• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

[ cgh] komperatif genomik hidridizasyonu yöntemi ile genetik inceleme aptıran varmı

emosss29

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
227
2
118
Ankara
[ cgh] komperatif genomik hidridizasyonu yöntemi ile genetik inceleme aptıran varmı ? Tüp bebek tedavisi için gelen anne adaylarının yumurtaları uygulanan yumurta uyarılma tedavisi sonrası toplanıyor. Eşinin spermi ile laboratuar ortamında özel mikroskop ve mikro manüplatör eşliğinde döllenir. Döllenen embriyolardan, gelişiminin 3. gününde 6-8 hücreli olduktan sonra lazer eşliğinde 1 hücre veya 5.gününde embriyodan eşinin( placenta)gelişeceği kısımdan (Trofektoderm)lazerle alınan 3-5 hücre alınır. Tecrübeli embriyolog ve gelişmiş aletlerle yapılan bu işlemin embriyoya hiçbir zararı yoktur. Kalan hücreler bölünüp gelişimine devam eder, sadece alınan hücre incelemeye alınır ve bu hücre mikroarray tabanlı karşılaştırmalı genomik hibridizasyon CGH yapılır. İncelemenin doğruluğunun %95 e kadar çıktığı düşünülürse, kaliteli gebelik şansının da ne kadar artabileceği daha iyi anlaşılmaktadır.bu yeni bir teknikmiş arkadaşlar dr mun bana uygulayacağı işlem yaptıranlarınız olmuştur herhalde bilgi verirseniz sevinirim

web tasarım

[ cgh] komperatif genomik hidridizasyonu yöntemi ile genetik inceleme aptıran varmı ? Tüp bebek tedavisi için gelen anne adaylarının yumurtaları uygulanan yumurta uyarılma tedavisi sonrası toplanıyor. Eşinin spermi ile laboratuar ortamında özel mikroskop ve mikro manüplatör eşliğinde döllenir. Döllenen embriyolardan, gelişiminin 3. gününde 6-8 hücreli olduktan sonra lazer eşliğinde 1 hücre veya 5.gününde embriyodan eşinin( placenta)gelişeceği kısımdan (Trofektoderm)lazerle alınan 3-5 hücre alınır. Tecrübeli embriyolog ve gelişmiş aletlerle yapılan bu işlemin embriyoya hiçbir zararı yoktur. Kalan hücreler bölünüp gelişimine devam eder, sadece alınan hücre incelemeye alınır ve bu hücre mikroarray tabanlı karşılaştırmalı genomik hibridizasyon CGH yapılır. İncelemenin doğruluğunun %95 e kadar çıktığı düşünülürse, kaliteli gebelik şansının da ne kadar artabileceği daha iyi anlaşılmaktadır.bu yeni bir teknikmiş arkadaşlar dr mun bana uygulayacağı işlem yaptıranlarınız olmuştur herhalde bilgi verirseniz sevinirim

web tasarım

bu yöntemin adına array cgh deniyor. pgt topiğindeki arkadaşlar bu konuda oldukça tecrübeliler. ben geçenlerde yaptırdım. ama malesem embriyom sağlıklı çıkmadığı için transferim iptal oldu. konu ile ilgili olarak en iyi bilgilendirmeyi memorial hastanesi genetik- tüp bebek sayfasından bulabilirsin. hangi hastaneye gidiyorsun? bu konuda memorial hastanesi türkiyede bir numara. tavsiye ederim. sevgilerimle...

Melisdilek tesekkürler önerin için ankara centrum recai pabuccuya gittim 6. Kez tüpbebek denemem olacak bugüne kadar bizlerin genetik incelemesi yapıldı fakat bişey yok bebeklere hiç yapılmadığından sorun kaynaklı olabilir dedi ağustosta başlıycaz allah kısmet ederse

web tasarım

Canım merhaba sonradan hiç yazmamışsın ne oldu tedavini yaptırdın mı? Sonuç nasıl gerçekleşti ?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhabalar bende pgt yaptıracaklar arasındayım ... pgt yöntemi ile şansın % 98 olduğunu biliyorum .... pgt ile çocuk sahibi olan bir sürü arkadaş var ... Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Back
X