- 31 Temmuz 2009
- 6.865
- 28.134
Bazen en başından yanlış seçimmi yaptım diye sorgulamıyor değilim..Atamamız daha düşük puanlarla olsaydı eminim motive bi şekilde çalışacak ve atanacaktım.Ama şuan inşaat sektöründe olan kayınbabam kızım iş yok bürolar bir bir kapattı diyor.Öte yandan işleri hala iyi giden bi kesimde var.
Azimli olma konusunda eleştirilerinizi kabul ediyorum.Tüm zor şartlara rağmen bişeyler yapılabilirdi belki..Babamdan gizli veya başka yolunu bularak.. Ben babama iş arıyorum dediğimde ne işi arayacaksın çık gel eve..Ben milletin içinde çay servisi yapan mimar olmanı istemiyorum kızım deyişini hatırlıyorum.Güzel bi işyeri olsaydı babamda hayır demezdi elbette..Ama gittiği bikaç yerde mimar kızlara yapılan muameleyi görmüş ve o böyle düşünüyordu.Kendi işin değilse özelde hiçbi değerin yok kafasındaydılar..Tabii bu bölümü yazarken abim inş. müh. belki ilerde ortak iş yaparız büromuzu açarız fikri vardı.Sonrasında bu mümkün olmadı.Staj yaptığım 20 yıldır mesleğini yapan mimarda bürosunu kapattı o dönem ve stajım çokta verimli geçmedi.Hatta o mimar ben bile sıfırdan iş ilanlarına başvuruyorum diye dert yanmıştı bana.. Velhasıl belkide en başından tercihleri yanlış yaptık ve bu yıllarımıza sebep oldu..
Kararsızlık hayattaki en kötü şey diyebilirim..Umarım kendim için doğru yolu bulabilirim.
Ben kpss'ye girmedim hiç. Linç yemek istemiyorum ama siz beni anlarsınız, atanıp memur olmak istiyor olsaydım okuması daha kolay bir bölüm seçerdim. Ne senelerce haftada 3 gün uykusuz kalırdım ne de bel, boyun ağrılarım olurdu şimdi. Teslime yetişemediğimle ilgili kabuslar görüyorum hala.
Mimarlık okuması gerçekten çok zor bir bölüm ve onu okuyup bitirdiyseniz isteseniz oturup kpss'ye de doğru düzgün çalışırdınız diye düşünüyorum. Bence gerçekten istememişsiniz bunu.
Benim de çay kahve servisi yapmamı bekleyen yerler oldu. Bunu baştan söylemedikleri, sonradan iş kitlemeye çalıştıkları için çıktım işten. Baştan söylense ona göre karar verirdim çünkü.
Böyle yerler var ama düzgün, her şey sistemli işleyen, herkesin görev tanımı belli olan yerler de var.
Özel sektör zor ama özelde ilerledikçe şartlar lehinize gelişir. Hiçbir şey olmasa bile 5 senedir sigortanız yatmış olurdu.
Ben hep "şu an bunu yaşıyorum ama 25 yaşında bunu yaşamak 35 yaşında yaşamaktan iyidir. Şimdi sabret" dedim kendime.
Sizin için de geç değil. Ama dediğim gibi, bu işi sevmiyorsanız kendinizi zorlayıp yıpratmayın. Sevmediğiniz bir iş için uğraşmak işkenceden farksız olur.
O yüzden önce ne istediğinize karar verin. Mimarlık yapmak istemiyorsanız "4 sene okudum, boşa mı gitsin" demeyin. 4 sene, 40 senenin boşa gitmesinden iyidir. 70 yaşında geriye dönüp baktığınızda kaybettiğiniz 4 senenin hiçbir önemi olmayacak çünkü. Önemli olan nasıl mutlu olacağınız.
Gördüğüm kadarıyla problemli bir evliliğiniz var. Kendinizi iyi hissetmek, güçlü hissetmek ve gerekirse ayrılmak için ihtiyacınız olan şey başka bir işse direkt oraya yönelin. Aynı yerde dönüp durarak boşuna zaman kaybetmeyin.
İmkanınız varsa psikolojik destek de alın. Kendinizi anlamanıza, doğru kararlar vermenize faydası olur.
Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.