çikolata kisti ve Tüp bebek

evrim20

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2014
26
2
Mrb sayın hocam.2 düşük ve 2 aşılama sonrası bu ay tüp bebek denemesine gecicez.esimin ve benim genetiği bakıldı.bende kan pıhtılaşma çıktı. Eşimin Sperm problemi yok.bende sağ yumurtadan 5.2 solda 2.3 cm çikolata kıstim var.bu tüp bebek teki başarıyı etkiler mi.ameliyat olsam yumurta alınması ve ya da rezervi düşme riskleri var.ben ameliyat olmadan Tup bebek denemek istiyorum ve bır yandandan kist tüp be. Etkiler diye korkuyorum.siz ne tavsiye edersiniz.tesekkur ederim

Mrb sayın hocam.2 düşük ve 2 aşılama sonrası bu ay tüp bebek denemesine gecicez.esimin ve benim genetiği bakıldı.bende kan pıhtılaşma çıktı. Eşimin Sperm problemi yok.bende sağ yumurtadan 5.2 solda 2.3 cm çikolata kıstim var.bu tüp bebek teki başarıyı etkiler mi.ameliyat olsam yumurta alınması ve ya da rezervi düşme riskleri var.ben ameliyat olmadan Tup bebek denemek istiyorum ve bır yandandan kist tüp be. Etkiler diye korkuyorum.siz ne tavsiye edersiniz.tesekkur ederim
Merhabalar :
2 kez gebelık kaybı olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim-tüp fılmı ,rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.endometrıoma (çıkolata kıstı)amelıyatları en deneyımlı ellerde bıle yapılmıs olsa yumurtalık rezervınızı dusurebılecegınden tavsıye etmemekteyız.Yapılan calısmalarda cıkolata kıstının yumurta kalıtesı ve rahım içinde tutunma uzerıne olan etkılerı bır cok calısmada tartısılmıs ( bazı calısmalarda olumsuz etkısı oldugu bulunsa da )ancak sonucta olumsuz bır etkısı olmadıgı yönde belırtılmıstır.Cıkolata kıstının kendısı ve amelıyatı rezervi olumsuz etkılemektedır. Tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Tüm bu bılgıler ışıgında adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.