İki senedir bu konuyla alakali sürekli Dr a gittiğim için bildiğim bazı şeyleri yazmak istedim. Öncelikle bir kitleye teşhis koyabilmek için onun alınmış ve patolojiye gönderilmiş olması gerekir, Dr lar çikolata kisti veya kanser gibi şüphelendikleri durumlarda tümör markirlari(ca125, ca19.9 v.s)denilen değerleri görmek isterler ki garip bi şekilde bi çok Dr bu değerlerin adet döneminde alınmaması gerektiğini bilmeyip yüksek çıkınca gereksiz yere hastayı bunalıma sokarlar, yani bu değerler adet dönemi dışında kist olsa dahi normal çıkabilir böyle olunca drlar kistin zararsız olduğunu söylerler. Benimde sağ overde 3.5-4 cm boyutlarında mevcut kistim var ve jinekolojik onkoloji profu dahi yüksek ihtimal çikolata kisti ancak patolojiye gitmeden adı konmaz demişti. Tabi bende ameliyat olmadım ve başka bir Dr la klomen tedavisi gördüm kistim 6 cm e kadar büyüdü ve gebelik olmadı, bunları şunun için yazdım mutlaka farklı ve alanında uzman Drlara gidin buradaki bilgi kirliliginden fikir yürütüp canınızı sıkmayin, zira herkesteki kist ve onun tedavisi veya onun zararı mutlaka farklılık gösterir.