Cikmaza girdik bankaci olan var mia ranizda

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
Kizlar cok fena durumdayiz. Esimle evlenirken ihtiyac kredisi cekmistik elimiz baya sikisik bu ay krediyi 1 gun gec yatirmak zorunda kaldik ve banka bizi avukata verdi :KK43: simdi avukatla nasil konusucaz ne dememiz gerekiyor evimiz var ama daha 1 senesi bitti kredinin evin uzerinde diger ev kredisi cektigimiz bankadan ipotek var. Evimizi satabilirler mi esimin maasina mi haciz konulir nasil oluyo bu isler nolur bi yol gosterin dusunmekten napicagimizi bilmiyoruz

Kizlar cok fena durumdayiz. Esimle evlenirken ihtiyac kredisi cekmistik elimiz baya sikisik bu ay krediyi 1 gun gec yatirmak zorunda kaldik ve banka bizi avukata verdi :KK43: simdi avukatla nasil konusucaz ne dememiz gerekiyor evimiz var ama daha 1 senesi bitti kredinin evin uzerinde diger ev kredisi cektigimiz bankadan ipotek var. Evimizi satabilirler mi esimin maasina mi haciz konulir nasil oluyo bu isler nolur bi yol gosterin dusunmekten napicagimizi bilmiyoruz

1 kerelik 1 gün gecikmeyle böyle olmaması lazım aslında
ben de kredimin 1 taksidini şehir dışında olduğum için 1 gün geç yatırmıştım
arayıp bankayla konuştuğumda sorun olmadığını söylemişlerdi
onun yasal bir süresi var ama o süre 1 gün değil

1 gun geç yatırmayla mahkemeye verilmez ki. Hatta once arayıp bilgilendirirler ona rağmen odeme olmazsa o zaman mahkemeye verirler.

1 gün geç yattı diye avukata veremezler.

1 kerelik 1 gün gecikmeyle böyle olmaması lazım aslında
ben de kredimin 1 taksidini şehir dışında olduğum için 1 gün geç yatırmıştım
arayıp bankayla konuştuğumda sorun olmadığını söylemişlerdi
onun yasal bir süresi var ama o süre 1 gün değil

Anladim canim ben yanlis anlattim sanirim biz bi de geriden oduyoduk iki kredi cok buktu belimizi

3taksit gecikmis olmasi lazim geriden oduyoduk canim esime soramiyorum da adam gozleri dolu dolu hic bisi diyemiyorum
*Bankalar aslında taksitlerinizdeki gecikmenin başlangıcından itibaren sizinle iletişime geçiyor. İlk taksit gecikmenizi telefon, mesaj, e-posta gibi iletişim bilgilerinizin bir ya da birkaçını kullanarak size bildiriyor. Kısmi ödeme yaptıysanız eksik tutarı bildiriyor. Beraberinde bu gecikmeniz kredi kayıt bürosuna gönderilen raporlarda yer alıyor. Ardından bir ay daha bekliyor. İkinci ayın sonunda da herhangi bir ödeme yapılmadıysa bu kez uyarısını ihbarname aracılığıyla yazılı olarak bildiriyor. Aslında bir nevi yasal süreci de başlatmış oluyor.Hukuki süreç başlatılırsa size gerekli uyarıların yapıldığına dair belgeler oluşmaya başlıyor. Bu uyarının ardından bir ay daha bekliyor. Yine taksitlerde ödeme yapılmadıysa bu kez iadeli taahhütlü ihtarname gönderiyor ve yasal takibi başlatıyor. Bundan sonrasında devreye banka avukatları ve icra dairesi giriyor. Tüm bu süreç kredi kayıt bürosuna da raporlanıyor.

1 gun gecikmeyle olacak iş değil o. Aylar ister.banka dosyayi avukats verince siz oradan hicbir sekilde islem yapamazsiniz. Avukatin numarasini alin bankanizin musteri hizmetlerinden ve arayın. Vereceği hesaba gereken parayi yatırdığınızda problem kalmiyor ama 6 ay boyunca baska bankalar size kredi karti bile vermiyor diye biliyorum
Allah yardimciniz olsun.

mahkeme surecindede eğer odeme yapılmazsa ipotekli mala el konur yada haciz gelir.
odeyemiycek durumda mısınız

Esimin maasinin 4 de 1ine el koyabilirlermis biz bugun bankaci hanima bunun uygugun oldugunu bu 750 tl yapiyor 500 tl de her ay ustune ekstra odeme yapabilecegimizi soyledik avukatla anlascaksiniz dedi. Tamamni maalesef su an odeyemeyiz

1 gun gecikmeyle olacak iş değil o. Aylar ister.banka dosyayi avukats verince siz oradan hicbir sekilde islem yapamazsiniz. Avukatin numarasini alin bankanizin musteri hizmetlerinden ve arayın. Vereceği hesaba gereken parayi yatırdığınızda problem kalmiyor ama 6 ay boyunca baska bankalar size kredi karti bile vermiyor diye biliyorum
Allah yardimciniz olsun.

Anladim daha avukat atanmadi dediler bugun. Peki ne kadar bi tutar istiyor avukat bi daha krediye bulasacagimi dusunmmuyorum zaten

Esimin maasinin 4 de 1ine el koyabilirlermis biz bugun bankaci hanima bunun uygugun oldugunu bu 750 tl yapiyor 500 tl de her ay ustune ekstra odeme yapabilecegimizi soyledik avukatla anlascaksiniz dedi. Tamamni maalesef su an odeyemeyiz
aylık taksitlerinizi yatırmanız yeterli olur zaten.

Bencede bir gün geç yatırmayla olacak şey değil. TEB telefon numaramı kredi borçlularından birinin numarası olarak kaydetmiş aylardır mesaj gönderiyor faiz geldi, şu oldu bu oldu, ödemezseniz dava açılacak diye, hala tık yok.

Ama şöyle birşey olabilir, çok kulaktan dolma birşey bu söyleyeceğim yanlış veya eksik bir bilgi olabilir. Bazen banka şubeleri kredi borçlularını direk hukuk firmalarına ya da çeşitli aracı firmalara devrediyorlarmış. Borç bu aracı firmanın borcu oluyormuş, aracı firma borcu almak için istediği süreci işletiyormuş, bu süreç banka prosedürlerinden daha farklı olabilir.

:) 90 günü geçtiyse dosya otomatik olarak hukuk işlerine devrolur. Dosya istanbula gider ordan hangi ildeysr borçlu o bölgenin hukuk bölümüne dağıtılır.takriben 1,5 aylık süre içerisinde icra takibi başlar. İcra takibi ile evet evinizin satışı da istenir, eşinizin maaşına haciz de konulabilir. Avukatın işlemlerine bağlı. Borç miktarı ne kadar bilmiyorum ama en iyi çözün şu. Dosyanın avukata gitmesini bekleyip avukatı öğrenip protokol talebinde bulunmanız. Şube ile de görüşün bilgilendirin. Avukata belli miktarda ödeme sözü vereceksiniz yani. Atıyorum aylık 600 Tl diyelim. İşlemler durur. Eğer protokol ihlal edilirse bir daha başka şansınız kalmaz.

X