Merhabalar;
Biz de aynı konuda tedavi görüyoruz. Eşimde elonge spermatid var. Bu ay tüp bebek yöntemine başlamamızı önerdi Celalettin Hoca bize de. Şu anda transferim gerçekleşti. Haftaya kan testi sonucumu alacağım. Çok heyecanlıyım ki öyle böyle değil. Soonucu hem öğrenmek istiyorum hem de öğrenmeye cesaret edemiyorum.
Transfer öncesi embryolog ile konuştuğumda başka böyle vakalar var mı diye bu tür bir yönteme daha yeni başlandığını ancak yapılan ortama on adet vakadan 3-4 ünde tuttuğunu diğerlerinde düşük gerçekleştiğini söyledi. Şansın normale göre biraz az olduğunu (yani normalde %60 civarı ama bunda %40) ama şu durumda bizden aldığı elonge eğer genetik olarak sorunlu değilse diğer anne adaylarıyla aynı olasılıklara sahip olduğumu söyledi bana.
Ama neden bu ortaya çıkıp haber olmadı derseniz. Biliyorsunuz normal sartlarda bile 10 haftalık bir düşük riski var. Bu da çok yeni başlanmış bir yöntem. Bir diğer sebebi de şu olabilir. Benim embroyolog ile konuşmamdan anladığım onların amacı hamilelik yaratmak değil, canlı sağlıklı doğum elde edebilmek. Dolayısı ile daha bunu söylemeleri için çok erken. Bu yöntemle doğum sonucu bekleniyor olabilir diye düşünüyorum. Benim de sonucumu yine size bildiririm. İnşallah hepimize umut olacak güzel şeyler olur hayatımızda...