çay yanığı yardımmmm

Doğal Formüller :
* Böğürtlen yapraklan toz haline getirilir, yanığın üzerine serpilir.
* Bir miktar susam yağı, kaynar suya karıştırılıp, yaralar sürülür.
* Tahinin üzerine biriken yağ alınır. 200 gram balmumuyla beraber hafif ateşte mum eriyinceye kadar tutulur. Biraz soğuyunca 1 yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım yanıklara sürülür.
* Lahana yaprakları ezilir, yumurta akıyla karıştırılıp, yanıkların üzerine konulur.
* Lavanta çiçekleri haşlanır. Suyuyla pansuman yapılır.
* Marul yapraklan ezilir. Lapa halinde yanıklara konulur.
* 1 bardak kaynar suya, 10 gram kuşburnu yaprak ve çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip, süzülen suyla yanıkların üzerine kompres yapılır.
* Semizotu lapa haline getirilir. Yanıkların üzerine konulur.

buda ahmet marankinin yöntemleri.

doğal formüller :
* böğürtlen yapraklan toz haline getirilir, yanığın üzerine serpilir.
* bir miktar susam yağı, kaynar suya karıştırılıp, yaralar sürülür.
* tahinin üzerine biriken yağ alınır. 200 gram balmumuyla beraber hafif ateşte mum eriyinceye kadar tutulur. Biraz soğuyunca 1 yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım yanıklara sürülür.
* lahana yaprakları ezilir, yumurta akıyla karıştırılıp, yanıkların üzerine konulur.
* lavanta çiçekleri haşlanır. Suyuyla pansuman yapılır.
* marul yapraklan ezilir. Lapa halinde yanıklara konulur.
* 1 bardak kaynar suya, 10 gram kuşburnu yaprak ve çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip, süzülen suyla yanıkların üzerine kompres yapılır.
* semizotu lapa haline getirilir. Yanıkların üzerine konulur.

Buda ahmet marankinin yöntemleri.

benim ablamın bacagına küçükken çay dökülmüştü ve yakınımız eczacıydı adam hergün ablama elma kabugu soyup yanıgına koyuyordu ve görünmicek kadar iz kaldı.

benim de başıma ne zaman bi yanık vakası gelse imdadıma limon yetişiyor. yeter ki açık yara oluşmamış olsun. sırtım bile sağ tarafım komple sıcak jelden yanmıştı anında kızarmaya başlamıstı.2 limon sıkıp hemen üstüne döktüm.üzerine tuz da serptim(acısını alıyor yakmaz tahmin edildiği gibi)öyle 10 dk kadar bekledim.küçücük bi yer kaldı sadece. orası içind e ilaç kullandım.iz bile kalmadı sırtımdaa.

yeni yanıksa domuz yağıda çok faydalı bende eski yanık var 6-7 ay oldu bunun içinde öneriniz varmı hanımlar

Back
X