çeyize başlamak- para biriktirmek

kurabiyeler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
730
99
Nişanlı veya sözlü değilim kısmetse seneye söz eğer okul biterse öbür sene düğün düşünüyoruz. Annemin aldığı çeyizler var tabi havlu patik v.b türden. Ama şimdiden daha ayrıntılı çeyize başlamalı mıyım yoksa para mı biriktirmeliyim?
Konuyla alakasız ama altın hesabı kullanan var mı iş bankasının ? Öğrenciyim ayda 1 çeyrek mi alsam diyorum sevgilimle birikim yapmak istiyoruz ama nasıl yapıcaz bilmiyoruz.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

Para biriktirsen daha iyi olur her sene moda değişiyor daha farklı, daha güzel şeyler çıkıyor hatta altın al zamanı geldiğinde bozdurur alırsın çeyizliklerini

Kendinize şart koşup her ay çeyrek atarsanız olur.ama yok bu ay harcayım filn olursa sıkıntı olur.çeyizi alıp koymak garanti .ama tabi hayırlısı ya bişy oldu ayrıldınız :KK43: bnce ayrı ayrı biriktirin hatta onunkinide sen birktir.erkk belli olmz harcar anlamz birikimden

Para biriktirsen daha iyi olur her sene moda değişiyor daha farklı, daha güzel şeyler çıkıyor hatta altın al zamanı geldiğinde bozdurur alırsın çeyizliklerini
teşekkür ederim ancak sonrada hepsini alamazsak diye korkuyorum çoğu şeyi kendimiz yapıcaz gibi gözüküyor.

Kendinize şart koşup her ay çeyrek atarsanız olur.ama yok bu ay harcayım filn olursa sıkıntı olur.çeyizi alıp koymak garanti .ama tabi hayırlısı ya bişy oldu ayrıldınız :KK43: bnce ayrı ayrı biriktirin hatta onunkinide sen birktir.erkk belli olmz harcar anlamz birikimden
Teşekkür ederim cevap için zaten birikimini herkes kendi hesabında yapıcak ama para mı biriktirsek ,altın mı ,yoksa yavaştan birşeyler mi alsak karar veremiyoruz.

Bence siz sevgilinizle değil, ondan habersiz sadece kendi başınıza birikim yapıp ihtiyaçlarınızı alın.. Burs alıyorsanız her ay çeyrek altın alıp bankada hesap açtırabilirsiniz

Daha mezun olmadığına göre belli ki küçücüksün.
Herkes kendi Parasını biriktirsin.
Bu kadar erken Nişan, düğün vs, düşünmek yerine mezun olduktan sonra güzel bir iş bulabilmek için kendini geliştir.
20 yaşındayım. Kendimi geliştiriyorum alanımla ilgili kurslara gidiyorum ingilizce ve almancam var ileri seviyede.

Nişanlı veya sözlü değilim kısmetse seneye söz eğer okul biterse öbür sene düğün düşünüyoruz. Annemin aldığı çeyizler var tabi havlu patik v.b türden. Ama şimdiden daha ayrıntılı çeyize başlamalı mıyım yoksa para mı biriktirmeliyim?
Konuyla alakasız ama altın hesabı kullanan var mı iş bankasının ? Öğrenciyim ayda 1 çeyrek mi alsam diyorum sevgilimle birikim yapmak istiyoruz ama nasıl yapıcaz bilmiyoruz.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

Makul olan biriktirmek ve zamanı gelince harcamak. Fakat herkes elinin altındaki parayı birikim olarak tutamayabilir.
Bu sebeple bence önce kendinizi biriktirebilecek misiniz diye birkaç ay deneyin. İstikrarlı giderseniz ne ala yok olmazsa da seneler geçse dahi modası çokça değişmeyecek veya eskimeyecek demirbaşlardan birkaçını alabilirsiniz.

Makul olan biriktirmek ve zamanı gelince harcamak. Fakat herkes elinin altındaki parayı birikim olarak tutamayabilir.
Bu sebeple bence önce kendinizi biriktirebilecek misiniz diye birkaç ay deneyin. İstikrarlı giderseniz ne ala yok olmazsa da seneler geçse dahi modası çokça değişmeyecek veya eskimeyecek demirbaşlardan birkaçını alabilirsiniz.
teşekkür ederim haklısınız :))

Çok erken bence, 20 yaş ne ki, arkadaşım biraz hayatını yaşa bence. Sevgilinin 27 yaşında olduğu yazıyor başka bir konunda, o bile büyük sana bence. Pardon, başka bir konunda 28 demişsin, daha sonra açtığın konuda 27'ye düşmüş. Önce bi yaşınıza karar verin. Ne sanıyorsunuz evliliği? Önce bi karakteriniz otursun. Sevgilin sana baskı yapıyor çünkü onun kendi yaşı geçiyor, kaynak: bir başka konun. Kimsenin baskısına gelip de evlenme bi zahmet.

Geleceğim için birikim yapacağım desen anlarım da daha şimdiden çeyiz meyiz amaçlı birikim yapmak... Sen o birikimi kendi geleceğin için yap, zamanı geldiğinde ister evlilik için kullanırsın ister başka şey için. Birikimini yine yap.

Son düzenleme:
Benim annem ben liseye giderken basladi bu çeyiz olaylarina.. Öyle çok kizardimki alma yahu alma istemiyorum allah allah beni erken yasta evlendiricek misin derdim hep annemde bir anda alinmiyor boyle şeyler zamani gelince lazim olucak dedi ve ddediği gibide cikti canim annemin :KK36:

Bence yavaştan başla, her şeyi son ana sıkıştırıp dilediğini alamayacaksın. Şimdi başlarsan alacağın şey için enine boyuna düşünüyorsun.

ben pek para biriktiremezdim..oyüzden birşeyler alıp kendimi takside bağlamıştım..inan herşeyin modası hemen geçiyor..tabak çanakta çk moda yok valla beğen al kendine.küçük ev aletlerini al..

X