Kendini yıpratma ne demek çocuk zor. Kulak asma sen. Sağlık sektörünün en fazla para kazandığı dal infertilite. Zor ya da imkansız filan değil herşey allah'ın izninde. Bu kistler hamile kalma sürecini uzatıyor olabilir ama engel olduklarını dusunmuyorum. Sadece tüpleri tıkayabiliyor ama anladigim kadarıyla tek tarafta kıstın var zaten hamile kalmak için bir tane tüp ve bir yumurta hücresi yeterli canim. Kaldı ki çikolata kistinde en fazla korkuttuklari şey tiplerde yapışıklık olmasi. Yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum araştırırım dünya kadar şeyin sonunda gördüm ki çikolata kisti tüpleri iltihaptan daha az tikiyor. Benim iki tane kistim vardı sağdaki en son 4cm soldaki 3.5 cm ölçmüştü ciddi anlamda bebek için çalışmalara başladığımızın üzerinden tam bir yıl geçmeden doğal yollarla hamile kaldım çok sukur. Belki normal kadınlar 6 ayda kalırken ben 1 yılda kaldim ama hemen pes etmedim direk ameliyat ya da tüp denemedim 2 yıl direndim son 1 yıl daha sıkı çalışmalar yaptık:) sonunda allah dualarımi kabul etti. Sabredene ve isyan etmeyene allah mükafatını veriyor. Iyi bir doktor ve stresten uzak durmakla umarım sen de en kısa sürede hamile kalacaksın allahın izniyle :))