• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz sermeye kayınvalide görümce gelir mi?

Bidliğim kadarı ile erkek tarafıda olur çeyiz sermede.
Ama seni rahatsız etmesine gerek yok ki
Onlarda bir işin ucundan tutarlar
Sana yardımcı olmuş olurlar hem:23:

Sağolun kızlar rahatladım biraz..:kkk: ben kıyafet ve iç çamaşırlarımı yerleştiririm orası zaten beni baya oyalar gerisine karışmam artık hatta bana sormayın dicem gönülleri kalmasın yerleştirsinler öbür hafta gider yer değişmesi gerekeni değiştiririm mis stresi beni bulmasın

görmelerini istemediğin iç çamşırlarını özellerini falan minik hurçların içine koy çekmeceye hurcuyla birlikte yerleştir.geceliklerin falan varsa ayarla önceden.yani o gece hangi geceliği giyceğini bilmelerine gerek yok dedim ben öyle yapmıştım.dolabım kıyafetlerim falan dürüldü çamaşırlarımı minicik hurçlarla koyuverdim çekmeceye bunu açmaya gerek yok bu böyle kalsın dedim o kadar..aklında olsun yani.çünkü herşey elden geçiyor

Son düzenleme:
bende seninle aynı düşüncede idim kesin çook çook sinir olacaktım mutlaka birine patlayacaktı o sinir düşüdüm düşündüm sonra çeyiz aldırmamaya karar verdim bende pek sıkıntıya gelebilecek biri değilim evlerde çok yakın yürüyüş mesafesi 1-2 dk. fln nişanlım kuzenleriyle gelip çeyizleri kamyona yükleyecekler bende her akşam azar azar yıkayıp yerleştircem annem çok hevesliydi ama o da etraftan duyuyo artık pek kalmadı çeyiz aldırma olayları. aa bi de alem saçma sapan yorumlarda yapar dul karı gibi tabiri vardır ya hiççç zerre umrum değil kimseyle uğraşacak vaktim ve sabrım yok. ayrıca kına gecesi yapacaktık ondan da vazgeçtim evde hemen azcık kişiyle olcak ki o bile olmasa olur evleniyorum kimseye eyvallah edemem asabiyim zora gelemiyorum

Gelmelerini istemiyorum evet onları seviyorum çok anlayışlılardır ama ben çok gerginim bizim söz nişan herşey çok uzun ve gergin geçti sonuç olarak bende huysuz biri oldum çıktım sabrım yok denecek kadar az. O yüzden aslında kendimi tutamam diye korkuyorum. kimseyi de incitmek istemem olmazsa onlar sersin sonra ben düzelteyim o ayıp olur mu peki sizce ?

ben çeyiz sermedim...pek çok geleneği yapmadım..kına, bohça gönderme vs gibi...ancak sana tavsiyem sana karısan birileri olduğunda teşekkür ederim ancak ben öyle olmasını istemiyorum diyip yarı nazik, yarı sert bi şekilde geri çevir..evinin düzenine kimsenin karışmaya hakkı yok bence..

Benim kayınvalidem sadece yemek yapıp getirmişti,ama eşimin 2 yengesi vardı sağolsunlar iyi ki gelmişlerdi.Kolileri açıp kaç makine bulaşık yıkamışlardı..

Sadece yatak odasına erkek tarafı karışmaz benim yatak odamı halam ve ablam,arkadaşım düzenlemişti.

Karışmamalı kimse ama yardım edilmesi de güzel birşey,bu kadar büyütmeyin bence..

Benimde evimi yerleştirmeye eşimin ailesi geldi üstelik(annesi, teyzesi, anneannesi) eşim yanlış yaşıyor onlar taa erzurumdan geldiler ankaraya benimde çeyizim trakyadan ankaraya geldi, evi beraber yerleştirdik hatta eşimle biz o karışıklıkta bi fırsat bulup dışardaki işleri halletmek için kaçtık:9:, sadece yatak odamı kıyafetlerimi yerleştirdim ben gerisine karışmadım, 1 hafta boyunca kaldılar evimizde, ben annemlerle teyzemde kaldım... Ama düğünden sonra her gün biraz biraz istediğimi alıp istediğim yere koydum, her şey hazırlanmış temiz yıkanıp ütülenmiş mis gibi bana yorgunluk olmadı kafam rahatken yaptım hepsini daha zevkli oldu.. Ha bu arada çeyiz sermek demek ne? hani şu danteller çember çetik havlu gibi ıvırtı zıvırtıların koltuklara masalara serilmesi mi gelen geçen gelip gidip bakıyo bütün çekmeceler dolaplar açık? ya o iş bana tam deli saçması geliyo gereksiz işler..

amaan çeyiz serme insanlar görsün diye bir kaç günlük belki bir iki haftalık mesele.
bence sen hiiiiiiç bir şeye karışma onlar sana sorduğunda söylersin.

olabildiklerince kalabalık gelsinler ki sana iş güç kalmasın bence.

evlendikten sonra her şeyi yavaş yavaş istediğin gibi yerleştirirsin zaten.
hem senin zevkine yorum yapma gibi durumları olmaz hemde onların gönülleri olur.

benim abim evlenirken çeyiz sermede öyle olmuştu.
gelinimiz sadece çay kola servisi falan yapmıştı bide birileri birşey sorunca nasıl yapalım falan diye cevap vermişti.
gerçi o tembelliğinden hiç birşeyin yerini değiştirmedi ama olsun sen değiştirirsin :)

arkadaşımın çeyiz sermesine kız tarafı olarak gittik ama erkek tarafından anne ve görümce poğça kek bvrek vs. getirdiler akşama doğru bize. çok saçma iş zaten hiç hoşlanmam millete ne benim donumdan(iki taraf içinde geçerli):ssz::ssz: bi de arkadan dedikodu yaparlar:41: (arkadaşımda şahit oldum) ama oturmaya buyursunlar gelsinler evimi görmeye iş başka aşk başka:19:

canım erkek tarafı gelmeden olmaz. kaç tane kuzenim ve arkadaşım evlendi nasıl oldu anlatayım. erkek tarafı konvoyla davul zurnayla geliyo çeyiz almaya ki çok guzel birşey. sonra erkek tarafı hemem mutfaga gidiyo yerleştirmeye. bu esnada şunnlar şıurda dursun şunlar şurda demene gerek yok zaten o karmaşada aman yerleşsin ben nasıl olsa daha sonra kendi zevkime göre yerleştirirm gözüyle bakıyorsun. ama burda sana önerim var mutfak eşyalarını yıkamadan gitme özellikle sormuştum arkadaşlarıma "olmaz laf ederler tozlu tozlu getirmiş" derler dedi hepsi yıkayıp kolilendi ve gitti. gidince kutudan direk yerleşti. kız tarafıda yatak odasını yerleştirdi. daha sonra erkek tarafı pide yaptırıp dağıttı. belki 8-9 çeyiz sermesine katıldım hepsinde boyle oldu. benimkide çok yakında oda boyle olacak. sıkma canını ogun illakı kalabalık olacaksınız bırak nasıl yerleşirse yerleşsin kutudan çıksında sonra sen dilediğince yerleştirirsin canım.

uff bende bu konuyu dusunup duruyordum wallahı ıyı olmus actıgınız :)

Bi düşündük nişanlım ıkımız yavas yavas yerlestırırız falan dıye. ama bi yandanda dusunuyorum çeyizin evden alınmması falan cok keyıflı ben sevıyorum boyle adetlerı ( tabii ki koltuklara dantellerı sermeyı degıl :)) nişanlımın tarafı zaten kalabalık deıl ama işin içine anneler girince yok da denmiyo.. bizim evimizde tadilat yapılacak. tadilat işleri bittikten sonra evi bi güzel temizlettiririp mobilyaları getiririm diyorum. Sonrada kıyafetlerımızı yerleştiririz. Çeyiz geldiğinde kıyafet işi kalmaz diye düşünüyorum.

Hani bence çok kalabalık olması iyi değil. Çünkü ne kadar insan o kadar gürültü o kadar karmaşa demek bence. Zaten bi mutfak bi de yatak odası var. kıyafetlerı onceden halledersem cok da bi iş kalmıyo. bence 5 kişi olsa yeterli fazlası hengame..

Sende fazla kendini kasma bence olacagına bırak. Kendını bılen ınsan o eve çocuk getirmez zaten. Benım ceyiz günüm eve cocuk gelse cıldırrırım heralde :)

Tek tek teşekkür ederim yorumlarınız icin kızlar nisanlimla konuştum ailende gelsin dedim cok sevindi onlar zaten bir seye karışmaz sadece orada bulunurlar ortam güzel olur maksat o zaten dedi. O gun pek is yapılmaz zaten gelecekleri 1 gun sen öbür gun tamamlarsın kafana göre dedi. İyi ki sizi dinleyip gelsinler demisim. Cocuk istemediğimi söyledim onu da kabul etti getirmeye niyetlenen olursa engel olacakmış :)
Mutfak eşyalarını yıkayıp yıkamamakta kararsız kaldım bana kalsa yıkardim ama annem istemiyor

Tek tek teşekkür ederim yorumlarınız icin kızlar nisanlimla konuştum ailende gelsin dedim cok sevindi onlar zaten bir seye karışmaz sadece orada bulunurlar ortam güzel olur maksat o zaten dedi. O gun pek is yapılmaz zaten gelecekleri 1 gun sen öbür gun tamamlarsın kafana göre dedi. İyi ki sizi dinleyip gelsinler demisim. Cocuk istemediğimi söyledim onu da kabul etti getirmeye niyetlenen olursa engel olacakmış :)
Mutfak eşyalarını yıkayıp yıkamamakta kararsız kaldım bana kalsa yıkardim ama annem istemiyor

mutfak eşyalarını şimdiden yıkaman çok zor. paketlerden çıkarman, yıkayıp tekrar paketlemen çok çok zor olur. en güzeli çeyiz açılırken yerleştirilirken yıkanmasıdır:31: bir kısmı bulaşık makinende, kısa programda, bir kısmı da elde çabucak yıkanır zaten. mutfakta zaten iki üç kişi olacak büyük ihtimalle.
ama nevresim takımlarından ve havlularından kullanacağın kadarını annen evde yıkayıp ütülesin. orda da hemen yerleştirilir.:34:

Son düzenleme:
Gelmelerini istemiyorum evet onları seviyorum çok anlayışlılardır ama ben çok gerginim bizim söz nişan herşey çok uzun ve gergin geçti sonuç olarak bende huysuz biri oldum çıktım sabrım yok denecek kadar az. O yüzden aslında kendimi tutamam diye korkuyorum. kimseyi de incitmek istemem olmazsa onlar sersin sonra ben düzelteyim o ayıp olur mu peki sizce ?

1.ben çeyiz serme olayı yapmıcam canım hadi yapıyorlar gelen giden bakıyor vs :37:Hiç tarzım değil.
Valla bende çok asabiyim kural adet bizde böyle gibi şeyler tanımam ben :9:
Direkt eşyalarımı kendim yerleştircem sevdiğim olsun yanımda .. Benim annem onun annesi tamam bitti..

Yani benziyoruz :34:

Herkeste bilir huyumu yaklaşmaz o yüzden.. Zaten uzağa gelin gideceğim için kimsede gelme atılımında bulunmaz sevgilimde böyle şeylerden hoşlanmaz..

benim arkadaşımın çeyizi gitmeden bir süre önce kız tarafı teyzeler falan gidip yıkanacak yerleşecek ne varsa hallettiler. çeyiz zamanı geldiğinde işin sadece ütülenecek kısmı falan kalmıştı. o zaman erkek tarafı gelip kız tarafına pastadır börektir ikram etmişlerdi. bence sen ve ailen önce işin inceliklerini halledin yıkanacak eşyaları yıkayın perdedir vesairedir takın erkek tarafına da çeyiz serme gününe sadece bir iki ayrıntı kalsın biz böyle yapmıştık. zaten erkek tarafı da öyle işe karışır gibi değilde yardımcı olmak için gelir. aslında gelmemeleri daha kötü bir durum bana göre çünkü gelini istemiyormuş gibi bir görüntü olur. çocuk konusunda haklısın zaten böyle bir ortamda çocukların ne işi var ama hadi getiren oldu diyelim benim dediğim gibi olursa zaten iş çabucak bitmiş olur kırılacaklar falan ortadan kalkmış olur.

bence yinede her şeye rağmen tadını çıkarmaya bak fazla kafana takıp bu güzel günlerini zehir etme. her şey gönlünce olsun canım mutluluklar dilerim :16::16::16:

illa adetleri yerine getirmek istiyorlarsa bir kamyonet davul zurna tutulur. erkek tarafı eşyaları evden indirmek ve yeni eve taşımak için yardımcı olur. biz mobilyaları yerleştirilmiş bir eve sadece kız çeyizini bu şekilde taşımıştık geri kalanını kız tarafı yerleştirdi. bu karşılıklı konuşmaya bağlı ben kendim yerleştirmek istiyorum dersin, koliler belli bir noktaya odaya vs konulur sonra sen temizledikçe yavaş yavaş düzenlersin. onlar işe girişmesin diye mesela içecek bir şeyler ikram edip sonra çok yoruldunuz teşekkürler ben hallederim falan diyebilirsin :)
sen evi yerleştirdikten sonra nişanlınla getirirsiniz kıyafetlerini falan, annesi becerikliyse o da yardım eder zaten

Bizde de vardır çeyiz sermeye gelirler :33:
Bende de 2 görümcem ve kayınvalidem geldi ama büyük görümcemin evi bana yakın olduğu için kayınvalidemle yemek hazırlamaya gittiler :34: gidiş o gidiş biz bitince aradılar yemek yemeye gelin dediler:)) Aaaa küçük görümcemide soktum mutfağa makineye yerleştir,makineden çıkar derken yüzünü bile görmedim zaten:D Yatak odasına sen girde gerisi nereye dağılırsa dağılsın...

Erkeğin çeyizi çok olmuyor bizde ama kıyafetlerini diyorsan düğüne 7-10 gün kala geliyor...Zaten dolabını yerleştirirken ayağının altına bavulunu al tatillikleri direk onun içine koy :17::37: Yerleştir çıkar olmaz

Bende nisanliyim nisanlimin ailesinden ziyade bizim taraftan kimler gelecegi buyuk sorun bekar teyzem var memlekette dugunden bi ay once gelsin dedi annem temizlige yardim eder ama kendisi cok titiz ve pimpirikli nasil olacak bakalim ben de temizim ama o kadar pimpirikli degilimdir. Sonra burda halam var daha önce oglu evlendi iki tane bizden daha tecrubeli ve cok eli pratiktir onun gelmesini istiyorum eee annemle ben etti 4 kisi dayimin eşi var iki yillik evliler o da yeni tecrübeli gelecek tabi anneannem ve babaannem de memleketten bi ay once gelicekler ee biz gidince ceyiz sermeye onları evde tek birakmak olmqz amannnnn bende uc dort kisi bizden iki kisi de nisanlimin tarafindan olsa yeter diyordum annemle konusacam herkesi doldurmasin kafam karisacak.hem o kadar insana yemek yapmak da kolay degil karsi tarafi da dusunmek lazim.eltimin ceyiz sermesinde gorumcem hamileydi yardim edememisti yemek yapmisti evde bakalim bizdr nasil olacak gorumcem gelsin ceyiz sermeye severim onu ama cocuk falan getirmzler zaten kayinvalidemle ayni binada oturacaz onlara bırakır dönüşümlü inip bizim daireye bakmaya yardima gelir giderler :))))

Back
X