cirkeflesmeyen ezilen taraf mi oluyor? ?

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Genel olarak soruyorum bunu. Diyelim ki bi konuda yüzde yüz haklisiniz . siz olsanız onun yerinde u tanır mahçup olursunuz mağduriyet i gidermeye yardimci olmaya çalışırSiniz . ama karşı taraf uste cikmak icin yuzde yuz haksiz oldugu halde tam tersine size bagiriyor cemkiriyo hani nasıl derler nasıl anlatılır cazgir denir ya . Hah işte aynen öyle. Bas bas bagiriyor susmüyor taramali tüfek gibi ağzına ne gelirse saydiriyor.
siz ne yaparsınız .
Onunla aynı şekilde bagirarak cagirarak onun sesini bastirmaya mi çalışırsinız
yoksa bir olmayayım deyip döner sirtini zi gider baska sekildr mi hakkinizi ararsisiniz

Onun konusup yorulmasini beklerim sadece dinlerim. Sonrada sus da motorun sogusun biraz deyip okkali bir lafla kendimin hakli oldugunu ifade ederim. Ama uzatmadan kisa ve oz bir konusmayla.

Genel olarak soruyorum bunu. Diyelim ki bi konuda yüzde yüz haklisiniz . siz olsanız onun yerinde u tanır mahçup olursunuz mağduriyet i gidermeye yardimci olmaya çalışırSiniz . ama karşı taraf uste cikmak icin yuzde yuz haksiz oldugu halde tam tersine size bagiriyor cemkiriyo hani nasıl derler nasıl anlatılır cazgir denir ya . Hah işte aynen öyle. Bas bas bagiriyor susmüyor taramali tüfek gibi ağzına ne gelirse saydiriyor.
siz ne yaparsınız .
yoksa bir olmayayım deyip döner sirtini zi gider baska sekildr mi hakkinizi ararsisiniz

yani o anki tepkisine bağlı herhalde bende cevabını verirdim altta kalmam yani hayrıdır ne oluyo ......

Ben güler geçerim genelde.
Gülmek daha etkili bi silah.

Ama çok da sinirlendiysem ağzına bile ederim :KK70: Artık bu da kaçınılmaz bir sinir krizidir zaten.

Normalde bağırıp çağırmam.
Ama en son ex-görümcemle yaşadığım bir olayda karşımda çirkef çirkef konuşuyordu.
Eski eşime dönüp ''Bunu neden getirdin? Biliyordun böyle olacağını, ah... ah...'' dedim ve kadını çatır çatır susturdum yolladım evimden. Edepli bir şekilde, sakin sakin, ses yükseltmeden ama hakkını arayarak devam et.
Karşındaki bağırıyorsa sen bağırma. Hatta sus bekle konuşsun konuşsun sonra fark etsin boşluğa konuştuğunu.
Sonra sen sakin sakin gel hakkından.

arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş.. Abartılacak kadar büyük bir konu herhalde bu kadar üste çıkmaya çalıştığına göre..Yol ver gitsin..Kurduğun cümleye bile değmez.

öyle durumda hiç seslenmem haklı olduğumu biliyorsam iş bitmiştir zaten suçlular suçunu örtbas etmek için afedersin it gibi havlar

Karşılaştım. Muhattap olmadım ve çoğu zaman şu sevdiği sözü söyleyip terk ettim " orayı " Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanır" ..

Sakın laf dalaşına girmeyin böyleleriyle, yorulursunuz..

siz ne yaparsınız .
Oyle cirkef insanlar
bagirarak cagirarak bastirilmiyo canim malesef, bende oyle bicok insan taniyorum oyle insanlara laf anlatmak imkamsiz.

Benim başımdan dediğiniz gibi bir olay geçti ben hakikaten olduğum halde karşımdaki bana bağırdı çağırdı cemkirdi bende tabi doğal olarak ona bagirdim derken nerdeyse kavga ediyorduk ama noldu hâkliyken haksız oldum

asla susmam ve gerekirse cirkeflesirim en dayanamadigim sey haksizlik kimseye kendimi ezdirmem ve belki yanlis dusunuyorumdur bilemem ama sessiz olan herzaman ezilen oluyor bana gore

Açıkçası, eşimle yada aile fertkerimden sevdiklerimle, tartışmanın dozu yükselirse, biri car car bağırıyorsa, haklıysam, sinirliysem, nasılsa elimin altındalar diye tartışmayı keserim. Şuan konuşmanın bize bir yararı olacağını düşünmüyorum der ortamdan uzaklaşırım.
Tartışmayı kesmiyorum diyeceğim lafı sokar, döner totomu giderim.

Sonra ne zaman ortam yumuşarsa, o zaman konuşurum. Çünkü öğrendim ki sevdiklerimle yaşadığım tartışmalarda daima duygusal doneler olabiliyor. Onları anlamak için iki tarafında sakin olması lazım...

Eğer mevzu, gelip geçici insanlarla ise, haklılığımdan da eminsen, o zaman egocuğuma ne yapmak istediğini sorarım. Yavrum benim, 2cümle ile çok pis gömüyor....
Hayırdır karmakarisik56 karmakarisik56
Senin sorunun kaynağı ne?

bazen gulmek en etkili cevaptir. ciddiye alinmadiginin gostergesidir. ben mutlaka cevap veririm ama olmuyorsa sadece gulerim :KK66:

Çirkefle çirkef olursanız, evet çirkef olmuş olursunuz :KK54:

Çirkef bir insan olmak hoşunuza gidecekse buyrunuz olunuz. Çirkefleşenler karşısında tek kelime dahi etmeyin. Eninde sonunda çirkefleşen taraf kaybeden taraf olacaktır. İki taraf da çirkefleşirse iki taraf da rezilleşmiş olacağından, ikisini de çöpe atabiliriz.

Son olarak çirkefleşmemeliyiz. İnsan gibi konuşmayı öğrenmeliyiz. Argo, küfür hele de ses yükseltmek ne kadına ne de erkeğe yakışan çok çirkin haller.

Soyle bir hilesi var bu olayin.
Kendin cazgir da olsan veya karsindaki super otesi cazgir da olsa kavga etmek istemiyorsan
"Ben boyle mahalle kavgalarina alisik degilim, lutfen dikkatli konusalim" de.
O anda bi duraklama oluyor karsu tarafta. Sonucta kimse kendinin hor gorulmesini istemez. Ve ise yariyor.
Denendi %100 calisiyor.

X