, henüz hiçbir şey yok. İlkinde olmadıysa bunda da olacağını sanmıyorum diyor drum. Olmaz inşallah... Kardeşim neler kullandıysa engel olamadı çatlamasına. Şimdilerde de giderici kremler kullanıyor ama bana mısın demiyor...​

7 ayda hiç yopktu.8 ay bi baktım heryer yırtık. çok kötüydüü.zaten son ayda çıkıyor.birden ve çoğalıyor. mümkün mertebe kaşımayın. bol su için...
hep aynı şeyi söylüyorlar umarım az olur çünkü çatlayacağım kesin önerileriniz için çok teşekkürler...

benim sanırım 9. aya kadar bile sümeyecek bekleme evrem çok fazla kaşıntım var en geç 1-2 haftaya kadar çatlarsın diyorlar ...

bende günde 1 kez kullanıyordum lierac diye bir krem doktorum günde 2ye çıkar çünkü sanırım çatlayacaksın belirtileri var dedi şimdi sabahları kakao yağı akşamda lierac kullanıyorum umarım engelleyebiliriz...
offffff aynı ben işte bu haftaya kadar yok sıfır çatlak yok şunu kullandım bak işe yaradı ama bu son hafta inanılmaz derecede kaşınıyorum ve sanırım artık çatlıcam offfffff offffffff.... neyse tek tesellim bebeğim canımın içini sağ salim kucağıma alayım da gözüm görmez inşallah çatlak matlak

umarım umarım umarım olmaz çatlaklarımız bende lierac ve kakao yağı(buna bugün başladım) kullanıyorum doktorumun tavsiyesi üzerine ama çok kaşıntım var sanırım çatlıyorum
maşallah ne güzel hiç olmamış sizin çatlağınız... bende başlangıç evresindeyim doktoruma göre çatlayacağım kesinmiş... çünkü çok fazla kaşınıyor (kaşımamaya gayret ediyorum ama işte...) hemde göbek değilimin solunda 2-3 cm lik bir işaret bile oluşmuş... canım çok sıkılıyor umarım engelleyebilirim...

allah çatlakları unutturacak dert vermesin.üzülme canım kucağına alınca herşeyi unutuyorsun diyorlar.inşallah sağlıklı olurlarda başka bi düşüncem yok valla bu ara.önceden çok düşünüodum kilo almiiim çatlamiiim 2 gün önce doktora gittim ama kendi doktorum değil.bel çevresi 1 hafta geriden geliomuş gelişimi.kendi doktoruma gidip sorucam.35. haftam bugün bitti 2450 gr bebeğim onada zayıf gibi dedi.of ya.neyse moral bozmiiim kendi doktoruma danışiim.bu arada bende çatlağım yok falan diyorum ama anlamazsın bile diyorlar.gözle görülür bişey yok çokta kaşınmıyorum kırmızımı oluo çizgiler yani biz farkedebilirmiyiz çatlağı.kırmızı değilse yandık:)) çatlamış bile olabilirim.

canım valla bnmde vücudum çok müsaitti çatlamaya doktorum badem yağı ve kakao yağı kullan dedi kullandım ama yinede karnım kasıklarım çatladı haritaya benzedi aynı vücuda göre değişiyo dedi doktorum yani bazı vücutlarda ne kullanırsan kullan yinede önüne geçemezsin dedi. anlıcan çatladık

çatlak oluşurken vücutta bişeyler hissediliyo mu? benim vücudum da çatlamaya çok müsait,hergün kremleniyorum. ama son 1-2 haftadır karnımın içinde şimşek çakması gibi keskin sancı gibi bişeyler oluyo. sanki içteki deri yırtılıyo gibi oluyo. çatlak başlangıcı öyle mi oluşuyor?

ben 7. aydayım ama kocaman karnım var ve 9 aylık gıbı duruyor kakao yağı suruyorum ama ne olucak bılmıyorum 28+0 haftadayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…