çerkesler ?

narciicegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
28
19
35
Arkadaşlar ben çerkesleri merak ediyorum. Genel olarak nasıl insanlar. Her yerin iyiside var kotusude ama merak iste.
Kadına değer veriyorlar mi
Kişilik olarak nasıl insanlar.
Caliskan temizler mi
Nasillar bildiklerinizi paylasirsaniz.
Şimdiden teşekkürler.

Liseden arkadaşım hala görüşüyoruz Çerkez çok severim iyi insanlardır. Zamanında evlerine giderdim annesi çok hamarat yöresel börekler,yemekler yapardı tertemiz evleri vardı. Yalnız baba ve amcalar kadınlar üzerinde hakimiyet kurmuslardi, sinirli ve aşırı disiplinlilerdi. Fakat bunun cerkezlikle ilgisi varmıdır bilmem.

Arkadaşlar ben çerkesleri merak ediyorum. Genel olarak nasıl insanlar. Her yerin iyiside var kotusude ama merak iste.
Kadına değer veriyorlar mi
Kişilik olarak nasıl insanlar.
Caliskan temizler mi
Nasillar bildiklerinizi paylasirsaniz.
Şimdiden teşekkürler.

Dert bunun neresinde?
Ve anlatılanları beğenirseniz bir çerkes damat mı ısmarlayacaksınız?

Çerkeslerin asil bir millet olduğu dillere destandır :KK68:
Temiz insanlarız.
Kişiliğe gelirsek bunun ırk ya da soy ile bir alakası yok kişinin tamamen anne baba tutumu ve çevresi ile alakalıdır.
Çerkes bayanları oldukça hamarattır.
Çok merak ediyosan Çerkes forumlarını inceleyebilir Çerkesler kimdir ne değildir araştırabilirsin
ve burdan verilen cevaplara göre sizin merak ettiğiniz kişi aynı formda olmayabilir tabi.

onlarda insan. sizin bizim gibi. iki göz iki kulak bir ağız. sanki farklı bir türü inceliyor gibi yaklaşmayın. toplu olarak pis olma yada toplu olarak kadına değer vermeme ihtimalleri var mı. bu bahsettikleriniz kişiden kişiye, genel değişen şeyler. kategorize etmeyin insanları.

Annem çok güzel yapar. :KK8:
şıpsıpaste daha güzel ama çerkez tavuğu adından alıp götürüyor yoksa Çerkeslerin en meşhur yemeği şıpsıpatedir
Bize bekleriimm
:KK73:
anı hep duyduğum ama yeme imkanı bulamadığım bi yemek çerkes tavuğu.Herkes iyi yapamaz sanırım.Kötüsüne denk gelme ihtimalim olabilir gibi...
nazik davetin için tşekkür ederim yemiş kadar oldum:KK60:

onlarda insan. sizin bizim gibi. iki göz iki kulak bir ağız. sanki farklı bir türü inceliyor gibi yaklaşmayın. toplu olarak pis olma yada toplu olarak kadına değer vermeme ihtimalleri var mı. bu bahsettikleriniz kişiden kişiye, genel değişen şeyler. kategorize etmeyin insanları.
Yoo yanlış anlaşılmasına katagorize degil. Benim çevrede hic olmadığı için merak ettim sadece. Tabiki de onlarda bizim gibiler ama örf adet gelenek görenek anlamında yani. Hemen başka tarafa cekiyorsunuz sanki ırkçılık yapıyoruz :) allah yaratmis. Onlarda allahin bir kulu

anı hep duyduğum ama yeme imkanı bulamadığım bi yemek çerkes tavuğu.Herkes iyi yapamaz sanırım.Kötüsüne denk gelme ihtimalim olabilir gibi...
nazik davetin için tşekkür ederim yemiş kadar oldum:KK60:

Evet maalesef herkes güzel yapamıyor :)
Birde Çerkesler kabile kabile oldukları için her kabile kendine göre yapar hepsi aynı olmaz.
Ne demek rica ederim
:KK19:

Evet ismarliycam tövbe tövbe

Yoo yanlış anlaşılmasına katagorize degil. Benim çevrede hic olmadığı için merak ettim sadece. Tabiki de onlarda bizim gibiler ama örf adet gelenek görenek anlamında yani. Hemen başka tarafa cekiyorsunuz sanki ırkçılık yapıyoruz :) allah yaratmis. Onlarda allahin bir kulu

arkadaşım
gelip BDV bölümüne anket vari bir konu açıyorsun
sonra önüne gelene verip veriştiriyorsun
nerede olduğunu mu karıştırdın?

Merhaba. Ben de bir Çerkesim. Konunun görünce heyecanlandım :)
Kadına verilen değerin diğer toplumlara nazaran daha iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Kadınlar ailelerinde ayrı bir birey olarak yetiştiriliyor ve evlendikten sonra da bu durum devam ediyor diyebilirim.
O kadar fazla örf ve adetimiz var ki, buraya yazarsam sayfalarca olur sanırım:) Ama çoğunun saygı temelli olduğunu söyleyebilirim.
İstersen merak ettiğin konularda özelden yardımcı olabilirim :)

X