çeyizi olmayan ben...

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
evlenmenize daha 2 buçuk yıl gibi bir süre varsa çatal bıçak tabak çanak almak lazımmı? modası geçer ozaman beğenmem diye bi başlamak istemedim...sizce ne yapmalıyım hiç birşeyim yok.

Kimi insan biriktir bir anda al der kimisi benim gibi yıllar öncesinden başlar almaya bana göre en mantıklısı buydu çünkü o birikmiş paraya kıyamayacaktım herşeyin kalitelisini alamayacaktım uyanıklık yaptım rahat rahat alıp ödedim:KK53:Çkb takımını 2013 yılının başında almıştım daha yeni bu sene kullanmak nasip oldu hiç pişman olmadım seçtiklerimden çeyiz topiğime bakarsanız sade az ve öz aldım herşeyimi modası geçmeyecek şeyler seçtim pahalı büyük parçaları çıkardım aradan sonradan bir sürü süslü şeyler eklenir nasılsa diye iyi ki de öyle yapmışım şimdi istediğim gibi değişiklik katabiliyorum:KK16:

Yemek takımı, tencere seti, çkb takımı, 1-2 takım nevresim, battaniye, pike, çarşaf seti, havlu alınabilir en başta gerekli olanlar:21: Elektrikli aletler son sene alınmalı çünkü teknoloji sürekli değişiyor garantileri açısından da rahat olur gönlünüz:cool:

Biz büyük evin eşyalarını tv yi beyaz eşyaları bile 7-8 ay önceden alıp mağazalarında depolarında tuttuk bütün borçları düğün zamanına kadar bitmiş oldu en güzeli bence :KK68:Fırsat buldukça kenara muhakkak para atın para harcanıyorsa tam altın alıp koyun en güzeli zamanı geldiğinde o kadar yardımcı oluyor ki o birikimler:KK37:

Paran bi anda olmicaksa yavaş yavaş al koy kenara yerin varsa ama kararsız bir insansan alma

Ceyiz dedigin o kadar da ucuz bir sey degil canim ha deyince alinmiyor bir kerede hepsi, modasi gecer diye dusunme ben ilk yemek takimi ve kahvalti takimi aldim 6 sene once klasik modellerden halada begeniyorum.. Gercekten hosuna giden bir sey alirsan sorun yasamassin.. Yavas yavas baslamalisin diyorum ben...

Benim Jumbo setim ben çocukken alındı :KK70: Yemek takımım da :KK70: Jumbo en klasik olan model, yemek takımım ise hiç eskimeyecek bir model. İyi yanı kimselerde görmüyorum, kötü yanı kendim seçmedim.
Bir de birden alınca pahalı olabiliyor, şimdiden başlamakta fayda var.

Iki buçuk yıl çok uzun bir süre. Her şeyi almak bir hafta bence. O yüzden biriktir. Düğün tarihi belli olduktan sonra al derim ben.

Benim Jumbo setim ben çocukken alındı :KK70: Yemek takımım da :KK70: Jumbo en klasik olan model, yemek takımım ise hiç eskimeyecek bir model. İyi yanı kimselerde görmüyorum, kötü yanı kendim seçmedim.
Bir de birden alınca pahalı olabiliyor, şimdiden başlamakta fayda var.
Çok merak ettim Takımları : D

Canım ıvır zıvır plastik saklama kabı, gibi şeylerini al, bıçak seti vs. gibi. Ufak tefek şeyler gibi duruyor almaya hepsini almaya gelince sıra anyayı konyayı görüyorsun. Ben çok zorlandım alırken dilerim sen akıllılık yapar alırsın. Yumurta döte dayanınca öyle masraflar çıkıyor hasretle oturup izliyorsun sadece :-):-)

Çalışmaya başladığımdan beri çeyiz almaya başladım, evet modası geçip şimdi çok beğenmediğim şeyler de var içinde ama birikim yapmayı hiç beceremediğim için iyiki almışım dedim. Ve de gerçekten çok masraflı bir anda alınacak şeyler değil. Hatta eksiklerimi ev yerleştirirken fark ettim.. Küçük ev aletlerimi en sona bırakmıştım onları da evlenmeden 2-3 ay önce araştırıp aldım. Şimdi hemen hemen borçsuz evlendik Aralıktan sonra ufak tefek borçlarımız taksitlerimiz bitiyor ve rahatız gezip tozucaz. Bir tek araba borcumuz var o da zorlamıyor ve 2 sene sadece.

paranla altin al , zamani gelincede o altinlarla gidip çeyiz alirsin
gelin ata binmis ya ansip demis bakalim 2.5 sene sonra o dugun olacakmi

benim gorumcem 32 yasinda, kp in evi onun esyasiyla dolu, çamasir makinesi 7 senedir orda galiba, aklin hayalin alamyaacgi esyasi var benim evde yok o kadar esya :) ne gorse aliyor denebilir :)
ama damata dayi yok ortada
mesela bugun bisey alior, iki sene sonra yeni modeli çikiyor gidip onuda aliyor

Bence hiçbir şey alma daha çok varmış. En iyisi para biriktir bankaya at. Modayı da geçtim şuan çok begendiğin bi renk 2.5 sene sonra en sevmediğin renk haline dönüşebilir o yüzden bekle derim.

ben bende bu şans varken evlenemem diye düşünerek biraz da hadi es kaza biri oldu da evliliğe doğru yol almaya başladım o zaman o kişiyle birlikte bakıp beğenir alırım diye hiç çeyiz almadım 2 ay sonra nişanlanıyorum ve ben bi kaç ay önce çeyiz almaya başladım ama şimdi pişmanım keşke ufak ufak almaya başlasaymışım şimdi en önemlisi olan mobilyalarımızı almak için daha fazla birikim yapabilirdim .. eğer birikim yapabiliyorsan birikim yap ama yok ben para tutamıyorum diyorsan taksitle çeyizlerini almaya başla bence

evlenmenize daha 2 buçuk yıl gibi bir süre varsa çatal bıçak tabak çanak almak lazımmı? modası geçer ozaman beğenmem diye bi başlamak istemedim...sizce ne yapmalıyım hiç birşeyim yok.
yavas yavas başla canım cok begendiğin modellerden sonra cok sıkısıo hersey ne para yetio ne can dayanıo

bence alma para biriktir hem koyacak yer sıkıntı hemde parça parça alınca çokta uyumlu olmuyo ben çeyizlerimi bi anda aldım ve hepsi birbirine uyumlu renkler desenler sadece çelik tencere takımımı ve çatal bıçak takımımı annem önceden almıştı genelde mutfak ürünlerimin hepsi pembedir çelik tenceremde kırmızı gri desenler vardı uyumsuz oldu çatal bıçak takımım artık zevkime ve yeni modellere uymuyodu gittim yeni çatal bıçak takımı aldım önceki aldığımıda günlük takım olarak kullanıyorum yani her geçen gün yeni şeyler çıkıyo insanın zevleri değişiyo bence alma derim
2 buçuk sene az değil hani 1 sene desen belki ...

evlenmemize 2 hafta kala benim hiçbişeyim yoktu hala :KK53: umrumda olmadı hiç ama. aklıma bile gelmedi. nişanlıyken eşimin yanına gitmiştim(düğüne 3 hafta kala) bi teflon tava almış minik bi de kıytırık bi çaydanlıkla kahveci bardaklarından 6 tane. ayyy nasıl gözlerim dolmuştu bunlar bizim, bizim evimizin eşyaları, senle bu tavada yumurta kırıp yicez diye, bunda çay içcez diye:KK53: ve düğüne 3 hafta varken ev bomboştu sadece yatak vardı bazasız ,döşek yani. eşim salonun ortasına onu atmış, orda yatıp kalkıp oturuyodu:KK48:
imkanın varsa misafirlik şeylerden azar azar al kenara at. benim çatal bıçak takımını annem 94 yılında almış 2013de evlendim:KK48: klasik modeller olursa zaten eskimez 2-3 yılda nolcak.
çatal bıçak takımı, servis takımı , tencere takımı mutlaka alınacak şeyler. onları almaya ufaktan başlayabilirsin:KK66:

Bazı seyleri önceden alabilirsin bence çünkü biranda almaya kalkınca beğendiğini değil uygun olanını almak zorunda kalirsin yani bazı şeyler gözünde kalabilir. Ben 2 yıl önceden almaya başladım. Hatta yemek takımı catal takımı filan daha da önceden alındı. Pişman olmadım sade seyler sectim çünkü. Sende en azindan pike takımları nevresimler havlu kısacası tekstil ürünlerini aradan çıkarabilirsin onların modası çok da onemli degil bence.

X