cikolata kisti

yazkizim88

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
191
63
36
Hocam benim 3 mm cikolata kistim var gebelige engel olur mu asilama yaptirdim tutmadi 2.sini deneyecegiz bu ay tesekkurler simdiden

bnimde 18 mm çikolata kistim var ve sag tüp kapalı karında da hafif sıvı birikimi var dediler prolaktinde yüksekldi bu aralar tüp bebek yapsam sizce tutma şansım varmı düşükmü

bende aynı şeyi sormak istiyorum 2 mm çikolata kistim var tüp bbek tutarmı rahim filmim temiz çıktı

Hocam benim 3 mm cikolata kistim var gebelige engel olur mu asilama yaptirdim tutmadi 2.sini deneyecegiz bu ay tesekkurler simdiden
Merhabalar :
Gebelik için düzenlı adet görmek önemlıdır. Düzenlı adet çogunlukla yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelik ıcın 2. onemlı faktor tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs amelyat veya enfeksıyonlara baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tup fılmı cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.Endometrioma yumurtalık rezervi üzerine olumsuz etkili olabiliyor ve endometrıozis varlıgı karında yapısıklıga yol acarak tüplerın saglıklı yapısını bozabılıyor.Yumurtlatma - aşılama ( sperm durumu ve tuplerın durumu normal ıse ) yapılabılır ancak basarı oranı yuksek degıldır. Gebelık olusmaması halınde bır ılerı basamaga gecılmesı faydalı olucaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

bnimde 18 mm çikolata kistim var ve sag tüp kapalı karında da hafif sıvı birikimi var dediler prolaktinde yüksekldi bu aralar tüp bebek yapsam sizce tutma şansım varmı düşükmü
merhabalar : tüp tıkanıklığı ve içi sıvı dolu tüp varlıgı tüp bebekte basarı oranında düşmeye neden olucaktır.Çünkü içi sıvı dolu varlıgında bu sıvının rahım içine kacması netıcesınde tüp bebekte embrıo tutunmasını olumsuz yonde etkıleyecektır. Öncelikle bu saglıksız tüpün laparoskopı yöntemı ile alınması veya rahıme giriş yerınden bağlanması tüp bebek öncesi hazırlık için faydalı olucaktır. 18 mm çikolata kisti varlıgında amelıyat tavsıye etmıyoruz . Cunku yapılacak amelıyat en deneyımlı ellerde dahi olsa yumurtalık rezervınızı olumsuz etkıleyecektır. Prolaktın yukseklıgı verılecek ılac tedavısı ıle duzeltılebılır . Tup bebek tedavısıni bu durum etkılememektedır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

merhabalar : tüp tıkanıklığı ve içi sıvı dolu tüp varlıgı tüp bebekte basarı oranında düşmeye neden olucaktır.Çünkü içi sıvı dolu varlıgında bu sıvının rahım içine kacması netıcesınde tüp bebekte embrıo tutunmasını olumsuz yonde etkıleyecektır. Öncelikle bu saglıksız tüpün laparoskopı yöntemı ile alınması veya rahıme giriş yerınden bağlanması tüp bebek öncesi hazırlık için faydalı olucaktır. 18 mm çikolata kisti varlıgında amelıyat tavsıye etmıyoruz . Cunku yapılacak amelıyat en deneyımlı ellerde dahi olsa yumurtalık rezervınızı olumsuz etkıleyecektır. Prolaktın yukseklıgı verılecek ılac tedavısı ıle duzeltılebılır . Tup bebek tedavısıni bu durum etkılememektedır.
Hocam yıllar geçti ama şu anki durumunu sormak.istoyorum yukarda çikolata kisti.. olduğunu yazmıştım sağ tüpte kapalıydı ondan sonra sogan suyu ule kistim gitti üstelik 4 cm olmuştu kapalı tüpümde açık.cikti hu sfer endometrisiz hastasıymışım 5 kere tüp ebebk denedim tutmadı prolaktin hala yuksek me çekildim.bisey çıkmadı ilaçla.dusuyor o zaten ..daha önceki endometrisiz acaba tutunmaya engel mi karin ici yapiskliklar olduğu söylenmişti bir kere ama ameliyat hiç olmadım.kist gidince tüp bebek denedim yaşımda 41 oldu kaliteli embryolarim oluyor amh1.27 ama hiç tutuma olmuyor endometrisiz dediler buna bir çare yokmu

X