Çin'de Uygur Türklerine oruç tutmak yine yasaklandı

norwegian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
10.254
7.410
Çin'de Uygur Türklerine oruç tutmak yine yasaklandı
İHA
18 Haziran 2015
29987269.jpg
1yönetimi, ülkenin batısındaki Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenciler ve öğretmenlerin oruç tutmasını, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de yasakladı.
Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk Bölgesi, geçen sene olduğu gibi bu sene de oruç yasağına maruz kaldı. Çin yönetimi tarafından yayınlanan bir bildiride, Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenci ve öğretmenlerin Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının yasaklandığı duyuruldu. Müslümanlar tarafından işletilen dükkan ve restoranlara ay boyunca sigara ve alkol satmaya devam etme ve oruç tutulan saatlerde açık kalma zorunluluğu getirilirken, aksi takdirde tamamen kapatılma riskiyle karşı karşıya olunduğu uyarısı yapıldı.

Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dilşat Raşit, Çin’in bu hareketini, İslami inanışı kontrol altına almak için bulunulan bir girişim olduğunu ifade ederek, bu tarz kısıtlamaların, Uygur halkını Çin hükümetinin yönetimine daha çok karşı çıkmaya iteceği uyarısında bulundu. Raşit, “Uygurların inancı yüksek derecede politikleştirildi ve bu sıkı denetimdeki artış sivri bir direnişin ortaya çıkmasına neden olabilir” dedi.

milliyet.com

işte buda olayın diğer yönü. gündemdeki oruç haberlerinin.

işte bir baskıda. bu. ama dünya hep uygurlara yapılan bu zulüme ses çıkarmıyor ve göz yumuyor. nedenmi. çıkaar meselesi.
çinlileri sevemiyorum desem ırkçı olacağım şimdi ama kedi köpek olayınıı geçtim uygurlara olan zulumleri bu hissi uyandıyor bende ki hümanistim feci

işte buda olayın diğer yönü. gündemdeki oruç haberlerinin.

işte bir baskıda. bu. ama dünya hep uygurlara yapılan bu zulüme ses çıkarmıyor ve göz yumuyor. nedenmi. çıkaar meselesi.
çinlileri sevemiyorum desem ırkçı olacağım şimdi ama kedi köpek olayınıı geçtim uygurlara olan zulumleri bu hissi uyandıyor bende ki hümanistim feci
orada çinlilere karşı çıkarsan derini yüzüyorlarmış,son yıllarda çok fazla insan katliamı oldu ama hiç bir ülke harekete geçmedi,

Nasıl yasaklıyorlar anlayamadım. Benim oruc tutup tutmadığımı bir baskası nasıl anlayabilir zorla agzıma yemek mi sokacaklar. Cidden bilmediğimden soruyorum nasıl bir uygulama yapılıyor da yasaklanıyor?

Nasıl yasaklıyorlar anlayamadım. Benim oruc tutup tutmadığımı bir baskası nasıl anlayabilir zorla agzıma yemek mi sokacaklar. Cidden bilmediğimden soruyorum nasıl bir uygulama yapılıyor da yasaklanıyor?
fikrim yok ama din konusunda baskı olduğunu biliyorum sadece

çok acı cektırıyorlar cok zulum var bu insanlara.. Herkes sessiz bu konuda kimse çine karsı sesini çıkarmak istemiyor.
anne karnında dogacak bebeklerı bıle kurtajla alındıgını söyluyorlar cogalmasınlar diye..
keşke hepsını alabilsek yanımıza..

kayserıye yerlestırılmıstı göçenler keske hepsı gelse..

bir yerde okumuştum. uygur kızları çok güzeller. köyden zorla kaçırıp fuhuş yaptıyorlarmış çinliler:KK43:

çok acı cektırıyorlar cok zulum var bu insanlara.. Herkes sessiz bu konuda kimse çine karsı sesini çıkarmak istemiyor.
anne karnında dogacak bebeklerı bıle kurtajla alındıgını söyluyorlar cogalmasınlar diye..
keşke hepsını alabilsek yanımıza..

kayserıye yerlestırılmıstı göçenler keske hepsı gelse..
bencede,türkmenlerde gelsin,nasılsa 3 milyoonu buldu suriyeliler,madem alındı adam seçilmesin onlarda eziyet görmesin

Çok bilgi sahibi değilim çin hakkında. Ama inanamıyorum milyarlık bir ülke, bu ülkede hiç mi bu zulümlere bu yapılanlara karsı durabilen bir kesim yok. Mutlaka vardır karsı gelenler ama güçsüzler demekki.
Nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar ya. Kendi içlerinde bir dünya kurmuslar resmen ve dunya sadece seyrediyor.

bizim ülkede ve bir çok ülkede seçimi kendimiz yaparken ve başkalarının seçimine laf ederken bu gibi ülkelerde seçim yapılamıyor özgürlüğünü bırak yemek yemek su içme seçimleri bile yok...

yapılan zülumleri görüyoruz üzülüyoruz ama bizlerin elinden bir şey gelmiyor.çine kimse müdahale etmiyor çünkü silah gücü teknoloji gücü var eger bunlar arap ülkesinde olsaydı çoktan Amerika birleşik devletleri el koymuştu amaç eziyet zülüm mü tabiki çıkar meselesi.

X